Дискови спирачки

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Дискови спирачки

Мнениеот Mayvena » Пон Май 23, 2016 8:40 am

Накратко - има ли смисъл от дискови спирачки, на колело, коато ще се ползва изключително за градско каране? Ако да - логиката ми говори че за града е по-важна задната, или греша?
Mayvena

Рейтинг: 1200

Re: Дискови спирачки

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Пон Май 23, 2016 9:48 am

Щом е за града не е задължително да са дискови, може и V-Brake. Принципно предната спирачка е по важна за каквото и да е каране.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот Kraken » Пон Май 23, 2016 12:11 pm

Mayvena написа:Накратко - има ли смисъл от дискови спирачки, на колело, коато ще се ползва изключително за градско каране? Ако да - логиката ми говори че за града е по-важна задната, или греша?

Здр.Бях пред същата дилема преди няколко месеца когато си сглобявах велосипед.На моята рамка няма опция за V-brake за задна.Реших,че щом задната ще е дискова,и предната да е такава.Тогава умувах хидравлични или механични спирачки да си купя.Сложих хидравлични спирачки и не съжалявам.В града често се случва да ти се наложи да спреш по бързо от очакваното,поради не предвидими от теб обстоятелства.Мисълта ми е,че ако решиш да ползваш дискови спирачки се замисли дали да не са хидравлични.Винаги имаш запас от спирачна сила и изискват по малко грижи и центровки от механичните или V-brake, и атмосферните условия не им оказват такова влияние за спирането.
Как еднорък готвач приготвя пълнени чушки???
Kraken

Рейтинг: 1218

Мнениеот ikovachev » Пон Май 23, 2016 3:36 pm

Kraken написа:В града често се случва да ти се наложи да спреш по бързо от очакваното...

+1
Хидравличните спирачки вече са на съвсем достъпни цени, а може спокойно да се купи първо предната ако бюджета е недостатъчен за комплект, а задната по-късно. Това не знам дали е подходящо за колело с твърда вилка обаче :)
ikovachev

Рейтинг: 1220

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти