Възсатовяване на стар и може би хубав велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Възсатовяване на стар и може би хубав велосипед

Мнениеот nickibel » Пон Май 16, 2016 10:34 pm

Здравейте, с една по- голяма покупка ми дадоха и един велосипед, който очевидно е прекарал доста време под влиянието на атмосферни условия. Дъжд, сняг, мъгла, слънце. Успях да разглобя почти всичко, което може да се разглоби. Велосипеда ми се вижда хубав според скромната ми преценка. Рамката е Bulls 19 инча 7,50 Pro (утре ще я претегля и ще я пастирам), спирачките са хидравлични- MAGURA (V-brake), крубел Shimano Deore mega drive train, седалка, лапа и кормилна тръба TIOGA, вилката е ROCK SHOX Judy TT. Прави впечатление, че няма верига и заден дерайльор. Гриповете също са накъсани и са за смяна. По вилката има ръжда, как да я сваля (утре ще я снимам). Успях да сваля централното движение, но то изглежда капсуловано и незнам дали е възможно и струва ли си да се опитам да го разглобя и почистя? От лагерите на задното колело изпадаха и успях да събера 19 сачми. Възможно ли е от едната страна да са 9, а от другата 10 или съм загубил някоя? Току- що приключих работата с него, но утре бих могъл да кача и малко снимки, но като цяло въпросите към знаещите тук са какво трябва да знам при покупка на верига и заден дерайльор (касетата е с 9 скорости). Ще се радвам да чуя съветите Ви.
nickibel

Рейтинг: 1200

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти