Мнение за велосипед Cross

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнение за велосипед Cross

Мнениеот Dayanata » Пон Фев 03, 2025 1:40 pm

Здравейте,

В търсене съм на бюджетен градски велосипед, подходящ за ежедневно каране до работното място, плюс разходки из софийските улици в свободното време. Моля за мнение за Cross - Avalon, 28'' и Cross - Travel TREKK man, 28''. Има ли някаква съществена разлика между тях (и двата са с една и съща цена). Имат ли някакви сериозни недостатъци, които трябва да взема предвид и биха ме отказали? :)

Благодаря!
Dayanata

Рейтинг: 1200

Re: Мнение за велосипед Cross

Мнениеот Alexi » Пон Фев 03, 2025 1:57 pm

няма да е зле да сложиш линкове към двата ,сега ако някой иска да ти отговори трябва да отдели време да гугълва моделите ,да рови из сайтове ..
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот Dayanata » Пон Фев 03, 2025 2:16 pm

Забележката е абсолютно на място, благодаря! :)

https://www.ozone.bg/product/mazhki-vel ... on-28-sin/

https://www.ozone.bg/product/mazhki-vel ... an-28-siv/

Наясно съм, че моделите са компромисни и не са някакъв връх, но не ми се дават твърде големи суми за велосипед, който ще се използва в крадливата ни столица. Затова ще се радвам на всякакви мнения - поне прилични ли са или е по-добре да се ориентирам към други. :)
Dayanata

Мнениеот Alexi » Пон Фев 03, 2025 2:29 pm

всичко е супер базово ,не си заслужават парите .. виж нещо от ОЛХ изкачат предложения
Аватар
Alexi

Мнениеот evilzet » Пон Фев 03, 2025 3:00 pm

Доста нагла цена за Крос.
Ако не разбираш и искаш ново виж това https://www.radon-bikes.de/en/trekking- ... t-50-2024/
Аз си взех по-стария модел, с по-хубави части, но вече го няма, но и това не е зле за нуждите ти.
evilzet

Мнениеот Dayanata » Пон Фев 03, 2025 3:29 pm

evilzet написа:Доста нагла цена за Крос.
Ако не разбираш и искаш ново виж това https://www.radon-bikes.de/en/trekking- ... t-50-2024/
Аз си взех по-стария модел, с по-хубави части, но вече го няма, но и това не е зле за нуждите ти.

Благодаря за препоръката! Доколкото виждам, този модел не се предлага в България. Не ми се е налагало досега да поръчвам от чужбина, има ли някакви трикове, които трябва да знам :) Ако го поръчам през bike-discount.de, цената с доставката е 684 евро. Не знам дали това е оптималното, или има и по-удачни сайтове за поръчка. Вярвам, че вие имате повече опит и ще ме посъветвате. :)
Dayanata

Мнениеот Alexi » Пон Фев 03, 2025 4:33 pm

няма трикове в ЕУ си ,магазина е може би най големия в Европа доста коректен и експедитивен .. плащаш както ти е удобно - карта ,банков превод ,пейпал ,гугъл портфейл или каквото имаш ,пускат ти го по куриер ,в БГ ще дойде с Еконт
Аватар
Alexi

Мнениеот evilzet » Пон Фев 03, 2025 4:58 pm

Аз точно от там го взех (сериозен сайт), то това е тяхна марка. Имай предвид, че идва изцяло сглобено и поради това е в ОГРОМЕН кашон.
Събрах всички куриери в склада на еконт да гледат сеир, но успях да натоваря всичко в служебния хечбек (е кашона го поразглобих, но запазих).

Задължително го закарай на някой да го постегне, защото по принцип идва настроено, но примерно за b-tension не са и чували, и доста други смехорийки по настройките бяха сътворили.
evilzet

Мнениеот Dayanata » Пон Фев 03, 2025 5:47 pm

Сърдечно ви благодаря за насоките! Определено ми бяха полезни. Доста вероятно е да поръчам точно този велосипед в близките няколко дни. Ако междувременно ви попаднат някъде и други удачни модели, може да ми ги изпратите, за да ги погледна и тях :) ако не - вероятно ще е този, ще си дам време до петък да реша.
Dayanata

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти