Нов съм във форума, в колоезденето не съм нов, но от доста време не го практикувам редовно.
Живея в гр. Бургас и в момента обикалям по магазини да търся някакво по-евтино колелце за момиче, което няма много опит в карането.
Четох доста теми във форума на новобранци, които също си търсят велосипед и виждам че всички препоръчват втора употреба в началото, да се събират пари и да се купува хубаво колело.
Тя не иска да купува 2-ра, меко казано не е маниачка на тема спорт и затова не иска да дава много пари и колелото ще го взимаме сега (тази седмица) за да използваме оставащото от сезона.
Бюджета е около 200 лв. Знам че за тези пари е абсурд да се намери "хубаво" колело, най-малкото трябва да е без амортисьори, защото в този ценови клас повече ще пречат от колкото да помагат.
Аз имам колело Спринт Оксиджен (повече от година и половина) - гледам няма хубави мнения за него във форума, но на мен ми върши работа.
Знам няколко специализирани магазина за колела в Бургас - к-с Изгрев ("Спринт"), ул. Гурко ("Спринт"), ул. Св. Климент Охридски (фирма Тобо - "Драг"). Изключвам изобщо големите вериги магазини като МЕТРО.
Можете ли да ми препоръчате други магазини (в Бургас), където си заслужава да погледна?
И в двата магазина - на Спринт и на Драг ми предложиха по един модел под 200 лв, който според думите на продавачите са със прилични части (малко трудно за вярване), т.е. не са домашно струговани, без амортисьори и се колебая. Незнам на коя марка да имам повече доверие...
Ако някой се сети нещо по темата - да пише.