Cross Ridge

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross Ridge

Мнениеот Bolverk » Сря Ное 26, 2008 12:38 am

Говоря за следното колело със тази цена:

http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... ts_id=1542

Основно ме интересува мнението ви за колелото :) . Разбира се очаквам напатки по отношение на фирмата производител, но се надявам и на някое неутрално мнение. Насочил съм се към него с оглед на добрата му окомплектовка и това че предимно колелото ще се ползва в градски условия с летни забежки към XC. Принципно съм забелязал някой минуси в него, но за тази пари без минуси няма как да се мине.
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот azsa-bachinito » Сря Ное 26, 2008 12:43 am

Каплите 6те се кривнат, за 500 км някъде, може и по-вече зависи от теглото (личен опит). Предстои ми да ходиа при ..., за да видя как и дали ще ги изправи. Ще поддържам връзка по въпроса. Иначе go full nuclear with this spaceship :bowdown: ;)
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Ное 26, 2008 9:39 am

Откровенно - за тези пари окомплектовката е отлична (визирам скоростите, тъй като курбели, лапа, кормило, лостчета за спирачка не се знае какви са), само ще трябва да внимаваш с каплите заради 24 спици.

Друг е върпоса, че правописните грешки и не достатъчната информация биха ме отблъснали от тази обява. В този ценови клас бих те посъветвал да разгледаш велосипедите на Спринт: www.sprintmaxcom.com
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Bolverk » Сря Ное 26, 2008 12:23 pm

Благодаря

Да и аз забелязах каплите, което е един от минусите на колелото, като цяло не съм впечатлен и от главините така, че мисля за в бъдеще това да бъде променено по колелото. Сега понеже видях колелото и на живо (не бих рискувал със сляпа покупка) мога да кажа какви са курбелите, лапата и лосчетата: Курбелите са Shimano Alivio, лапа и кормило Zoom на 31.6 мм (навярно смяна на лапа след време), лосчета комбинирани с палцови команди Shimano Alivio. Колчето си е Zoom, но поне всичко е алиминий.

Иначе интересувам се от офертите на Спринт, но очаквам техните цени за новите им модели и по-точно Carrera моделите (SC2). Иначе съм стъкмил 600 лв за колелото и май това ми е най-добрият избор при настояшите условия (скачащите цени на велосипедите).
Аватар
Bolverk

Мнениеот azsa-bachinito » Сря Ное 26, 2008 12:34 pm

Бъркаш за главините. Никак не са лоши. Но все пак като смениш каплите няма как да не смениш и тях, не знам дали моге тук да се намери хубави шини за 24 спици.
Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот edinmilion » Сря Ное 26, 2008 3:09 pm

По добри части от raleigh ICEBERG вилката, спирачките и скоростите, а на същата цена. И от Непал-а е по евтин :Р
Добра цена определено :agree:

всъщност знам че от доста време пишеш тук и си запознат с доста вело-та, но ми хрумна като съвет - пресметни грубо как ще ти дойде ако си сглобиш с тези компоненти един байк и ако има остатък може да вложиш в някоя по лека рамка например ако изобщо това е от значение в предвид карането което си посочил.

edit: о да и аз сметнах не става...идеята отпада
Последна промяна edinmilion на Сря Ное 26, 2008 3:21 pm, променена общо 1 път
edinmilion

Мнениеот Stancho » Сря Ное 26, 2008 3:17 pm

Аз само бих препоръчал като бъдещ ъпгрейд едни по-добри капли с 36 спици. Иначе всичко е приемливо за карането, което визираш. Рамката изглежда няма да замине бързо и няма да е 100 кила желязо. Мисля че добре си се ориентирал... само че ако можеш да си вземеш Драг Онтарио ще е още по - добре. По-обмислени са някои неща и е малко по-добре.

Това е моят съвет, но и с този байк няма да имаш проблеми (освен каплите).
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот azsa-bachinito » Сря Ное 26, 2008 3:20 pm

Няма да стане със сглобяването, аз го мислих тоя вариант и излиза по-скъпо доста.

Stancho написа:Тсамо че ако можеш да си вземеш Драг Онтарио ще е още по - добре).

Що смяташ така?
За частите - не се знае с какъв монтаж ще пристигне, че аз кадето ги гледам айцберга и риджа се са с различен монтаж.

ПП То и аз трябваше да сам с Ек Си Ер вилка ама :dunno:

ПП3 аз ако не бях си зел нов атомен крайцер и за това щях да се замисля http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 139&lang=2
Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Ное 26, 2008 5:51 pm

@Bolverk

За твоя бюджет можеш да си купиш съвсем приличен велосипед. Трябва да знаш, че е по-добре командите и лостчето за спирачка да са отделни и за това те съветвам да ги замениш на място като купуваш велосипеда със съвместими команди за скоросната система и качествени лостчета, които ще ти дадат отличен контрол върху спирачките. Обърни внимание на педалите и на седалката, като винаги е по-добре да ги замениш на място в магазина, и още колчето за седалка трябва да има необходимата за теб дължина. За целта отиди в няколко вело-магазина - има важна тема с адреси и координати.

Също така според мен в този бюджет е по-добре да си с V-brake спирачки, в комбинация с добри лостчета ще си повече от доволен.

Надявам се вече да си се поорентирал какво е ще е добре за теб :beer:
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот azsa-bachinito » Сря Ное 26, 2008 6:12 pm

Да ако си карал Би Би 5-ци може и да иска6 да си с не-брейкове.
Ако спирачките са шимано (каквито и да е) ще ковеш кат котва. Аз съм с БРМ-415 немат грешка, Е верно е имат по 10/20 излишни грама тежест. :D

Моя съвет е - отиваш при... знаеш къде, праиш няколко кръкчета и после ще риташ секи които иска да те свали от риджа :). Пак ще пшовторя - за съжаление каплите са слаби - гънат се - сичко друго си е много удобно и хубаво за цената си и нема кусури.
Има и алтернативен вариант зимаш го сменяш 80% от частите (много ясно) след тва изхвърляш рамката, сменяш 20% от частите и вече другите са доволни, че имаш колело :) А да задължително рамка РАМ.

АААА анатема - минуси минуси минуси.
Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот Stancho » Сря Ное 26, 2008 6:34 pm

Мисля си че Онтарио е по - доказан велосипед, но няма да споря и няма и смисъл. За мен и Кроса става стига да не е с тея капли. 24 спици малко трудно удържат шината права, а ако се скъса някоя от тези специално е почти невъзможно да се намерят същите. А за центровка и наплитане не знам кой ще се наеме...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Bolverk » Сря Ное 26, 2008 6:39 pm

Pr3d4t0R - Благодаря ти.

Повечето неща, които си споменал ги знам. На първо място вече имам седалка за моят гъз (така де дупе). Тя е на сегашното колело, но понеже имам една резервна ще я дам с нея когато го продавам. Педалите са задължително за подменяне без съмнение. От друга страна мисля, че ще покарам извесно време с тези команди преди да сменя, като тези ще дам на приятелката си понеже тя има желание за палцови.

За спирачките съм си в дилема :) Точно зареди тях още не съм си взел колелото. От една страна се притеснявам за дискови спирачки в този ценови клас макар, че не съм чул нещо лошо за този модел, а точно обратното. В момента със с В-брейк и съм доста доволен от спирачната им сила даже мога да се подобри. Единственото ми притеснение в това отношение, че дисковите спирачки спират по-добре във влажни условия, а аз смятам да използвам колелото при всякакви условия.

Онтарио-то съм го отхвърлил като вариант отдавна. Иначе ми е известен. Благодаря.

АЗСА Колега късно ти видях личното съобщение. Иначе и Скотовете съм ги гледал ама стигнах за тях до следното заключение. На първо място предпочитам по-лека рамка, а и човек от газария умира и аз така - не ме кефи как излгеждат YZ моделите. А колелото, което на скот ми е харесало е 1000 лв. Тоест не ми е в бюджета. :) Жалко, но факт.

П.П. Нещо ми пропада райтинът. Знам, че не съм много добре с правописа, а и бързането от работа не помага, но моля имайте малко снисхождение.
Аватар
Bolverk

Мнениеот azsa-bachinito » Сря Ное 26, 2008 6:53 pm

Bolverk написа:
Педалите са задължително за подменяне без съмнение.

Знае6 ме, моите им няма нищо още - здрави удобни.

Bolverk написа: ще покарам извесно време с тези команди преди да сменя, като тези ще дам на приятелката си понеже тя има желание за палцови.
Убеден съм, че няма да ги смениш като ги поизпробваш, единсвеното нещо за смяна са каплите.

Bolverk написа: За спирачките съм си в дилема :) Точно зареди тях още не съм си взел колелото.
Пак - знаеш ме - тежък. ще се повторя като котва - ако са шиманото - понякога идва тва и с промакс - за тях не знам.

Bolverk написа: АЗСА Колега късно ти видях личното съобщение.
Спокойно, ще има още ако има желание ;).

Bolverk написа: Иначе и Скотовете съм ги гледал ама... А колелото, което на скот ми е харесало е 1000 лв...
Ми двете като тегло са еднакви, аз скота де сам си го харесал е 1 700 тъй че ... :)

САМО МИНУСИ.
Аватар
azsa-bachinito

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Ное 26, 2008 7:39 pm

@ Bolverk

Относно спирачките - въпрос на вкус :D Потърси има няколко теми по този въпрос.

Доброто спиране зависи много и от гумите, които си избрал.
Аватар
Pr3d4t0R

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти