Какво ще кажете за Apolon Eco?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Какво ще кажете за Apolon Eco?

Мнениеот didokar » Съб Юли 26, 2008 1:14 pm

Здравейте маниаци,
Искам да си купя колело в диапазона 250-300 лв. Трябва ми за кратки марштурчета 4-5 часа междуградско и черем път, но без много зорене. Снощи съм стоял до 3 сутринта да чета къде каквото намеря из форума.
Общо взето предложенията се въртят между Drag One, Srint Apolon i Crоss Sprinter (или Sporter беше, него по-рядко го срещах). Та Уана наи-ниска цена 260 лв ( при Близнаците), Аполона не го видях на много места, но да предположим от 300 до 350 (сравнително ниско качество на оборудването) и Кроса (какро там се казваше) на Илиенци за 310лв.
Днес видях офертата на Кауфланд Apolon Bachini Eco за изумителната цена 170 кинта.
Не е ли най-разумно да се вземе последния Аполон и да замениш по-наложителните части или веднага или когато сдадат багажа?
Доколкото разбрах от форума, дори да вземеш стандартния Уан пак няма да издаржи много, та ще трябва да се набутваш пак.
Тревожи ме, че може би Кауфланд не предлагат гар. сервиз, но не съм питал все още.
Пл. дайте малко мнения по въпроса!
:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
didokar

Рейтинг: 1180

Подробности

Мнениеот didokar » Съб Юли 26, 2008 3:11 pm

Забравих да дам малко инфо за себе си. Висок съм 178и тежа 83 кг. Не съм карал отдавна колело, но сега пак се навивам да започна. Понеже не знам колко често ще го карам и какъв тип каране ще ми хареса не искам да се хвърля на някой по-скъп модел, поне за сега. Първата ми идеа е да посетя някои от посочените в този сайт по-леки маршрути. Та да започна от някъде.
От посочените модели най ме дърпа към аполона, като модел. Драг уана изглежда по-грубо и тежко, но може би е с по-здрява рамка. Не знам с моите килца Аполона да не поддаде. Ако мина на по-евтиния вариант, предполагам че трябва да сменя главината и вилката, като начало. Но, нека някой по знещ да даде съвет.
Благодаря предварително!
:dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:
didokar

Мнениеот Mercedes&Maniak » Съб Юли 26, 2008 5:15 pm

SPRINT APOLON трябва да е новото ти колело ;) :) :agree:
това BACHINI от KAUFLAND го забрави - от там си вземи хляб , домати, сирене но колело недей - "ке патиш"
skaype: emil_a626
Аватар
Mercedes&Maniak

Рейтинг: 1047

Мнениеот Bolverk » Съб Юли 26, 2008 5:45 pm

След като знаеш Близнаците отиди там.

Това е най-краткият ми съвет. Той е на базата на това, че преди седмица бях там и видях и 3-те колелета, който си споменал. Поизръчкай момчетата там да ти обяснят и разликите между тях пробвай ги и реши на място. Сега за твоят ръст 18-19 инчова рамка ще е добре. И трите колелета ще ти са удобни. Принципно и аз бих те съветвал Аполон да си вземеш, но истината, е че винаги с проби и гледане се взема колело.

Успех

П.П. Кросът е Спринтер има и модел Спортстер, но той е съвсем различен :)
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот didokar » Съб Юли 26, 2008 9:54 pm

Благодаря и на двамата!!!!!
didokar

Mmm ne

Мнениеот tortili » Нед Юли 27, 2008 1:30 am

Пич новото ти колело трябва да е ДРАГ ONE един мой приятел имаше преди време с него започна се у4и много добро колело и самата рамка е много добра неговата беше 16 ин4а с такава рамка е правена "гаврата" да се сложи ДНМ vulcano :rofl: карана е с него около месец след което не са откривани никакви пукнатини при зажарките 4елото тръбите или при 4ашките
ДРАГ ONE - се предлага и с 19 ин4ова рамка ;)
tortili

Рейтинг: 1172

Мнениеот azsa-bachinito » Пон Авг 25, 2008 10:11 pm

Аз имам Бачини/Спринт "َAlien" (на снимката) , зех за 100 лж от Кауфланд, точно 100 кила сам, скачам си от разни бордурчета и тн предни блъсканици и падания карам вече втори месец, успях да счупя само педалите - бяха пласмасови. Извод - ако се кара градско за колелото проблем нулев. Тва е от мен

Спринт=Бачини, продавано в Кауфланд, като на скоростите пише еверест, а не шимано, лично сам го проверявал тва няколко пъти.
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот shaka_zulo » Чет Сеп 11, 2008 8:49 am

Препоръчвам ти спринт аполон има алуминиева рамка и после можеш да си надградиш малко и да стане по-добре http://sprintmaxcom.com/e-shop/index.ph ... =5&lang=2&
Аватар
shaka_zulo

Рейтинг: 1095

Re: Какво ще кажете за Apolon Eco?

Мнениеот Ozzie » Чет Сеп 11, 2008 4:58 pm

didokar написа:Днес видях офертата на Кауфланд Apolon Bachini Eco за изумителната цена 170 кинта.
Не е ли най-разумно да се вземе последния Аполон и да заменЯ по-наложителните части или веднага или когато сдадат багажа?

Не. Ще ти излезе по- скъпо отколкото ако си го купиш готово с компонентите които би сменил.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти