Въпрос: Относно Ram HT3

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос: Относно Ram HT3

Мнениеот Jah » Пет Окт 10, 2008 9:51 pm

Така ....Драги Съфорумници

Въпроса ми е следния - понеже цяло лято бачках и събрах малко пари ,реших да си взема ХТ3...Но искам да е по-малък размер на рамката 16.5 - защото искам да спускам (спокойно Драг One не мога да шчупя...а какво остава за това... ) - тежа 57 кг и съм висок 178 см ... та моля да ми дадете информация или снимки или нещо друго на такава машина...

Обичам да карам ХС и леко спускане по пътеки....
ще му сложа и една тора но проблема е че не искам да карам шосейка по планините...
благодаря предварително :bowdown: :beer:
Jah

Рейтинг: 1175

Мнениеот fall_out » Съб Окт 11, 2008 12:10 am

Тук имам малко снимки,вече не изглежда точно така,но това е което продават със стандартната окомплектовка. А ти се се ориентирал за повече каране на долу,или искаш и да ти е добре като катериш? Иначе има информация на сайта на РАМ,но предполагам вече си гледал там,

П.П. Само,че моята рамка е 18.5 и мисля,че 16.5 ще изглежда по-различно.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот Jah » Съб Окт 11, 2008 9:00 am

ами значи аз искам да си карам ХС с леко спускане по пътеки ... не става въпрос за DH ами просто искам да съм сигурен че когато се спускам няма да ме предаде ...че това винаги ми е било най-големия стар (колкото и тъпо да звучи - да не ми се откърти челото :dunno: )
Иначе си обичам ХСто :)
Jah

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Окт 11, 2008 9:13 am

Ram HT2 е решението за теб ;) :agree:
Рамка с изпитана здравина и качества :beer:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sasho88 » Съб Окт 11, 2008 10:07 am

Ако имаш възможност вземи HT2, основно заради по-леката и по-здрава рамка и малко по-добрият монтаж.Самата рамка е м/у HT1 и HT2 както като цена така и като здравина и тегло.Разбира се, ако разликата от 200лв те притеснява финансово, можеш да се консултираш с хорицата от БАС(примерно) какво да смените за да стъпи около цената на HT3, но аз лично не бих си спестил тези 50-на лв която е разликата м/у рамките HT2 и 3. :agree:
The bitch is hungry, she needs to tell So give her inches and feed her well
Аватар
Sasho88

Рейтинг: 1352

Мнениеот Jah » Съб Окт 11, 2008 12:38 pm

Sasho88 написа:Ако имаш възможност вземи HT2, основно заради по-леката и по-здрава рамка и малко по-добрият монтаж.Самата рамка е м/у HT1 и HT2 както като цена така и като здравина и тегло.Разбира се, ако разликата от 200лв те притеснява финансово, можеш да се консултираш с хорицата от БАС(примерно) какво да смените за да стъпи около цената на HT3, но аз лично не бих си спестил тези 50-на лв която е разликата м/у рамките HT2 и 3. :agree:
Да донякъде си прав но не виждам как ще ми се отрази тази разлика - отново ще кажа че Драг Уан не мога да шчупя ... а тук имам НТ3 която не мога да ш4упя + по добра окомплектовка-

НТ2 - по здрава рамка която също не мога да шчупя + не по добри части

П.С.-аз тежа колкото един драгановски пуяк

:) :beer:

благодаря на Fall_out
Jah

Мнениеот triple G » Съб Окт 11, 2008 12:47 pm

Въобще не мога да разбера какво от това като не можеш да счупиш драг уан. От къде следва, че няма да счупиш хт2 примерно?
triple G

Рейтинг: 1235

Мнениеот Jah » Съб Окт 11, 2008 12:58 pm

triple G написа:Въобще не мога да разбера какво от това като не можеш да счупиш драг уан. От къде следва, че няма да счупиш хт2 примерно?
ами незнам няква тъпа логика у мене :V:

а и каква е разликата м/у НТ2 и НТ3 - една подсилка под седалката

вижте не съм разбирач и ако бях голям разбирач - нямаше да искам мнението ви :popcorn: :beer:
Jah

Мнениеот XeDoX » Съб Окт 11, 2008 1:09 pm

Драги съседе,имам чувството,че избора ти зависи прекалено много от здравината на рамката.Да прав си,че не можеш да счупиш One-а и няма да го счупиш ако продължаваш да караш така(ако това целиш).По-добре си прецени коя рамка ще ти е най-удобна за въртене и за спускане съответно.Аз бих ти препоръчал HT2 17' ако имаш пари,ако нямаш тогава си вземи HT3 16'5.И си прецени отново кой размер ти трябва.Не си се премерил хубаво защото аз съм 178см,а ти си по-нисък от мен така,че за това за което ще ползваш колелото ще са ти удобни между 16.5-18 инча според мен.

Edit: Тук можеш да видиш разликите в геометрията.По отношение на здравината HT2 е по-добра(или поне не съм чел обратното).
Изображение
Аватар
XeDoX

Рейтинг: 1796

Мнениеот URNEST » Съб Окт 11, 2008 1:19 pm

Наистина имаш странна гледна точка на нещата.
Здравината не е най-важното във една рамка. Геометрията е много по-важен критерии.
ХТ3 е ХС рамка. Доближава се до ХТ1 и геометрията е много близка, но може би е по-здрава.
ХТ2 е за малко по-различно каране - AllMountain-Enduro рамка. Има по-къси стойки на веригата, по-къса база, което я прави по маневрираща и удобна за спускане. За нагоре също е удобна. Въобще мн приятна ХС рамка, с която ще се кефиш на спусканията по познатите ти пътечки. За повече информация прочети и теста за нея в сайта.
Освен това ХТ2 е само 30лв по-скъпа от ХТ3. Пари, които за заслужава да дадеш. Ако имаш възможност поръчай я с Rock Shox Tora 289 (най-евтиния модел), който има U-turn и така рамката ще ти е много удбна за нагоре и надолу.
Само информативно не говоря наизуст, имам повече от 2 години и половина опит с Рам ХТ2.
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Мнениеот Jah » Съб Окт 11, 2008 1:21 pm

Изборът е взет НТ3 16.5 White с Rock Shox Tora - няква
Jah

Мнениеот XeDoX » Съб Окт 11, 2008 1:25 pm

Jah написа:Изборът е взет НТ3 16.5 White с Rock Shox Tora - няква

Честито тогава,остава да го вземеш и да почерпиш ;)
Изображение
Аватар
XeDoX

Рейтинг: 1796

Мнениеот fall_out » Съб Окт 11, 2008 4:44 pm

Честито,със здраве да си го караш. Мога дати гарантирам,че ако го караш по предназначение няма чупене,аз моето и на Сопот съм го карал (или поне съм се опитвал),ще видим за напред как ще е.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот Jah » Нед Окт 12, 2008 11:17 am

URNEST ,Благодаря ти за информацията :beer:
Та значи всичко зависи от гадните пари :(
А да питам и друго - Ако кажа на хората от Горгона -ВТ(примерно) че искам РАм НТ2 с окомплектовка и части от НТ3 и една тора , също така и си избера цвят дали ще ми вземат повече щото е поръчка? :beer:
Jah

Мнениеот XTR » Нед Окт 12, 2008 11:47 am

Jah написа:URNEST ,Благодаря ти за информацията :beer:
Та значи всичко зависи от гадните пари :(
А да питам и друго - Ако кажа на хората от Горгона -ВТ(примерно) че искам РАм НТ2 с окомплектовка и части от НТ3 и една тора , също така и си избера цвят дали ще ми вземат повече щото е поръчка? :beer:

Не би трябвало, какво питаш тук, върви в Горгона направо или им завърти един телефон едва ли ще ти откажат :agree:
Изображение
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти