няколко балъшки въпроса

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

няколко балъшки въпроса

Мнениеот Новак » Нед Дек 14, 2008 10:12 pm

Здравейте. Значи абсолютен новак съм и моля да ме извините за предполагам тотално тъпите въпроси. Значи купих си нов байк (ще кажете че е боклук както в много други теми но го ползвам само за разходка в парка и много си ми харесва :) ) ето го и него http://www.crosscycle.com/products/view/41/enduro та искам да попитам за да си сложа тази спирачка: http://screambikes.eu/product_info.php?cPath=117&products_id=637 какво точно трябва да направя, заслужава ли си парите и ако можете да ми препоръчате нещо по-добро за тези пари горе-долу. И друг въпрос как да разбера колко максимален диск ми поддържа вилката и ако някой знае ще съм му благодарен. Мерси и отново сори за тъпите въпроси :beer:
Новак

Рейтинг: 1220

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Дек 14, 2008 10:18 pm

За да си я сложиш има една пречка по пътя ти.Захвата на диска е различен от този, който е на главините ти.Главините ти са със захват на диска "6 Болта"(IS), а този на диска е CenterLock(CL), вариянт е да си останеш с този диск с който си, което не смятам да повлияе толкова значително на спирачните свойства на спирачката.След което ти остава една излишна дискова спирачка, която много трудно ще продадеш и един диск.Също така трябва да забележиш:
Комплекта включва: спирачен апарат, диск и преходник.

така, че ще се наложи да си купиш и ръкохватка, или направо цялата спирачка-
Хидравлична дискова спирачка Shimano Hone - без диск
или
Хидравлична дискова спирачка Shimano Hone - IS 203 пълна
На тази вилка по-голям от 160мм диск трудно ще й понесе.Колкото до това дали си заслужава трябва да с еизкаже някой, който я е ползвал, а аз не съм такъв ;).

ЕДИТ:
@bokichaa
ПОпринцип не е излишна никога повечето спирачна сила.От тук нататък всеки си решава каква е нужната му резерва ;).
Последна промяна TeDo_BaPHa на Нед Дек 14, 2008 10:29 pm, променена общо 1 път
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Re: няколко балъшки въпроса

Мнениеот bokicha » Нед Дек 14, 2008 10:21 pm

Новак написа:....го ползвам само за разходка в парка ......та искам да попитам за да си сложа тази спирачка.....

:dunno: ...нужна ли ти е???
Аватар
bokicha

Мнениеот did » Нед Дек 14, 2008 10:27 pm

bokichaa написа:
Новак написа:....го ползвам само за разходка в парка ......та искам да попитам за да си сложа тази спирачка.....

:dunno: ...нужна ли ти е???

не му е нужна, ама знай'ш колко е яко да кажеш, че отзад си с хидравлика ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Dimchovsky » Нед Дек 14, 2008 10:31 pm

Крос Кънтри в Парка ... Хмм ;)
Според мен иска хидравлика за ситуаций като тази да каже че е с хидравлика на останалите и те Уаааау. Но все пак няма как да стане.И от гореспоменатите мнения по добри надали ще имаш. :beer:
Lube....
Аватар
Dimchovsky

Рейтинг: 1170

Мнениеот pluia » Пон Дек 15, 2008 2:15 pm

А представям си ако се изсили по някои алея и натисне някои хидравлика за 200лв...сигурно ще ми се откърти челото или рамото :rofl: .

По добре сложи един v-brake за 20-30лв и booster за 10 :^:
Щом е за парка,ти трябза да си ненормален да даваш пари за части,чиито възможнотсти няма да използваш и на половина! :crazy: да не говорим че само 1 хубава хидравлична спирачка е половината от цената на твоито колело.
Ако спучаино имаш излишни пари - даи ги на мен или по-добре си купи една КАСКА :agree:
life sucks,life's boring!!!
-have a cookie,dude!
Аватар
pluia

Рейтинг: 1140

Мнениеот Новак » Пон Дек 15, 2008 7:12 pm

забравих да спомена че ми трябва нова спирачка защото изведнъж мойта спря да спира и ходих да видят кво и има и ми казаха (което го видях после) че ми е изтъркан мн яко диска от некви боклуци на накладките. регулираха ми ги така че диска да се търка там където е наранен и ми казаха че за 50-100км ще се оправи. И тъй-като знам че тия promax са страшен боклук реших за коледа да си подаря 1 нова. ма иначе като броим че тежа 55кг и съм към 1.67 (очевидно не ми трябва супер голяма спирачна сила) какво можете да ми препоръчате?
Иначе понякога се пускаме с приятели с по-големи скорости и просто не ме кефи да имам спирачен път 10 метра търкане на задната гума (+ тва ще ми отидат гумите а мн си ги харесвам :) ) Мерси :beer:
П.П. ще имам към 150лв
Новак

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Дек 15, 2008 7:25 pm

С която и да си спирачка ако нямаш техника за спиране винаги ще си спираш за 10 метра ;). В твоя случай може би е по-добре не задна ами предна спирачка да си купиш :). И се научи да спираш с 2 спирачки а не да търкаш задна гума ;).

Edit:
Извинявай, просто се подведох по коментара ти за 10 метра суркане на гума ;).А предна гума трудно ще суркаш 10 метра ;).
Последна промяна TeDo_BaPHa на Пон Дек 15, 2008 7:38 pm, променена общо 1 път
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Новак » Пон Дек 15, 2008 7:26 pm

ма толкова зле ли си изказвам мислите аз за предна говоря...
Новак

Мнениеот hitar_potter » Пон Дек 15, 2008 7:43 pm

За 150 лева си купи 2 такива спирачки и читави лостчета, една каска и едни ръкавици. Според мен ако всичките ги изхарчиш за една спирачка, това ще са прахосани пари. (Виж дали каплите са ти съвместими с в-брейк спирачки)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Новак » Пон Дек 15, 2008 8:18 pm

препоръчаха ми тези добри ли са http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 104&lang=2
и кво трябва да напрая за да си ги сложа тряя ли нещо да сменям :beer:
Новак

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Дек 15, 2008 8:26 pm

Kaто цяло според много хора това са най-добрите механични дискови спирачки. А иначе новата им сцена е 89 лева, но в момента до колкото знам няма в цялата страна.Справка-
http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=78
Нищо няма да се наложи да сменяш за да си ги сложиш :)
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот O.K » Пон Дек 15, 2008 9:01 pm

диск за парка не ти трябва, предназначението на дисковата спирачка не е за гАзария ами при спускане да издържат на по-големи натоварвания и т.н затова земиси V-brake а парите дай ги за нещо смислено, а не за нещо което няма да използваш /по-добре каска, ръкавици, ако щеш протектори/ :) :) :)
п.п надявам се да не прозвуча гадно :)
Правилник на потребителите на форума:
т. 1 Администраторът и модераторът никога нямат право!
т. 2 Ако админ-ът и мод-ът са прави, виж точка 1!
Аватар
O.K

Рейтинг: 1067

Мнениеот Новак » Пон Дек 15, 2008 9:31 pm

ще си ги взема май защото вече няколко човека се оборудвахме кой с climber кой с тва и ще почваме да се пускаме от където намерим и все пак ще ми е полезна дисковата. Щом тази е добра тя ще бъде :). Мерси :beer:
П.П. Последно с какъв диск да взема получих ЛС от един че бил със същата вилка и бб7 със 180 диск и ходих до байкцентъра и там ми казаха 180 а тука казвате 160 кво да правя?
Новак

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти