Команди Acera ST-EF60 на Tourney

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Команди Acera ST-EF60 на Tourney

Мнениеот Ride_or_Die » Нед Дек 13, 2009 9:12 pm

Здравейте,
единия ми ''байк'' е с ShiBano Tourney и Grip Shift команди. Много са неудобни. Мога ли на тях да сложа ето тези http://screambikes.eu/skorosti/komandi- ... -ef60.html

Мерси :agree:

О да и някакви грипове ако можете да препоръчате. И от CHC да са не е проблем.
Ride_or_Die

Рейтинг: 992

Re: Команди Acera ST-EF60 на Tourney

Мнениеот DTD » Пон Дек 14, 2009 2:14 am

Няма да е проблем, но лично аз бих вложил някой лев във по-надежден оптегач. Търнито е кошмар. Примерно един Alivio или Deorе ще са в пъти по-добре и ще имаш много по-малко проблеми. :)
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Дек 14, 2009 4:01 pm

DTD написа:Няма да е проблем, но лично аз бих вложил някой лев във по-надежден оптегач. Търнито е кошмар. Примерно един Alivio или Deorе ще са в пъти по-добре и ще имаш много по-малко проблеми. :)

Как по-точно ще настрой дърпането на дерайльор 6ца с команди 8ца?! Стъпката на опън на жилото е различно, при всички случай ще има адските проблеми с настройката, още по-неудобно е от грипшифтовете. От опит ти казвам - винаги ще имаш два свободни хода на лостчето на задната.
Човека те пита за команди - ти дерайльор му препоръчваш.

Моят съвет е ако си решил да подменяш и дерайльора - взимай ги, но ще имаш проблеми.
Ако искаш да останеш с този дерайльор - потърси команди от този клас, а именно командите Tourney . Коментирам тези: "Команди с ръкохватки Shimano Tourney ST-EF40 - лява и дясна, 6 скорости".

Съдейки по класа на скоростната ти система грипове от този клас мисля че ще са ти добре: Velo
Предимството е че се пристягат с пръстен, няма да се изхлузват, въртят и тн.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот did » Пон Дек 14, 2009 4:10 pm

EccentricMOTION написа:Как по-точно ще настрой дърпането на дерайльор 6ца с команди 8ца?! Стъпката на опън на жилото е различно, при всички случай ще има адските проблеми с настройката, още по-неудобно е от грипшифтовете. От опит ти казвам - винаги ще имаш два свободни хода на лостчето на задната.

... и още неверни неща...
... и още неверни неща...
...

Тия глупости сам ли ги измисли или някой ти ги каза?

@Ride_or_Die: послушай DTD и не обръщай внимание на поста на EccentricMOTION.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ride_or_Die » Вто Дек 15, 2009 6:57 pm

Благодаря за отговорите. EccentricMOTION моя обтегач е с 7 скорости но това няма значение. Ще обмисля и предложените от теб команди да купя но ще преценя на място във Веломания.

Мерси :agree:

EccentricMOTION линка за гриповете ми дава грешка. :dontknow: :agree:
Ride_or_Die

Рейтинг: 992

Мнениеот blago_93 » Сря Дек 16, 2009 6:10 pm

Един приятел е с тези команди( http://screambikes.eu/skorosti/komandi- ... -ef50.html ) от около половин година и още не е имал проблем с тях. А комбинацията при него е точно с Tourney.
Deinen Hass rammst du wie einen Stein
In ihn hinein
Rammstein!
Аватар
blago_93

Рейтинг: 1178

Мнениеот DTD » Сря Дек 16, 2009 6:56 pm

blago_93 написа:Един приятел е с тези команди( http://screambikes.eu/skorosti/komandi- ... -ef50.html ) от около половин година и още не е имал проблем с тях. А комбинацията при него е точно с Tourney.

Съжалявам, че пак ще пиша тук, но...

blago_93, дефинирай "проблеми", също така кажи как кара твоя приятел и къде най-важното. Аз със тоя оптегач преди около 2 години имам 4 счупени уши, без да съм карал кой знае как и къде... Само да отбележа, че е каран на рамка драг гризли с идеално настроени предавки. Не си струва да се кара с това...нещо, по-добре са ония тенекиените от 6лв. :popcorn:
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти