Магазини за велосипеди в Бургас?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Магазини за велосипеди в Бургас?

Мнениеот helldesign » Пон Авг 02, 2010 11:24 am

Здравейте на всички,

Нов съм във форума, в колоезденето не съм нов, но от доста време не го практикувам редовно.
Живея в гр. Бургас и в момента обикалям по магазини да търся някакво по-евтино колелце за момиче, което няма много опит в карането.
Четох доста теми във форума на новобранци, които също си търсят велосипед и виждам че всички препоръчват втора употреба в началото, да се събират пари и да се купува хубаво колело.
Тя не иска да купува 2-ра, меко казано не е маниачка на тема спорт и затова не иска да дава много пари и колелото ще го взимаме сега (тази седмица) за да използваме оставащото от сезона.
Бюджета е около 200 лв. Знам че за тези пари е абсурд да се намери "хубаво" колело, най-малкото трябва да е без амортисьори, защото в този ценови клас повече ще пречат от колкото да помагат.
Аз имам колело Спринт Оксиджен (повече от година и половина) - гледам няма хубави мнения за него във форума, но на мен ми върши работа.

Знам няколко специализирани магазина за колела в Бургас - к-с Изгрев ("Спринт"), ул. Гурко ("Спринт"), ул. Св. Климент Охридски (фирма Тобо - "Драг"). Изключвам изобщо големите вериги магазини като МЕТРО.
Можете ли да ми препоръчате други магазини (в Бургас), където си заслужава да погледна?
И в двата магазина - на Спринт и на Драг ми предложиха по един модел под 200 лв, който според думите на продавачите са със прилични части (малко трудно за вярване), т.е. не са домашно струговани, без амортисьори и се колебая. Незнам на коя марка да имам повече доверие...

Ако някой се сети нещо по темата - да пише. :)
helldesign

Рейтинг: 1200

Re: Магазини за велосипеди в Бургас?

Мнениеот ico 1 » Пон Авг 02, 2010 12:16 pm

В този ценови клас доверие може да имаш на механика/сервиза, който сглобява колелото, а не на марката.
За тези пари е най-добре да вземете един "спринт леопард" или нещо подобно, зависи девойката колко е висока.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот helldesign » Пон Авг 02, 2010 3:01 pm

Благодаря за отговора Ицо!

Има малка промяна в плана, реших да се включа и аз в наддаването и вече гледам цени около 300 - 350 лв.

В магазина на Спринт (к-с Изгрев) ми предложиха Ферини R1 (345 лв.), като жената отбеляза че според нея е по-добрия избор дори от Ферини R3, защото 3-ката било по-тежко и имало някакви екстри по рамката, които нямало да влязат в употреба на момичето което ще го кара. Питах я за Спринт Аполон, но ми каза че за момиче ще бъде тежичък и ферини-то r1 било най-добрия избор в този ценови клас.

В магазина на Спринт (ул. Гурко) пък жената ми каза обратното Ферини R3 било по-добро от R1. R1 скоростите му били с някаква резба...не разбрах точно какво, по-тежко се карало. Направи ми впечатление че цената на R1 в този магазин беше мисля 318 лв, т.е. с 28 лв по-евтино от другия магазин на Спринт...Незнам дали е възможно да има някои различни части или просто ценова политика на магазина.

В магазина на Драг на ул. Св. Климент Охридски, човека ми препоръча "HOOP" X нещо си (май беше 1) - цена 295 лв. Били марка на Драг, но износ за Германия. Алуминиева дамска рамка, преден амортисьор (пружина), всичко било шимано.

Сега се чудя кое да избера Драг-а (hoop) или ферини r1.
За жалост нямам избор на други марки, тук не се продават Рам, скот и т.н. или поне аз незнам да има, така че трябва да избирам от наличните.
helldesign

Мнениеот Ozzie » Пон Авг 02, 2010 6:40 pm

RAM или SCOTT за 300-350 лв. нов няма да видиш скоро :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот guBak » Пон Авг 02, 2010 7:16 pm

За RAM не съм сигурен но SCOTT има на sport depo в мола и почват от 600 лв. виж им сайта има един на промоция http://sportdepot.bg/products/velosiped ... -velosiped
Аз съм с Ferrini R3 от магазина в Изгрев (където между другото много лъжат и е скъпо но вече съм писал по темата) За съжаление нямам база за сравнение за да ти кажа R3 хубаво колело ли е или лошо, защото ми е пътрвото, но така или иначе за R3 последно знам че няма малки размери т.е. за момиче не става.

а току що видях това http://sportdepot.bg/products/velosiped ... -velosiped ако сега трябваше да избирам щеше да е това
guBak

Мнениеот helldesign » Пон Авг 02, 2010 7:42 pm

Благодаря за инфото Дивак, значи не трябва да имам много вяра на жената от Изгрев.
За Ферини R3 видях доста добри отзиви и явно наистина си заслужава, но за съжаление е скъпичко - около 470-80 лв и не се побираме в бюджетния лимит.

Чудно ми е R1 много по-зле ли е? Т.е. какви проблеми да очаквам ако решим да го вземем или е по-добре да се насоча към друг модел?
Може ли да се съпостави R1 със Hook X1 на Драг и кое от двете колела бихте предпочели вие?
helldesign

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти