Планински велосипед до 800-900лв.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Планински велосипед до 800-900лв.

Мнениеот nadinique » Вто Юли 29, 2014 9:20 am

Здравейте!
От 2 седмици обикалям вело-магазините, черта форуми и сравнявам окомплектовки :) и вече ми идва на баир :banghead:
Търся 2 колелета - едно 29'' и едно 26'' - планински, ще се карат 70% асфалт и 30% offroad
Иска ми се да се спра на нещо, което е оптимално съотношение между качество и цена, особено след като стана ясно, че ще надхвърля първоначално определеният бюджет.
Какво ви е мнението за следните варианти:
За 26''-цата
1) DRAG ZX4 2014 Team Edition 26''
Цена: 799лв
http://www.sportdelivery.com/bg/product/21234-drag-Drag-ZX4-TEAM-EDITION/5051--

2) RAM HTone.2 2014 26''
Цена: 949лв.
http://www.sportdelivery.com/bg/product/19721-ram-HT.ONE.2-2014/5051--

3) TOGANO CARRERA 26" - или нещо аналитично, тъй като май не са останали вече такива...
Цена: 888лв.
http://www.djiro-bikes.com/index.php?go=view_product&ID=615&lang=bg&product=%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4+TOGANO+CARRERA+26%22

За 29''-ката
1) RAM HTtwo.3 29''
Цена: 880лв.

2) SPRINT APOLON Elite 29''
Цена: 799лв.
http://bikesport.bg/bg/products/2102-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4-sprint-apolon-elite-29_quot_-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8_

3) DRAG 29er PRO
Цена: 899лв.
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-planinski-s-tvurda-ramka/9601-velosiped-drag-29er-pro-2014.html

Ще благодарна, ако помогнете! :bowdown:
"Sticking feathers up your butt does not make you a chicken."
/Fight Club/
Аватар
nadinique

Рейтинг: 1200

Re: Планински велосипед до 800-900лв.

Мнениеот Stoyanov » Вто Юли 29, 2014 10:57 am

Аполона е балансът, който търсиш :) Има го и 26 цола, така че направо два такива според мен :) Виж и новия, но в реален магазин, където е 799лв, а не в байкспорт, където е със 130лв надценка. Него пък го има и с трите съществуващи размера гуми.
Stoyanov

Рейтинг: 1255

Мнениеот carmo » Вто Юли 29, 2014 12:58 pm

Здравейте.
Хвърлете едно око и тук http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... i/mtb.html
Съотношението цена-качество при Крос е оптимално (това е не само мое мнение) , а и за някои модели има и дамски разцветки - ако разбира се това Ви е важно и Ви допадат. Следете също и промокампанията им http://www.mtb-bg.com/index.php/other/c ... oss-august -може там да срещнете вашите байкове.
Поздрави и успех :agree:
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот nadinique » Вто Юли 29, 2014 2:45 pm

Благодаря за информацията!
Общо взето, решението се оказа не толкова лесно, колкото очаквахме!
@Carmo:
Като цяло Cross ги пропускаме като опция... Предпочитаме другите варианти.
Нещо друго в този диапазон и този клас?
/Fight Club/
Аватар
nadinique

Мнениеот cyclopz » Вто Юли 29, 2014 2:56 pm

Какво не им харесвате на крос?
Аватар
cyclopz

Рейтинг: 1372

Мнениеот victortrt » Вто Юли 29, 2014 3:23 pm

Жената търси нещо "аналитично" на тогано аполон, явно марката крос не е достатъчно "фиешън" за нея.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот nadinique » Вто Юли 29, 2014 6:22 pm

victortrt написа:Жената търси нещо "аналитично" на тогано аполон, явно марката крос не е достатъчно "фиешън" за нея.

:deal:
Ако някой изрично държи да изпадам в подробности - мога да обясня защо Cross НЕ са предпочитана марка от мен(посъбрах доста информация за 2 седмици). В крайна сметка, всеки има право на мнение и впечатления въз основа на опита, който има с колелетата.
Регистрирах се тук с идеята да ми помогнете с мнение и съвет, защото в област колоездене не съм достатъчно технически компетентна.(Ако областта беше някоя, в която съм в свои води, веднага бих помогнала със съвети на някой, който тепърва навлиза в нея - както смятам би направил всеки интелигентен човек!)
Така, че - моля ако някои от вас нямат желание да ме консултират или имат специално отношение към предпочитанията, които съм заявила - нека да не пишат излишни коментари. Не помагате нито на мен, нито на някой, който в бъдеще ще тръгне да търси колело.
/Fight Club/
Аватар
nadinique

Мнениеот cyclopz » Вто Юли 29, 2014 9:50 pm

Аз не искам да се заяждам, просто питам има ли причина, или ти се струва че не е читава марка... Когато си купувах колело преди година и половина, имаше много мнения против крос, но за едни и същи пари, при тях беше клас нагоре окомплектовката, така че взех такова и съм напълно доволен. Та ако става въпрос само за предубеждение, няма смисъл, компонентите са си компоненти, а рамките стават. По-добре по-хубава вилка, команди и деайльор, отколкото по-престижна марка :)
Аватар
cyclopz

Рейтинг: 1372

Мнениеот TheUndertaker » Сря Юли 30, 2014 7:35 am

Ако не държите на дисковите спирачки чак толкова много. В момента Ram HT1.3 в повечето онлайн магазини е на промоция от 650лв. Колелото напълно ще отговаря на пренадзначението , за което търсите и компонентите му са достатъчно читави за цената си. Ще ви останат пари и за каска и ръкавици :)
Аватар
TheUndertaker

Рейтинг: 2000

Мнениеот mariko » Сря Юли 30, 2014 10:30 am

А по принцип всички ли са ви еднакво удобни?
Защото, ако приемем че РАМ HT1.2 26" е малко по-добър от другите 26-ци като компоненти, за 29-те не виждам кой знае колко съществена разлика и в такъв случай по-добре да потърсите по-удобното и по-леко от тях.
P.S. "Действително ако Ram HT1.3 е на промоция ще е изгодно да го вземете. В-брейка няма да е проблем за XC, особено ако сложите трикомпонентни калодки"
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот victortrt » Сря Юли 30, 2014 11:48 am

nadinique написа:
victortrt написа:Жената търси нещо "аналитично" на тогано аполон, явно марката крос не е достатъчно "фиешън" за нея.

:deal:
Ако някой изрично държи да изпадам в подробности - мога да обясня защо Cross НЕ са предпочитана марка от мен(посъбрах доста информация за 2 седмици). В крайна сметка, всеки има право на мнение и впечатления въз основа на опита, който има с колелетата.
Регистрирах се тук с идеята да ми помогнете с мнение и съвет, защото в област колоездене не съм достатъчно технически компетентна.(Ако областта беше някоя, в която съм в свои води, веднага бих помогнала със съвети на някой, който тепърва навлиза в нея - както смятам би направил всеки интелигентен човек!)
Така, че - моля ако някои от вас нямат желание да ме консултират или имат специално отношение към предпочитанията, които съм заявила - нека да не пишат излишни коментари. Не помагате нито на мен, нито на някой, който в бъдеще ще тръгне да търси колело.

Ами госпожо/госпожице,
Вие питате, но не вземате предвид отговорите с това "крос не е вариант" Между другото във Варна има магазини велозона, където ппродават полската марка Крос /Kross/. За тях какво ви е мнението.
Вече ви обясниха, че няма марки, а компоненти и оборудване. Марката е само на рамката и при еднакви цени рам и драг слагат по-кофти компоненти от тези на крос. Това че някой не е доволен от крос за 200 лева е защото кроса е бил за 200 лева. Освен това от 2011-2012 г. крос се преориентираха и вместо хипермаркетови байкове с дискови спирачки и двойно окачване на 200 лева започнаха да произвеждат по-качествени велосипеди с твърди рамки. Към момента крос и спринт в тази поредност предлагат най-доброто качество за парите, които струват велосипедите им, отделно от това крос всеки месец правят промоция на два модела.
Марката значи нещо основно във връзка с това при коя марка цената е най-добра в сравнение с компонентите и в момента това е крос.
Вижте и предложенията на Лидер За Варна - ул. Константин Величков 63 (на ъгълът на бул. Сливница и бул. Струга) м-н "Лидер" тел. 0876 575656
Макар те да са най-хулената българска марка, имат и добри, но съответно скъпи предложения.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот nadinique » Сря Юли 30, 2014 1:27 pm

mariko написа:А по принцип всички ли са ви еднакво удобни?
Защото, ако приемем че РАМ HT1.2 26" е малко по-добър от другите 26-ци като компоненти, за 29-те не виждам кой знае колко съществена разлика и в такъв случай по-добре да потърсите по-удобното и по-леко от тях.
P.S. "Действително ако Ram HT1.3 е на промоция ще е изгодно да го вземете. В-брейка няма да е проблем за XC, особено ако сложите трикомпонентни калодки"

Честно казано, RAM-a най го "усетих", но не се влияя от това, че е RAM.... изпробвах доста варианти през последната седмица.
Дилемата ми главно е породена от факта, че RAM с хидравлични дискови е 950лв., което ми е малко множко! Но пък ако си взема този за 650лв. с V-brake(определено супер изгодна оферта!)и евентуално в бъдеще реша да ъпгрейдвам с дискови,... ще ми излезе... :boggled: ... същото, че и повече.
Аватар
nadinique

Мнениеот nadinique » Сря Юли 30, 2014 1:30 pm

Иначе, главната ми чуденка е отнсно разликата между DRAG ZX4 и RAM-a
Дали си заслужава да се вземе DRAG-а за по-малко парички (какви са недостатъците) или да заложа на по-скъпия RAM, за сметка на хубавите рамка и вилка.
Като усещане са ми почти еднакви, с малка разлика в полза на RAM-а :dontknow:
Аватар
nadinique

Мнениеот darki » Сря Юли 30, 2014 2:29 pm

nadinique написа:Дали си заслужава да се вземе DRAG-а за по-малко парички (какви са недостатъците) или да заложа на по-скъпия RAM, за сметка на хубавите рамка и вилка.

DRAG-а е с кофти курбели, преден дерайльор и команди. По-скъпата рамка на РАМ не я прави по-добра. Просто е надценена.
TOGANO CARRERA 26 е най-удачният вариант, но нямам представа дали е наличен по магазините.
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот nadinique » Сря Юли 30, 2014 2:43 pm

darki написа:
nadinique написа:Дали си заслужава да се вземе DRAG-а за по-малко парички (какви са недостатъците) или да заложа на по-скъпия RAM, за сметка на хубавите рамка и вилка.

DRAG-а е с кофти курбели, преден дерайльор и команди. По-скъпата рамка на РАМ не я прави по-добра. Просто е надценена.
TOGANO CARRERA 26 е най-удачният вариант, но нямам представа дали е наличен по магазините.

Оказа се, че Togano-то го няма вече. Иначе веднага го грабвам :)
Затова се чудя и се мая... :crazy:
Аватар
nadinique

Мнениеот nerron » Сря Юли 30, 2014 4:08 pm

Drag - прекалено скъпи велосипеди за компонентите, Cross - доста читави за парите си особено Euphoria и Traction, Sprint Apolon (аз съм пристрАстен, тъй като съм собственик на този първия, който си посочил. За протокола - на 1300 км е вече и всичко е прекрасно!) - доказано най-добрия вариант цена/качество, за РАМ - доста са ми скъпички, но не съм чул някой да се оплаква сериозно от тях (както и от Спринт и Крос). Потърси това: http://bikescenter.bg/planinski-velosip ... 29-2014-bg има го в Младост (ако си от София). Не гледай декланшора, че е Алтус (демек нисък клас). При предния декланшор разликата е малка дори и между високи и ниски класове. Просто стават все по-леки :). Има го и във вариант SLX компоненти http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/pla ... &order=ASC и според мен е най-добрия вариан до 1000 лв. :).

П.П. Не гледай само компонентите. Велосипеда, освен начин за придвижване, е стока, която трябва да ти носи преди всичко радост. Да ти харесва на външен вид, да си го гледаш и да му се радваш. То за 1000 лв можеш да си купиш и полу професионално XC колело, ръждясало ...одрано и т.н. Да, ще имаш хубави компоненти, да ще си дал 1000 лв, но ще те радва ли?
When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.
nerron

Рейтинг: 1205

Мнениеот darki » Сря Юли 30, 2014 4:11 pm

nadinique написа:Оказа се, че Togano-то го няма вече. Иначе веднага го грабвам :)

Тук не е ли наличен http://bikesport.bg/bg/products/2063-%D ... %B4%D0%B8_
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот nadinique » Чет Юли 31, 2014 8:20 am

darki написа:
nadinique написа:Оказа се, че Togano-то го няма вече. Иначе веднага го грабвам :)

Тук не е ли наличен http://bikesport.bg/bg/products/2063-%D ... %B4%D0%B8_

Няма го с малки рамки, за съжаление. Иначе ако някой търси с по-голяма рамка.... да не се чуди хич!

Общо взето, май ще се "жертвам" за RAM-a :)
Ще пиша като се сдобия с новата придобивка, щото тепърва ще започнат питанките за разни екстрички ;)
Аватар
nadinique

Мнениеот nadinique » Чет Юли 31, 2014 8:36 am

nerron написа:П.П. Не гледай само компонентите. Велосипеда, освен начин за придвижване, е стока, която трябва да ти носи преди всичко радост. Да ти харесва на външен вид, да си го гледаш и да му се радваш. То за 1000 лв можеш да си купиш и полу професионално XC колело, ръждясало ...одрано и т.н. Да, ще имаш хубави компоненти, да ще си дал 1000 лв, но ще те радва ли?

Тук си адски прав!
Не че това ми е определящо, ама не мога да си купя нещо, което не ми харесва на външен вид... просто не мога!
Като вземат да ми се чудят вув вело-магазините как така цветът бил от значение! Ами нали ще си го гледам това колело цял живот (дай боже) ;) (тук няма нищо обще фактът, че съм жена. Не си представяйте веднага, че ще хукна да си търся розово колело на лилави цветчета!)
Да не говорим, че някои от производителите направо могат ритуално да си обезглавят дизайнерите... ама.. въпрос на вкус, де!
Аватар
nadinique

Мнениеот nerron » Чет Юли 31, 2014 9:32 am

Разликата между българския и британския форум е, че в Англия като попиташ нещо - всички ти обясняват. Тук, както попиташ нещо и всички ти обясняват колко си тъп :)
When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.
nerron

Рейтинг: 1205

Мнениеот nadinique » Чет Юли 31, 2014 9:42 am

nerron написа:Разликата между българския и британския форум е, че в Англия като попиташ нещо - всички ти обясняват. Тук, както попиташ нещо и всички ти обясняват колко си тъп :)

Дам.... за съжаление!
Още повече, че пита жена... :crazy:
Все пак се намират и добри хора, които помагат с мнение, за което съм благодарна!
Аватар
nadinique

Мнениеот Stoyanov » Чет Юли 31, 2014 10:27 am

Ако можеш, мини през Велос и Bikes4you - поне според мен най-добрите магазини във Варна. Виж и те какво ще те посъветват :)
Stoyanov

Рейтинг: 1255

Мнениеот mariko » Чет Юли 31, 2014 11:08 am

Ако те тегли към някое, взимай го и не му мисли толкова. Наистина е важно да ти харесва, а всички изброени колела да достатъчно добри.
:offtopic:
Смени ще има в последствие каквото и да вземеш, защото те са си нисък клас и вероятно ще поискаш нещо по-хубаво след време. Аз досега съм сменяла - седалка (2 пъти и отива на към трети :) ), лапа, колче, педали, а вече искам и нова вилка, за да е по-лека, нови спирачки и още по-хубави педали :xx(:
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот Stanev » Чет Юли 31, 2014 12:40 pm

Всъщност ти си решила да е Рам, просто искаш ние от форума да затвърдим избора ти. И да, жените винаги гледат първо външният вид, а след това всичко останало.
:nuts:
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот nadinique » Чет Юли 31, 2014 3:27 pm

Stanev написа:Всъщност ти си решила да е Рам, просто искаш ние от форума да затвърдим избора ти. И да, жените винаги гледат първо външният вид, а след това всичко останало.
:nuts:

Ако имах първоначален категоричен избор, не бих ви губила времето...

Сега започвам да чета какви светлини е най-добре да си вземем(които да СВЕТЯТ, а не само да красят) + разни други дреболийки

P.S.
Външният вид в случая е второто, което гледам, ама все пак го гледам :) :nuts:
Аватар
nadinique

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти