Препоръка за първи велосипед до 1000 лева.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Препоръка за първи велосипед до 1000 лева.

Мнениеот krasen9302 » Пон Апр 21, 2025 12:24 pm

Здравейте и светъл празник,

Нов съм във форума и колоезденето , така че ще съм благодарен ако можете да ми помогнете с избор на велосипед.
Колелото ще се кара основно в градски условия, но искам да може да се кара и по черни пътища (харесват ми обиколките на България, които прави ютубъра Пламен Петков и след време с удоволствие бих се включил такава). Споделям го, за да разберете по-добре какъв велосипед търся.
Ако правилно съм разбрал - шосейните отпадат и трябва да търся планински велосипед.

Бюджет - 1000 лева. Това явно е доста малък бюджет в наши дни, но моето проучване показва, че "Драг" имат модели в този диапазон. Ако може да споделите мнение за тях, ще съм благодарен.
Без втора употреба.
Висок съм 170см.
Благодаря предварително!
krasen9302

Рейтинг: 1200

Re: Препоръка за първи велосипед до 1000 лева.

Мнениеот Bi11y » Вто Апр 22, 2025 7:14 am

За този бюджет освен Бг марките разгледай и Cube. Ако можеш вдигни бюджета защото за тези новите са трагични като части и рамка . Аз лично за тези пари бих загледал по-скоро втора употреба.
Bi11y

Рейтинг: 2000

Re: Препоръка за първи велосипед до 1000 лева.

Мнениеот warstomp » Вто Апр 22, 2025 1:23 pm

Трябва ти хибриден велосипед. 28" гуми които са с дебелина между шосейни и планински. Изглежда като градски, но има амортисьорна вилка.
В момента Drag имат промоция и се вместваш в бюджета. Гледай за Grand Canyon модела в Градски/Хибридни раздела, но мисля че избора на рамки е доста ограничен вече.
Иначе всички производители имат подобни модели:
Cube Nature 28
Sprint Sintero
...
warstomp

Рейтинг: 1260

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти