pascoff написа:https://forum.mtb-bg.com/viewtopic.php?f=16&t=199159
zmei написа:Само да вметна че твоя размер спрямо ръста е М. По-голямата рамка е по-тежка, по-лесно катери, но за спускане е кофти. Всеки сам си решава, но го обмисли.
zmei написа:Нещо много се превъзбуди. Нищо по темата и само хейт. Интересите ли ти засегах, търговецо? Този Алекси нещо много ти е присърце. Или неговите интереси съм засегнал, а ти му помагаш. Целта ви да лъжите хората на теб и на billi определено е долна. Цъкни си минуса , но това няма да ме спре да казвам истината. Има си начини.
zmei написа:Нещо много се превъзбуди. Нищо по темата и само хейт. Интересите ли ти засегах, търговецо? Този Алекси нещо много ти е присърце. Или неговите интереси съм засегнал, а ти му помагаш. Целта ви да лъжите хората на теб и на billi определено е долна. Цъкни си минуса , но това няма да ме спре да казвам истината. Има си начини.
moom написа:Тъкмо се изкефих, че темата се е напълнила с коментари, а то какво било... Кажете поне дали въпросния можел за който питам в началото си струва или не, че съм на път да го купя !
Alexi написа:не си заслужава .. нито рамката нито вилката са с проходни оси ,остаряла концепция и лоша база за ъпгрейди
moom написа:Alexi написа:не си заслужава .. нито рамката нито вилката са с проходни оси ,остаряла концепция и лоша база за ъпгрейди
чак толкова ли е зле, това е модел от тази година!
Drunken MadLoud написа:moom написа:Alexi написа:не си заслужава .. нито рамката нито вилката са с проходни оси ,остаряла концепция и лоша база за ъпгрейди
чак толкова ли е зле, това е модел от тази година!
Здравей. Мии...зле е, да. Няма значение коя година е модела. Тук се продава надписа "CUBE". Продават ти колело което се рекламира, че има възможност за монтаж на степенка и като компоненти е по-зле и от Drag Trigger 7.0. Би трябвало да ти светне някаква "лампа". Рамката има недостатък, като 2х задвижването, 27.2мм. колчето за седалка, вилката е хилава и тежка, нямат и наличности и т.н. За шините и главините аз лично не виждам проблем. Този стандарт се поддържа от много години, макар и вече да е насочен към бюджетния клас велосипеди. Мисля, че и при Canyon-a е така. Предвид типа на каране което си посочил, не мисля че ще усетиш разликата, или ще усетиш ползата от проходните оси. За мен лично не е добра инвестиция дори и "втора ръка", освен ако цената не е доста ниска...тогава пък трябва да си сигурен, че колелото не крадено. Ако трябва да съм честен, не съм си и правил труда да гледам геометрията на рамката, предвид рекламираната "опция" за монтаж на степенка. За колчето 27.2мм. нямам против, дори и в днешно време се използва при много ХС и Gravel велосипеди предвид възможностите му да се "огъва" и да допринася за повече комфорт при возене, но ако решиш да си сложиш в някакъв момент телескопично такова, си много ограничен откъм избор или пък отиваш към доста скъпи алтернативи с повече ход и т.н. За мен лично Canyon-ите си остават по-добрия вариант, като окомплектовка и рамка. Трябва да приемеш и факта, че винаги ще има компромиси...дори и на цена, която ти се вижда твърде висока за даден велосипед. Ако не искаш компромиси, си сглабяш сам...но там навлизаш в една друга територия...а и цени.
zmei написа:Много евтина кола караш. При мен просто няма такова колело, което да е няколко пъти колата.
По темата - вземи нещо до 2000 лева. Даже и да не го ъпгрейдваш, велосипед лесно се продава. Ако се зарибиш ще вземеш нещо по-сериозно после, след като си го карал година две. Цената му пада, но и част от компонентите ще са поизносени вече.
Drunken MadLoud написа:Факт е, и не се срамувам от това. След известно притежание на какви ли не коли, било то скъпи или евтини, употребявани и какви ли не, израстнах дотам че искам да имам кола, която си върши работата по предназначението, и има достатъчните екстри за нормална кола...за мен това са климатик и ел. стъкла, и е по-евтина за поддръжка и от колелото ми, надеждна е, ремонтите ѝ са сведени до нулеви, всичките ѝ данъци и такси да са нищожни, и да не ми пука ако някоя кифла се учи да паркира в колата ми. Имам и приятели, на които въдиците им за риболов са колкото нова кола, но карат такава за около 2-3хил. лева. Пак казвам "всеки луд с номера си". Интерестна тема е и, предлагам даже да се открие такава, относно кой-какво кара, като коли и велосипеди. Не искам да "разводнявам" темата, но съм виждал и хора с Passat двойка, но и с два Santa Cruz-a за по над 10хил. кинта на покрива. Както се казва "не съди книгата, по кориците ѝ". Аз, както и всички останали, може да имат достатъчно възможности, да си позволят много повече в живота, но и всеки си преценява дали и от какво реално има нужда. Да парадираш с финансовото си положение или длъжностна позиция...винаги ми е било невероятно жалко. Не казвам, че ти си го направил, но за съжаление много дебили го правят. Има и много по-важни и приятни неща от колата, която караш. До автора на
темата. Позицията ми остава същата. Ако ще даваш пари, то нека да си заслужават!
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта