Един банален въпрос

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Един банален въпрос

Мнениеот manio » Чет Май 14, 2009 6:46 pm

Добър ден.
:wavey: Пиша за първи път във форума и признавам си започвам да пиша от първо ниво --> какво колело да си купя? :dontknow:
Съжалявам, че ще ви занимай с това, но ако можете помогнете...
И така става въпрос за 2 колелета, за мен и моята приятелка/22г. и 21г./. Последно сме карали преди около 7-8год, тъй че..... Явно почваме от нулата :roll2: Трябват ни колелета предимно за парка, чисто любителски, като опция стои и качване на Витоша. Най важното разполагаме с около 300лв за колело, или общо 600лв/знам, че бюджета е малък, но уви.../. Аз съм малко едричък 193см 115кг., тя 180см 50кг. Четох доста и разбрах, че трябва да е V-спирачки, за тези пари и с твърдо окачване. Поправете ме, ако грешя. Като, че ли Драг е най-добре, поне от това, което съм чел.
Ще ви бъда много благодарен, ако ме посъветвате нещо за модел, или ако направо ме отрежете, че с мойте кг и с тезци пари няма начин за колело. :agree:
manio

Рейтинг: 1200

Re: Един банален въпрос

Мнениеот Night_Falcon » Чет Май 14, 2009 6:57 pm

Правилно си се ореантирал - за 300лв В-брейк и твърдо окачване :agree:
За Дамата - това http://screambikes.eu/product_info.php?cPath=145_22&products_id=1393 :agree:
За теб... Hacker-a не знам, дали ще ти издържи 115-те килограма. Аз лично бих заложил на Drag One http://screambikes.eu/product_info.php?cPath=145_22&products_id=1729 като още при покупката сменяш вилката с някаква здрава твърда, защото сънтурите и на 80кг-ви хора са им меки, а на теб... просто няма смисъл от мека вилка. Общо излизат 600лв, като ще е хубаво да предвидите и пари за каски - никога не знаеш какво ще ти се случи :agree:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот manio » Чет Май 14, 2009 7:12 pm

Много благодаря за отговора. Относно вилката, т.к. видно е, че нищо не разбирам, каква ще ми трябва и колко пари?
И сега като гледам има ли смисъл да вкарам още пари, за нашите нужди, за Гризли, или Фрийборн, защото Онтарио ми идва много? Или Оне си е добре за нуждите
manio

Мнениеот ico 1 » Чет Май 14, 2009 7:47 pm

Точно в момента сте длъжни да обърнете внимание на цените на "спринт"http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&lang=2&product_cat=122 - за около 600лв два алуминиеви велосипеда. Един"аполон"за теб,а за нея каквото остане :D :beer:
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот manio » Чет Май 14, 2009 8:24 pm

ico 1 написа:Точно в момента сте длъжни да обърнете внимание на цените на "спринт"http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&lang=2&product_cat=122 - за около 600лв два алуминиеви велосипеда. Един"аполон"за теб,а за нея каквото остане :D :beer:

Каква е разликата с Драгове - плюсови, минуси.
Благодаря и на теб.
manio

Мнениеот vilio » Чет Май 14, 2009 8:27 pm

Здравей,

мога да ти кажа, че те разбирам напълно, защото и аз имах същите дерзания преди 2-3 месеца. Има обаче една разлика - аз открих форума след като си поръчах колелото и тогава започнах да търся повече инфо и съвети от съфорумниците. И по темата:
1) Като габарити сме почти "едно към едно" с теб, а на мен 21'' рамка ми е удобна, но носи и 22''. Така че ако Спринт Аполон е само с 19'' рамка, според мен няма да ти е удобна,
2) Аз карам Драг Хакер и съм относително доволен, като при смяна на няколко нещица се получава приличен велосипед,
3) На мен почти ми се удвои цената дотук, но аз си набавих и някои "незадължителни" неща, като велокомпютър, нова седалка(почти сигурно ще е я смениш), ръкавици, каска, очила, помпа, инструменти, ново средно движение(наложително).
4) Аз за себе си съм сигурен, че ще сменя велосипеда по-нататък, защото се запалих сериозно и ми се иска нещо качествено, но дотогава Хакера си е ок.
5) Ако си го ползваш, за което си казал, мисля че ще си доволен.

И последно, ако ти се чете виж и темата, която бях отворил по-моите проблеми: viewtopic.php?f=30&t=51363

Желая ти успех с избора! Поздрави!
vilio

Рейтинг: 1290

Мнениеот Bolverk » Чет Май 14, 2009 10:17 pm

Здравей,

С оглед на твойте нужди ти предлагам следните две колелета :)

За дамата - http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&

19 инчова рамка ще е по размер на твоето момиче :)

За теб - http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1729

И двете колела имат доста косури. Но пък от друга страна са едно добро начало. И разбира се предвиди пари за някой аксесоари :) Каска, ръкавици и някое светлина ако ще карате и по тъмно.

Поздрави.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот hitar_potter » Чет Май 14, 2009 10:20 pm

Мисля, че разликите между One и Hacker не са толкова големи в случая. Аз по-скоро бих заложил на стоманената рамка в конкретния случай, нищо че ще тежи малко повече.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Quasar » Пет Май 15, 2009 12:08 am

Два хакера с твърди вилки ми се струва най добре за тия пари :popcorn:
Аватар
Quasar

Рейтинг: 1305

Мнениеот manio » Пет Май 15, 2009 1:54 pm

Много благодаря на всички.
Останаха два въпроса...
За мацката между Драг и Спринта и
Какво ще кажете за смяна на вилка и какво ще ми трябва за Оне-а и за колко пари. Благодря предварително.
manio

Мнениеот Bolverk » Пет Май 15, 2009 3:39 pm

Изивнявай можеш ли да го формулираш малко по-ясно въпроса ти.

Първата част ми е ясна (драг или спринт) Принципно аз предпочитам Спринта макар че са до голяма степен еднакви колелетата. Но спринта после може да се превърне по-лесно в малко по-висок клас колело (от гледна точка на алуминиевата рамка) а и дори и зумска намирам меката предница за предимство. Винаги дори и малко пази китките.

Сега втората част не я разбрах :) В смисъл смяна на вилка на кое колело ? Какво да ти трябва на единицата и за какво искаш да даваш повече пари ? Иначе ако искаш можете и двамата да се качите на Единица (различни размери разбира се) тъкмо няма да има дискриминация.
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот manio » Пет Май 15, 2009 4:10 pm

като още при покупката сменяш вилката с някаква здрава твърда, защото сънтурите и на 80кг-ви хора са им меки, а на теб... просто няма смисъл от мека вилка.

За това говоря, колегата го каза за мен за Оне-а :look:
manio

Мнениеот Bolverk » Пет Юни 05, 2009 3:34 pm

Хмм хора тази тема е леко неактуална. Няма смисъл да се мъчите. Човека или си е купил вече колело или се е отказал. Така че впрегнете си енергията за нещо креативно.
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот PtD » Съб Юни 20, 2009 8:37 pm

Първо предупреждение и за roko_s - съобразявай се с правилата, или си търси друго място за изява!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот roko_s » Съб Юни 20, 2009 11:19 pm

аз тук не сам за да се изявявам, а да имам приятели и обменям някакъв опит относно велосипедите, но като гледам някои хора само се правят на интересни и се заяждат. :nono: :crazy:
пред дилема сам
Аватар
roko_s

Рейтинг: 1078

Мнениеот did » Съб Юни 20, 2009 11:21 pm

roko_s написа:аз тук не сам за да се изявявам, а да имам приятели и обменям някакъв опит относно велосипедите, но като гледам някои хора само се правят на интересни и се заяждат. :nono: :crazy:

чудесно. тогава уважавай другите и пиши грамотно. на нас неграмотни постове не ни е приятно да четем.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Нед Юни 21, 2009 1:52 am

roko_s написа:аз тук не сам за да се изявявам, а да имам приятели и обменям някакъв опит относно велосипедите, но като гледам някои хора само се правят на интересни и се заяждат.

Не бъди като тях, не се прави на интересен и не се заяждай и всичко ще е екстра. :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот manio » Сря Авг 05, 2009 7:31 pm

Приятели,
Извинявайте, че не съм писл , но съвсем се отвях.
Купих Онеза мен и Хакер за девойката и го счупвам от каране.
Благодаря за помощта.
manio

Мнениеот Night_Falcon » Сря Авг 05, 2009 9:34 pm

Честити да са ви :beer:
Със здраве да си ги карате, и безаварийно. И не забравяйте каски :beer:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот manio » Пет Авг 07, 2009 12:45 pm