Съвет за колело.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за колело.

Мнениеот roshlioto » Съб Авг 15, 2009 10:22 am

Решил съм да си вземам колело, тъй като ми трябва, пък старото се скапа. Не искам нищо специално. Трябва ми да ходя на работа с него. В градски условия ще го карам. Нищо екстремно. Какви съвети ще ми дадете? За какво трябва да гледам, кое е добро, кое не. Не искам да е най-скъпото, но и да е най-смотаното. Смятам, че 250-280 лв. ще стигнат. Дали? :)
(185 cm, 90 кила)

Ето и какво са отговорили до сега.

Потърси тук:http://www.mtb-bg.com/forum/viewforum.php?f=30
----------------------------------------------
За парите които си заделил можеш да погледнеш моделите на Драг и Спринт.
http://screambikes.eu/velosiped-drag-hacker.html
Можеш да попиташ при някой от дилърите на Спринт какво могат да предложат за твоя ръст, тъй като виждам само 19" рамки.
http://sprintmaxcom.com/?act=dealers
Специалистите съветват че "мека" вилка от този ценови клас (Zoom, Logan) създаваt повече проблеми отколкото комфорт. Същото важи и за дисковите спирачки.
----------------------------------------------
Тези неща нищо не ми говорят. Повече помощ? :) Значи с амортисьори не е хубаво да е, така ли?
Това първото, Drag-Hacker не е лошо. Такъв тип ли ми трябват? Сигурно ли е от този сайт?
roshlioto

Рейтинг: 1180

Re: Съвет за колело.

Мнениеот IVO Jordanov » Съб Авг 15, 2009 10:53 am

roshlioto написа:Тези неща нищо не ми говорят. Повече помощ? :) Значи с амортисьори не е хубаво да е, така ли?
Това първото, Drag-Hacker не е лошо. Такъв тип ли ми трябват? Сигурно ли е от този сайт?

Разгледай статиите в сайта. Има информация, която е добре да прочетеш, защото е дъвкана в продължение на години и на повечето вече им е омръзнало да я повтарят.
Предлагам ти да започнеш от тук - Устройство на планинския велосипед
и веднага след това да прочетеш това - "Недъзите" на евтините велосипеди
Ако се поровиш малко, ще намериш още и полезна информация. Можеш да пробваш и с търсачката във форума.
Успех :peace:
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Мнениеот roshlioto » Съб Авг 15, 2009 11:51 am

Аз ако имах време, щях да го направя до сега. Но това е, че нямам. То на теория е едно, но в действителност е друго. Това е и причината да ви питам вас. Хора, които се занимават с такива неща имат опита и могат да ми дадат по-добър съвет. Примерно, кое да избягва, какво да гледам, някаква конкретна марка, модел и т.н. Аз няма да си купвам колело, с което ще се състезавам, а ще ми помогне да отида на работа. Не искам нещо специално (което за парите, които съм заделил няма да мога да взема), но нещо, което да е достатъчно добро за да ми върши работа и да имам максимално малко проблеми с него.Прекалено много задълбавам ако тръгна да гледам за определени рамки, капли, главини и т.н.. Плюс това за около 270лв едва ли ще намеря нещо върхово. Тва ми е проблема. Не съм специалист и заради това се обръщам към вас. Вие имате опита и може да ми дадете съвет. Аз мога да отида до магазина и да взема първото, в рамките на тези пари. Но дали ще е достатъчно надежно? Това - http://screambikes.eu/velosiped-drag-hacker.html ми хареса на външен вид, но дали е ок? Не знам. Това ви питам. Имате височината и килограмите ми. Явно е важно. :). Ако вие трябваше да си вземете такова колело, какво щеше да бъде? В рамките на тези пари, разбира се.
roshlioto

Мнениеот ICEonFIRE » Съб Авг 15, 2009 12:09 pm

@Roshlioto добре дошъл във форума!Радвам се,че не си като повечето новобранци които се хвърлят на евтините колела с двойно окачване и дискови спирачки,а не се вслушват в съветите на нас по-знаещите и по-опитните!Според мен това е колелото което ти трябва - http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 22&lang=2&.Вилката не е много хубава,но я има и челото е oversize което ти дава възможността да си сложиш по-добра занапред ако имаш необходимост.Другия плюс е,че рамката е алуминиева и е доста лека,лично съм пробвал това колело и съм го вдигал!Колелото е много красиво и дори може да се правят с него леки разходки в планината без да се страхуваш да не те остави някъде!И най-съществения му плюс е,че почти се вмества в твоя бюджет!
Това е от мен дано да съм ти бил полезен!При други въпроси питай :agree:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот roshlioto » Съб Авг 15, 2009 12:15 pm

Много благодаря. 300 лв са все още в границите. :) Ще видя дали има такова тук и ще видя какво ще направя. Ако го няма, сайта сигурен ли е? А какво ще кажете за това колело - http://screambikes.eu/velosiped-drag-hacker.html? Ходих в един магазин тук и продавачът ми каза да избягвам марката Sprint. Защо? Има ли нещо вярно?
roshlioto

Мнениеот ICEonFIRE » Съб Авг 15, 2009 12:23 pm

Щото ако имам баничарница и ми дойде клиент няма да му кажа ходи отсреща има по-хубави кифли в момента!Сайта е сигурен!Спринт е най-големия като бройки произведени велосипеди в България производител,така че....е и те си имат кусури,ама това колело е в рамките на твоя бюджет и за парите си е страхотно! :agree:
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот roshlioto » Съб Авг 15, 2009 12:26 pm

Ок. Значи е ясно тогава. :) Ако има още предложения, заповядайте. :) Много благодаря пак за помощта.
roshlioto

Мнениеот roshlioto » Съб Авг 15, 2009 1:00 pm

А то това колко тежи? 15 кг?
roshlioto

Мнениеот ICEonFIRE » Съб Авг 15, 2009 1:02 pm

roshlioto написа:А то това колко тежи? 15 кг?

НЕ!!!Нямам точна информация,но според мен около 13 кг!Просто вилката е лекичка,нямаш ротори и висчко е максимално опростено!
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот roshlioto » Съб Авг 15, 2009 1:21 pm

Квото такова. :) Поръчах го вече. :) Ще пиша за отзивите след това. ;)
roshlioto

Мнениеот Bolverk » Съб Авг 15, 2009 1:27 pm

Здравей,

Мога да кажа че добре са те насочили. Като цяло R1 е малко по-добро от хакера в всяко едно отношение освен вилката. Иначе за твойте пари Хекера е другият избор. Като в каталога на Драг има още едно типично градско колело което заслужава внимание:
http://screambikes.eu/velosipedi-i-ramk ... athon.html

Разгледай обаче размерите на рамките и питай на място магазините. С твоята височина 19-20 инчова рамка ще ти е добре за града. Винаги е хубаво да пробваш предварително колелото, но наистина не винаги е възможно.

П.П. Е малко късно. Да ти е честито :) колелото е около 14 кг.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот ico 1 » Съб Авг 15, 2009 1:33 pm

По всяка вероятност ще пристигне с извито кормило настрани - не го напъвай, има едни болтове,които трябва да се разхлабят. Може и предното колело да е свалено - прочети в книжката на велосипеда кое как става. Не е трудно, ще се справиш сам. Извинявай, ако ги знаеш тези неща, но наскоро имаше един случай на изправяне на кормилото без разхлабване, в резултат на което момчето едва ли не ни обвини, че сме му препоръчали боклук :D .
П.П. След като покараш малко отиди в сервиза да ти го попритегнат и да регулират скоростите (сигурно ще се наложи).
Аватар
ico 1

Мнениеот roshlioto » Съб Авг 15, 2009 1:35 pm

То има време да се откаже поръчката, но смятам, че е ок. Колелото ми харесва, а щом казвате, че е и добро....няма смисъл. Е тази рамка не е ли и тя 19 инча? Наистина щеше да бъде добре, да го пробвам колелото, но тук, където живея има 2 магазина за колелета и в тях няма много видове. Предложиха ми някакво за 315 лв, но хич не ми хареса. Това ми хареса. :) Тъй като не разбирам, ги избирам по красота. Пък вие ми помагате с останалото. :P
roshlioto

Мнениеот roshlioto » Съб Авг 15, 2009 1:37 pm

ico 1 написа:По всяка вероятност ще пристигне с извито кормило настрани - не го напъвай, има едни болтове,които трябва да се разхлабят. Може и предното колело да е свалено - прочети в книжката на велосипеда кое как става. Не е трудно, ще се справиш сам. Извинявай, ако ги знаеш тези неща, но наскоро имаше един случай на изправяне на кормилото без разхлабване, в резултат на което момчето едва ли не ни обвини, че сме му препоръчали боклук :D .
П.П. След като покараш малко отиди в сервиза да ти го попритегнат и да регулират скоростите (сигурно ще се наложи).

Е до толкова знам. :) Ако няма сервиз наблизо? Аз мога ли да го направя сам? То пише, че има 2 години гаранция, ама ще ми излезе златно ако трябва да ходя до Пловдив.
roshlioto

Мнениеот ico 1 » Съб Авг 15, 2009 3:42 pm

Сервизно обслужване има навсякъде (в по-големите градове). Мисля, че ако попрочетеш във форума кое как става или гледаш някой майстор, ще се справиш и сам (може би не от първия път). Само с гледане не става, но все пак... :D
Аватар
ico 1

Мнениеот racer » Нед Авг 16, 2009 12:04 am

гаранционно обслуване на спринт можеш да получиш при някой магазин от линка от първото ти мнение.
R1 тежи точно 13 кг по каталог.
иначе,въпреки че карам шокблейз ер 3,в този случай бих препоръчал на автора на темата драг хакер.защото е написал че ще кара само в града,"нищо екстремно".защо му е тогава мтб?само ядове да бере с теа вилки...
racer

Рейтинг: 1200

Мнениеот ICEonFIRE » Нед Авг 16, 2009 10:54 am

racer написа:гаранционно обслуване на спринт можеш да получиш при някой магазин от линка от първото ти мнение.
R1 тежи точно 13 кг по каталог.
иначе,въпреки че карам шокблейз ер 3,в този случай бих препоръчал на автора на темата драг хакер.защото е написал че ще кара само в града,"нищо екстремно".защо му е тогава мтб?само ядове да бере с теа вилки...

А хакера не е ли "мтб"?
Аватар
ICEonFIRE

Мнениеот roshlioto » Нед Авг 16, 2009 10:55 am

Защо смяташ, че ще имам проблеми?
roshlioto

Мнениеот ico 1 » Нед Авг 16, 2009 11:08 am

@ ICEonFIRE, "hacker" няма как да е mtb. Можеше да бъде преди 10 и повече години. :D . Дори в повечето магазини е в графа "градски"
@ roshlioto, ако ще го ползваш за граско каране и по пътечки няма да имаш скоро проблеми с вилката. R1 е много по-добро от "hacker".
Аватар
ico 1

Мнениеот roshlioto » Нед Авг 16, 2009 11:28 am

Даже и по пътечки няма да е. Само градско.
roshlioto

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти