Кое да избера ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Кое да избера ?

Мнениеот bufu » Пет Юни 20, 2014 11:17 pm

Здравейте,висок съм 172 см и варирам от 65 кг до 75 кг .Велосипедът ще се ползва за транспорт до работата и обратно,а през събота и неделя за обикаляне на околностите.И съм се спрял между 2 обяви .Според вас ,кой е по-добрия избор и защо ? Нов съм и не разбирам почти нищо от велосипеди,но моля ви се обосновете,защото смятате,че дадения велосипед е по-добре от другия.
http://olx.bg/sprint-apolon-nov-sprint-apolon-i49098549
или
http://olx.bg/aluminiev-velosiped-sprin ... -i50679273
bufu

Рейтинг: 1200

Re: Кое да избера ?

Мнениеот skulboy » Пет Юни 20, 2014 11:57 pm

Здравей! Прегледах и двете предложения и предвид твоите изисквания ще ти кажа моето мнение и препоръка. Аполона от къде и да си го погледнеш наистина си е доказан велосипед среден клас. Чел съм наистина доста добри отзиви за него. Компонентите са му базови като, естествено, по твоя преценка подлежат на ъпгрейд за по-качествена возия. Относно GTS-са не съм го чувал, за пръв път срещам този модел, но като цяло само рамките са различни. И сега частите... Вилката при аполона е XCT със заключване, което би ти помогнало по шосето. При GTS-са пак е XCT. Тази вилка би ти служила вярно при редовна поддръжка :beer:. Спирачките мисля, че се припокриват. При аполона са може би среден клас в-брейк Shimano а при ГТС са нисък клас дискови Promax. Аз лично бих предпочел Шиманските. До колкото видях и на двата велосипеда, задните дерайльори са Altus, които също стават. Курбелите на ГТС са със разглобяеми плочи, до колкото видях, но на теб това не ти е важен фактор. Та в крайна сметка ти препоръчвам Аполона. Прочети мнения из форума за него и ще добиеш представа. Нека и други се изкажат да видим какво мислят :beer:
Нещо ме дърпа пак назад,
трудно ми е да се отскубна.
Ще го преборя щом съм млад
и държа съвестта си будна!
Аватар
skulboy

Рейтинг: 1360

Мнениеот Ozzie » Съб Юни 21, 2014 10:55 am

GTS-а
нов е и идва с гаранция
иначе спирачките му са жив зян, т.е. не са от най- читавите
недостатък - не могат да се монтират V-образни спирачки (по това което виждам на снимките)

Въпросния "Аполон" не е лош, но не и на тази цена. Освен това, 21" могат донякъде да са ти удобни като височина (макар че може да се поспори- карам 20" рамка, а съм с 10 см. по- дълъг от теб), но вероятно ще ти дойде дълга, т.е. да караш доста приведен, т.е. в не много удобна позиция.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Stoyanov » Съб Юни 21, 2014 12:59 pm

Най-добре потърси подобен Аполон, но с рамка 17" или 19". И по-евтин - този е на 80% от пазарната цена :)
Stoyanov

Рейтинг: 1255

Мнениеот zpaz » Съб Юни 21, 2014 11:24 pm

viewtopic.php?f=16&t=160812
Колелото от тази обява също не е зле цена -качество , но колегата е забравил да напише размер на рамката. Ако е прилично запазено си струва- доста по-висок клас е и от двете .
Да сме живи, щото много здрави си умряха!!!
Аватар
zpaz

Рейтинг: 1400

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти