Още един необразован търси съвет...

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Още един необразован търси съвет...

Мнениеот fall_out » Вто Май 27, 2008 1:08 pm

Та значи решил съм и аз да си купувам тртинетка,главно за трипчета в Пирин,и околноста на Банско,твърдак ще е май,защото няма мн мн кинти.
Та въпроса ми е главно за геометрията на рамката,предимства и недостатъци,спрял съм се на долните два,но всякакви предложения и съвети са добре дошли. Благодаря предварително на всички,който са благоволили да пишат по-долу.

http://www.crosscycle.com/products/view/50/ridge

http://www.crosscycle.com/products/view/49/rider
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот kaRAM » Вто Май 27, 2008 2:34 pm

Двете колела не се припокриват като стилове на каране , ще е добре да кажеш какво ще караш и колко често и разбира се най-важното с колко пари разполагаш
Аватар
kaRAM

Рейтинг: 998

Мнениеот FireFoXa » Вто Май 27, 2008 2:43 pm

Тея двата кроса ги отпиши... особено "Райдъра".

1. Кажи с какъв бюджет разполагаш
2. Какво разбираш под "трипчетата в Пирин и около Банско", защото в Пирин има доста баири по които може да се кара по-екстремно, ако ще караш ХС погледни във форума за "крос кънтри", надали ще караш спускане и ще гледаш към тея кросове...
3. След като си определиш бюджета погледни темите за велосипедите от начален клас... има безброй много!
4. Има Ч.З.В.
5. Така зададен въпроса е сложен за отговаряне...

Най-добре посочи бюджет и стил, и търси във ПОДфорумите :D
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

.

Мнениеот fall_out » Вто Май 27, 2008 5:20 pm

Ами мерси за отговорите.
1-во бюджета не е мн голям 600 кожи повече няма.
А как ще карам,ами мисля предимно в планината,което ще рече доста изкачвания,но пък след това следва спускането макар,че едва ли ще е мн приятно с hardtail и ще е компромис,но в момента не разполагам с много средства.Май крос кънтри ще карам,макар че не съм сигурен какво точно означава,в момента съм на работа и не мога да се разровя да видя. И след като райд-а не става какво ви е мнението за ридж-а? Вярно за Крос никъде няма добри отзиви,за това ако можете да ми препоръчате нещо до 600.

П.С. За протектори и каска няма да ми трябват пари,имам от зимата така че парите са ми само за байк.
Аватар
fall_out

Мнениеот FireFoXa » Вто Май 27, 2008 5:36 pm

И другия крос не става. Еми тука е въпрос на личен избор... до 600 лева може да си земеш не лоши колелета. РАМ хт1, Драг Онтарио Про, Драг ЗХ5 и т.н. За всичките велосипеди е писано, и то много... Можеби хт1-цата е с най-добър монтаж за цената си :^: Въпрос на лични предпочитания, разрови се из интернет магазините, ако нямаш възможност да отидеш в реален магазин магазин на Веломания или БАС :popcorn:
Аватар
FireFoXa

Sprint

Мнениеот fall_out » Вто Май 27, 2008 5:51 pm

Сега гледах Sprint Oxygen,ще трябва да изчакам малко и да се бръкна малко повече. Но мисля,че е по-добър вариянт.

http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... =5&lang=2&
Аватар
fall_out

Re: Sprint

Мнениеот FireFoXa » Вто Май 27, 2008 6:08 pm

fall_out написа:Сега гледах Sprint Oxygen,ще трябва да изчакам малко и да се бръкна малко повече. Но мисля,че е по-добър вариянт.

http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... =5&lang=2&

Не е по-добър вариант... даже е по-зле от хт1цата и ЗХ5-цата... Като се прибереш от работа... прочети из форума за драгчетата и рама :popcorn:
Аватар
FireFoXa

Мнениеот kaRAM » Вто Май 27, 2008 7:08 pm

Пич стига писа безумщини СПРИНТ не правят колела а гробници , избий си го този модел от главата и не гледай външния вид.Виш ето тези колела като се пред цукалото:
ДРАГ Behemoth (малко над бюджета)
The Bombe
F4m
ZX5
RAM HT1
HT1 DB
HT3
и най доброто но скъпичко HT2
Аватар
kaRAM

Рейтинг: 998

Мнениеот fall_out » Вто Май 27, 2008 7:22 pm

До сега четох доста теми за Бомбата тук... и незнам
Как ти се струва това,като за начинаещ.

http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=37136

И как ще е нагоре с него.

П.С. Съжалявам,че ви занимавам с глупости,ама няма кой друг :crazy:
Аватар
fall_out

Мнениеот energy93 » Вто Май 27, 2008 7:30 pm

Мисля , че ram ht1 е най- добрия вариянт за тия пари .Обновения ZX5 ми допада доста , а тъи като видях ,че ще се спускаш , може да се замислиш , за някоя по-ниска рамка например Climber с малко по-добри части от оригиналните .Можеш и да си вземеш нещо 2ра ръка .
А за меко колело , немися че е добър вариянт за тия пари (ще се разбива много и ще ти излезе скъпо), но ако смяташ , че ще ти е по конфортно с мека рамка и не ти е проблем поддръжката ,замисли се за Behemoth i The Bomb , с тях за започнали много добри спускачи .

Това е което ми идва на ум в момента .
Последна промяна energy93 на Вто Май 27, 2008 7:36 pm, променена общо 1 път
Газ до ламарина !
Аватар
energy93

Рейтинг: 982

по същество

Мнениеот Mois » Вто Май 27, 2008 7:31 pm

fall_out, ако внимателно и старателно прочетеш форума ще сравняваш не марки, а компоненти. така или иначе повечето части са внос, в БГ само са монтирани. :idea:

Рамката на ridge-а не знам колко е здрава, но изглежда добре. По монтажа на колелото обаче трябва да се подобрят поне две неща: колела с 36 спици (много важно) и по-добри спирачки (ти си решаваш в-брейк или дискови: не чак толкова спешни при спокойно каране). Имай предвид, че главините на колелото са Joy-tech и те са далеч от високо качество.

Ако погледнеш какви части има по моделите на Рам и Драг от ниския ценови сегмент ще стигнеш до извода, че са по-нисък клас от Аливио (каквото е монтирано на ridge-а). Виж и в други теми, където са препоръчвани zx5 и нт1 например. Започва едно "първо ще смениш това, после онова...и накрая (след още 600 лева ) колелото става" :rofl: , та и те не са перфектни колелета. И нали занеш - всичко това са колелета за градско, разходка в парка и кротко каране по пътечки в планината. Ако кросчето ти харесва - взимай го и си го карай с удоволствие! Когато се счупи нещо ще му мислиш.

И пак да ти кажа: СРАВНЯВАЙ КОМПОНЕНТИ, А НЕ МАРКИ ВЕЛОСИПЕДИ (ЛЕПЕНКИ ПО РАМКАТА)!
Mois

Рейтинг: 1300

Мнениеот fall_out » Сря Май 28, 2008 2:10 am

Благодаря на всички,май се спрях вече на HT1 мисля,че ще ми свърши добра работа поне за сега. Нататък ще видим.
Аватар
fall_out

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти