Здравей! Прегледах и двете предложения и предвид твоите изисквания ще ти кажа
моето мнение и препоръка. Аполона от къде и да си го погледнеш наистина си е доказан велосипед среден клас. Чел съм наистина доста добри отзиви за него. Компонентите са му базови като, естествено, по твоя преценка подлежат на ъпгрейд за по-качествена возия. Относно GTS-са не съм го чувал, за пръв път срещам този модел, но като цяло само рамките са различни. И сега частите... Вилката при аполона е XCT със заключване, което би ти помогнало по шосето. При GTS-са пак е XCT. Тази вилка би ти служила вярно при редовна поддръжка

. Спирачките мисля, че се припокриват. При аполона са може би среден клас в-брейк Shimano а при ГТС са нисък клас дискови Promax. Аз лично бих предпочел Шиманските. До колкото видях и на двата велосипеда, задните дерайльори са Altus, които също стават. Курбелите на ГТС са със разглобяеми плочи, до колкото видях, но на теб това не ти е важен фактор. Та в крайна сметка ти препоръчвам Аполона. Прочети мнения из форума за него и ще добиеш представа. Нека и други се изкажат да видим какво мислят