здр, папи

, не съм си имал работа с рейдон, но мога да споделя мнението си за мъъъничко по-скъпия сънтър епикон. доколкото знам, теглото му се върти около 1,9-2,0 кила.

карам го от около месец и половина - два, изключително съм доволен от работата му, когато е напомпен за кг ми, неутрализира и дооооста малки препятствия, досега не се е разлуфтил и грам, при положение, че го подлагам на тормоз - стъпала, спускания по пътеки, обзаведени с скокове (заради липсата на добра техника и поне малко акъл доволно много пъти вече се приземявам с цялата си тежест на предна гума, някой път и без попивка, сънтъра поема много добре) за QR ос е, доколкото знам по-новите екземпляри (моя е един от първите) предлагат и версия с 15мм проходна ос и още една разцветка - или черен, или светлосив (или нещо подобно).

доколкото знам, епикон има версии със 140, 120 и 100мм ход, пивоти за V-brake няма, само за диск е. единствения проблем, който имах с вилката, беше наскоро - изпусна малко въздух (не напълно, но достатъчно, за да потъне на 2/3 само като седна на байка), проблема беше, че гайката под винтила за помпенето на вилката не беше стегнат добре заводски. ремонта (затягане на гайката) беше напълно безплатен и в рамките на 3 минути, включително и помпенето, мисля в новите екземпляри този бъг отсъства. и другото, което направи впечатление, бе, че при температури от около 10градуса и надолу работата на амортисьора малко се вдървява, но трудно се усеща това, освен ако не е страшен бахърляк. но предполагам сестра ти няма да излиза да кара по студовете.

общо взето мнението ми е, че сънтъра наистина си заслужава парите и е доста работеща. успех с покупката.

Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.