Помощ за избор на велосипед!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ за избор на велосипед!

Мнениеот tedis » Сря Авг 11, 2010 12:13 am

Здравейте, прочетох доста теми от тази секция, но не намерих отговор за себе си. Ако съм пропуснала нещо ви моля да ме извините!
Въпросът естествено е "какво колело". Ще го карам в града и рядко в планината, но нищо екстремно. Висока съм 168см и тежа 50кг. Спряла съм се на Ontario TE WDC, и с това имам предвид че външно ми хвана окото, пък и рамката ми се струва по-ниска. Дали е подходящо за моите цели и как ви се струва окомплектовката? Разбира се ако имате по добри предложения, ще ви бъда благодарна!
Освен това ми направи впечатление, че в различните сайтове цената варира, а може би и някои компоненти :dontknow: иии общо взето..... направо се поувартях!!!
И да вметна, че доскоро карах "катерач", но приватизацията го хвана :bawling: , та и този модел е вариянт.
Благодаря за отделеното време!!!
tedis

Рейтинг: 1200

Re: Помощ за избор на велосипед!

Мнениеот despite » Сря Авг 11, 2010 10:34 am

Добре си се насочила относно колелото и стила на каране. За момиче бих препоръчал колело с удобна геометрия за въртене, т.е. за XC.

Размерите на Ontario Lady са S - 14", M - 16", L - 18". За твоята височина размер М ще пасне най-добре. Като цяло не ми харесва какви компоненти слагат Драг на готовите велосипеди, но ако не го тормозиш с екстремни изпълнения ще ти върши перфектна работа. За толкова пари това е може би най-добрия избор.

Друг вариант, но за повече пари е ram ht1.2:
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... ts_id=2703
Най-малкия размер е 16". Няма предна дискова спирачка, но в-брейк-овете на avid с лостчета fr5 и жила jagwire може би ще спират дори по-добре от дисковата на тектро.
despite

Рейтинг: 1365

Re: Помощ за избор на велосипед!

Мнениеот masada » Сря Авг 11, 2010 11:42 am

Ferrini R3 ;)
masada

Рейтинг: 1035

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти