Мнение за конкретна обява

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнение за конкретна обява

Мнениеот vladin » Чет Фев 04, 2016 10:42 am

http://olx.bg/ad/velosiped-26-tsola-ID5MLiU.html
Колеги бихте ли си дали мнението за това колеце, ще го използвам като транспорт до работата
vladin

Рейтинг: 1180

Re: Мнение за конкретна обява

Мнениеот vladin » Чет Фев 04, 2016 1:49 pm

Доста хора видяха темата, но никой не коментира. Моля, изкажете някакво мнение :)
vladin

Мнениеот Telepatok » Чет Фев 04, 2016 2:47 pm

Колелцето е като цяло подходящо за целта, която си му намислил. Цената е ниска. Дотук добре.
Но от това което виждам на снимките имам големи съмнения за техническото състояние.
Скоростите изглеждат стари и износени, не е карано доста време може би, има и ръжда по тях.
Спирачките са кантарчета и ще искат доста грижа за да заработят поне прилично.

Предполагам, че със малко инвестиция ще може да се стегне, ако няма по-сериозни проблеми.
Но за съжаление това може да се прецени само на място и евентуално при някой механик.
Аватар
Telepatok

Рейтинг: 1504

Мнениеот vladin » Чет Фев 04, 2016 3:20 pm

Мисля при евентуална покупка да заменя кантарчета с в-брейк и да сложа някаква вилка за по-голям комфорт :)
vladin

Мнениеот Admin » Чет Фев 04, 2016 6:42 pm

Какво ли да ти кажа... този велосипед е съвсем малко над нивото на моя първи планински велосипед, купуван преди 18 години. Някои от частите даже са същите. Сам си прави сметката колко е стар, а за колко е ползван никой не знае.
Аз лично не бих дал 190 лв. за този велосипед, като това в голяма степен се дължи и на факта, че съм 99% сигурен, че той или е събран безплатно покрай някоя кофа в Западна Европа, или е взет за без пари от някой битак пак там. Някак си да му искат 190 лв., как да кажа, тъпо ми е малко.
От друга страна, то идва един момент, когато цената на подобно возило, ако трябва да е коректна, става безсмислено ниска за продавача, дори той да не е дал нито лев за него.
Ако го спазариш за стотина лева, за каране само в града ще е горе-долу ОК.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот irgnet » Чет Фев 04, 2016 7:51 pm

според мен за това колело и 100 лв са много.
В продавалника съм виждал доста по-добри оферти в ценовия клас 150-200лв.
Просто се разтърси и ще намериш нещо по-читаво

За същите пари: http://olx.bg/ad/velosiped-28-tsola-ID5 ... 7c1f3ec675

И изглежда много по-добре
Последна промяна irgnet на Чет Фев 04, 2016 8:01 pm, променена общо 1 път
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот donpeev » Чет Фев 04, 2016 7:54 pm

Така и така ще даваш след това пари за някое ремонтче, цетровки, гуми и реглажи, по-добре си купи ново колело за 200-300лв. Това е пълен боклук. Всичко е старо и скапано по него. Ще се разочароваш. Казвам го от опит - пробвах да възкреся едно подобно, само че се оказа, че трябва да сменя всичко освен рамката защото едното не е съвместимо с другото и като почнеш ..... като теглиш чертата не си заслужава.
Любовта на хората прави един отбор голям!
Аватар
donpeev

Рейтинг: 1234

Мнениеот carmo » Чет Фев 04, 2016 8:14 pm

Геометрията на тоя байк е проектирана за твърда вилка. С мека ще вирнеш предницата и ще има и други странични ефекти. Ви брейкът няма да подобри значително спирането + това не се знае в бордовете на каплите колко живот има, да не говорим че са едностени. Това колелце със сигурност е от миналия век и ще излязат още дреболии. По добре прибави потенциалната сума за ъпгрейд към сегашния си бюджен и се огледай за нещо около 300 пари. А и защо ти е такъв байк за градско колело. Предполагам че искаш да е неглиже за да не бие на очи, но поне гледай да е нещо смислено и удобно за теб -примерно това: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cfgfx1 Пак е толкова пари, но е далеч по-ново и удачно / рентабилно. Преориентирай търсенето си за нещо от тоя тип.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот vladin » Чет Фев 04, 2016 8:20 pm

Благодаря ви, определено ме разубедихте, а на продавача мога само да пожелая успех с продажбата
vladin

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти