Въпрос от неук човек .

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос от неук човек .

Мнениеот nonameee9 » Пон Юли 26, 2010 11:47 pm

Хора имам Феррини Р3,искам да му сложа дискови спирачки за зимата бб7, обаче съм чувал че се цепят вилки и рамки от по големи ротори от допустимите, така че искам да попитам какъв размер е допустим за Феррини Р3 и дали изобщо може да се монтира диска на главината,, дали има възмжност, защото няма резба, а сега виждам че има дискове които не са на резба, а с болчета, но сега не съм при велосипеда и немога да видя ако може някои да ми помогне.
А педалите които съм решил да му взема сега са вп-559 дали са добри ? :dontknow:

П.П Щях да забравя, мога ли да карам с тези В-Бракове на Феррини Р3 фабричните зимата, защото не знам все пак ако трябва да сменям главини и тн. ще ми доиде на нагорнище от към финанси ;) Благодаря предварително. :agree:
Не съм запознат, заради това питам за тези малоумни въпроси може би за някои от вас, обаче аз не разбирам :beer:
nonameee9

Рейтинг: 1233

Re: Въпрос от неук човек .

Мнениеот azze » Вто Юли 27, 2010 12:09 am

За да монтираш дискови спирачки,ще трябва да смениш главините,няма как.Максималният размер на ротора за вилките Gila е 180мм.
Не мога да ти кажа дали можеш или не можеш да караш с V-брейкове през зимата.От опит знам,че не е много приятно или безопасно.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Drag4o0 » Вто Юли 27, 2010 10:12 am

Педалите, които си посочил са добри, даже много добри-капсуловани лагери, пинчета.Важно!-ако ще си ги купиш-няма да сгрешиш.Карам с такива от 2 месеца.Много трудно се изпускат.Но внимавай!Пиновете много жестоко дерат дори при лек допир.От един скок (с джапанки :rofl: :rofl: :rofl: ) изпуснах десния и втози момент си казах "до скоро"на 3см от кожата на крака ми.Това е.Педалите са добри за ценат си,но трябва да се внимава и най-вече да се кара поне с маратонки(затова изпуснах десния педал :rofl: ).
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Мнениеот angel91 » Пет Авг 06, 2010 10:43 am

За педалите, колегите са се изказали.
Като цяло V-breaka не става за сняг. Фабричните калотки (наклатки) ще ти издържат има нима на едно излизане. Има такива където се сменява само гумичката които ще издържат повече :D . Дисквите спирачки ще ти вършат по голяма работа. Ротор от 160мм ще ти е достатъчен.
Изтрит подпис. Нямаше чувство за хумор.
Изображение
angel91

Рейтинг: 1183

Мнениеот bobivg » Пет Авг 06, 2010 3:29 pm

:offtopic: Предлагам ти нищо да не сменяш тръгнал си по-лош път. Аз моето Онтарио ТЕ когато го взех преди 3 години много си го харесвах. Житках си до работа без нищо да му пипам. И така до един прекрасен ден в който един приятел ми каза "абе искаш ли направим един много лесен маршрут намерих го в един сайт" (предполагам се досещаш кой е). Направихме маршрута и малко след това той си продаде колелото (хитрец). Така започнаха всички проблеми. Прекрасното ми колело за няколко карания се превърна от прекрасна инвестиция (работливо магаре) в в куц кон. Демек нови гуми 80лв, багажник за кола 125лв, нова предна спирачка ББ7 110лв (от вчера)., Да де ма то тая спирачка още от сега си ме предупредиха, че ще ми претакова и вилката независимо дали ще сложа 160 или 180 диск. А нова вилка дето да става е 400-500лв. и по здрава главина наесен (била тръгнала вече), наколенки 120лв (и това ще трябва)…. Мисля ,че ми схвана идеята. Затова ти предлагам я вземи си го покарай колелото така както си е и в зависимост от това на къде те духне вятъра сам ще видиш дали си заслужава да инвестираш в това колело или е по добре да си вземеш ново по скъпо и хубаво, а не през 2 дена да ходиш по сервизите и да сменяш нещо (както при мен се получава). Изчакай да дойде зимата и виж дали наистина ти се иска да го караш тогава и как ти спират спирачките.
п.п ако и ти имаш приятел да те кара да отидеш да покарате в планината да се сетиш за правилото на нарко дилърите първата доза винаги е безплатна и от приятел :)
Изображение
Аватар
bobivg

Рейтинг: 1710

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти