Покупка на Sprint Apolon & Paleos Energy

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Покупка на Sprint Apolon & Paleos Energy

Мнениеот kokoc4e » Съб Авг 15, 2009 10:41 pm

Здравейте! От доста време се замислих над идеята да си купя колело за градско каране, разходки и като цяло да съм поне по-малко зависим от фосилните горива. Споделих идеята с един приятел и след няколко дни си купихме велосипеди. Той реши да постъпи малко по-зряло и избра Sprint Apolon. Аз като цяло разполагах с много ограничен бюджет и си купих нещо, коeто дори го няма в нет-а. Производство на Sprint(въпреки, че само на гаранционната карта го пише), Paleos Energy (26", стоманена рамка, скорости Shimano, преден и централен амортисьори, предна дискова спирачка, двустенни капли), като цялото това удоволствие за 168лв. Велосипедът беше на промоция и затова смятам, че е и ниската цена. Убеден съм, че манго ако види моето Energy и Apolon-a един до друг първо ще открадне моето, защото наистина хваща окото (поне това на нищо неразбиращият от велосидепи средностатистически българин). Аз съм на мнение, че ниският клас байкове са с оборудване с еднакво качество (диапазон 150~400лв.) Нямах много пари, а много исках да си взема велосипед. Предполагам, че качеството е под критика, но тепърва ще го оценявам. Според вас, кое по-напред ще ми се счупи /повреди? Аз лично залагам на централният амортисьор, защото незнам със сигурност колко килограма издържа, а получих различни мнения ( от 50кг до 90кг +130!) Моля, споделете Вашите мнения!
http://www.trance-emotion.com <-Българският блог за Транс музика!
kokoc4e

Рейтинг: 1200

Re: Покупка на Sprint Apolon & Paleos Energy

Мнениеот racer » Съб Авг 15, 2009 11:20 pm

ок,щом искаш байк за градско каране,не ти е нужен чак аполона...едно градско колело като спринт леопард или драг хакер(дори и втора употреба)би било идеално...сега в кауфланд(Добрич) гледах бачини леопард(същото като спринт-а)намалено от 200 на 130 лв някъде...не мога разбира се да гарантирам че всички компоненти са като на спринт-а...
тъй като вече си се набутал с тая мека рамка,ти препоръчвам това:http://www.dimibike.com/product_info.php?cPath=164&products_id=1926слагаш си твърда рамка и вилка,би трябвало всичко да пасне(чело и седалкова тръба),а меките рамка и вилка ги продаваш :beer:
иначе байковете за 400 лв имат съвсем различна окомплектовка от твоето
пп.сега видях че си с диск отпред-махай и него и сложи един евтин в-брейк на шимано
racer

Мнениеот kokoc4e » Съб Авг 15, 2009 11:49 pm

Рамката не бих казал, че е мека. Дисковата спирачка е супер чекиджийска, аз още преди да го взема го знаех. Ще покарам известно време така и сигурно ще сложа V-brake. Задната, която в V-brake кове в пъти повече от дисковата.
ПП: А пък и то се е видяло, че в този живот нов автомобил няма да мога да си взема, та поне колело ново да си купя! :popcorn:
ППП: Под термина "Градско каране" се разбира шосе, а не реалността в нашата мила родина с всичките тези дупки, неравности, шахти и паважи!
kokoc4e

Мнениеот racer » Нед Авг 16, 2009 12:26 am

значи мека рамка наричам тази,която има централен амортисьор.той ще ти носи само проблеми.също както предния :bawling: това колело сигурно ти тежи 19-20 кг :crazy:
ако греша в нещо,моля по-опитните да ме поправят :banghead:
racer

Мнениеот Bolverk » Нед Авг 16, 2009 12:36 am

При евтините колелета както и при повечето евтини неща важи принципа - По-простичко, по-добре.

Което при колелета се разбира така. Ако може без амортисьори, ако е малко по-скъпо (300-400) може с преден. Ако може с по-обикновенни спирачки (в-брейкове най-добре). В твоят случай всичко е наобратно. Сложно с повече възможности нещо да се повреди и счупи. Това като цяло е доста лошо. Сега когато започнеш да правиш промени и поправки (а имам увереноста че ще се случи) когато си направиш калкулацията накрая ще разбереш че на приятеля ти колелото е било по-евтиното.

Е все пак простата истина е че никой не се е научил научен така че няма какво толкова да го мислиш.

П.П. И все пак неразбрах за какво е темата ?
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот racer » Нед Авг 16, 2009 12:38 am

темата е за:
"Според вас, кое по-напред ще ми се счупи /повреди? Аз лично залагам на централният амортисьор, защото незнам със сигурност колко килограма издържа, а получих различни мнения ( от 50кг до 90кг +130!) Моля, споделете Вашите мнения!"

пп.искаш да кажеш никой не се е родил научен :D
racer

Мнениеот ivailo911 » Нед Авг 16, 2009 12:47 am

Заден дерайльор / ухо, ще отиде в спиците?
ivailo911

Рейтинг: 1315

Мнениеот Bolverk » Нед Авг 16, 2009 12:53 am

АААа разбрах.

Тогава последен чат от мене за тази тема :)

Амиии то да залагаме какво първо ще си отиде е много трудно обаче предполгам че шока няма да е първото. Просто там има повече желязо :) . Виж може да се изрони средното. Да се огънат венците кеф ти предни кеф ти задни. Може да се смаже задната главина (нали не е на шлиц). Като цяло не че очаквам шокът да издържи но просто го виждам първо да блокира, после да се усуче от което да се изронят втулките на рамката. А може и верига да се скъса сега ми хрумна :) . И разбира се да се огъне колче в следствие на някое добро попиване на задният амортисьор. Но ако трябва да си заложа парите :) бих заложил на педалите. Очаквам до седмица да окапят :) . Е стига да се кара тази седмица.

Без лоши чуства :) Има една статия в сайтът. Нарича се недостатъците на евтините велосипеди. Ако искаш я прочети. Поне ще знаеш какво да очакваш.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Ozzie » Нед Авг 16, 2009 7:31 am

kokoc4e написа:Paleos Energy (26", стоманена рамка, скорости Shimano, преден и централен амортисьори, предна дискова спирачка, двустенни капли), като цялото това удоволствие за 168лв.

:clap: :clap: :clap:
Темата с успех може да бъде озаглавена - След дъжд качулка
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот ico 1 » Нед Авг 16, 2009 10:56 am

@ kokoc4e, за 168 лв ще си набавиш доста знания в областа на веломеханиката. Карай сега и сам ще разбереш, няма какво да предричаме, за градско каране става. Да беше питал преди да го купиш, можеше да купи "леопард","хакер" или дори "бачини - леопард", които са без "окачване" и "дискови спирачки".
Аватар
ico 1

Мнениеот GalinBelos » Нед Авг 16, 2009 4:03 pm

Честито и със здраве да си го караш ! Толкова пари си имал – такова колело си си купил .То ако все слушаш този и оня никога нищо няма да си купиш Винаги за още малко по-вече пари ще има нещо по-добро независимо дали става въпрос за велосипед ,компютър или фотоапарат.
Относно здравината на колелото – не се притеснявай , не са чак толкова чупливи.
Ако го караш предимно градско или го ползваш за кратки извънградски разходки
в лежерно темпо няма да имаш проблеми с него.И сто пъти по-добре е да караш евтино колело от колкото въобще да не караш колело . :agree:
Относно мнението на повечето за велосипедите от Метро и Кауфланд трябва да
отбележа ,че при последното си пазаруване в тези вериги разгледах щандовете за велосипеди и видях доста с напълно разумна окомплектовка като за първи велосипед само че на цена около 200 лв. Да не говорим ,че всички бяха с овърсайз чело.
Явно нормал сайза вече е минало дори за най-евтините велосипеди.
Въобще фирми като ДРАГ и РАМ мисля , че трябва да преосмислят ценовата си политика ако не искат да останат изненадани от евентуален китайски внос.

racer написа:значи мека рамка наричам тази,която има централен амортисьор.той ще ти носи само проблеми.също както предния :bawling: това колело сигурно ти тежи 19-20 кг :crazy:
ако греша в нещо,моля по-опитните да ме поправят :banghead:

Незнам защо всички си мислят ,че тези велосипеди са едвали не танкове.Бяхме тегллили един Крос и тежеше 15 кг. , което мисля че е напълно приемливо при положение ,че един Скот Аспект 70 го дават 14 по каталог.
GalinBelos

Рейтинг: 1260

Мнениеот kokoc4e » Пон Авг 17, 2009 8:31 am

Моето колело тежи 18,7кг. Вчера заедно с приятеля ми с "Apolon"-a качихме 7км баир и 700м надморска височина, което за начинаещи си е постижение. На връщане беше и още по-хубаво :) Килограмите на баир си казват тежката дума, но все пак не съм професионалист а начинаещ любител към този вид спортуване. Оборудването беше без грешка! И поздравление на този който позна - Педалите бяха първата жертва в боя! :wavey:
kokoc4e

Мнениеот ico 1 » Пон Авг 17, 2009 11:30 am

@GalinBelos, не говоря за скъп велосипед, а просто за велосипед, а не имитация на такъв. Аз също купих преди 3 дни велосипед на жена ми за 140 лв от "Кауфланд", само, че без пружина и "амортисьорна вилка". Предпочитам твърд велосипед с евтини компоненти на "shimano", отколкото "мек" с изплющяни пружини, сцепени и скърцащи втулки и компоненти "logan" , "everest" , вилки "zoom" с ход 2 - 3 см (и то, когато са нови) и т.н.
Аватар
ico 1

Мнениеот racer » Пон Авг 17, 2009 4:01 pm

ицо,леопард ли си взел?ако да,кажи има ли разлика в окомлпектовката спрямо оригинала на спринт?ако няма,това е доста добър вариант в момента за най-ниско бюджетно колело :beer:
racer

Мнениеот PrO_MtB » Пон Авг 17, 2009 6:53 pm

А,някой да знае рамкота на Аполон-а колко тежи? :dontknow:
http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/dh_rider.jpg
PrO_MtB

Рейтинг: 1034

Мнениеот ico 1 » Пон Авг 17, 2009 7:32 pm

racer написа:ицо,леопард ли си взел?ако да,кажи има ли разлика в окомлпектовката спрямо оригинала на спринт?ако няма,това е доста добър вариант в момента за най-ниско бюджетно колело :beer:
Разликата е във венците, каплите са едностенни и рамката е 16", но за в града става, даже го потормозих - карах него, а жена ми покара моето :D
@ PrO_MtB, преди бях теглил такава и по спомен тежеше точно 2 кг.
Аватар
ico 1

Мнениеот PrO_MtB » Вто Авг 18, 2009 4:44 pm

Благодаря много за отговора! :agree:
http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/dh_rider.jpg
PrO_MtB

Рейтинг: 1034

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти