Tektro IO-Става ли за нещо?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Tektro IO-Става ли за нещо?

Мнениеот Drag4o0 » Чет Ное 25, 2010 8:56 pm

Така..Днес се сдобих с горепосочената спирачка предна с 160мм диск.И може би ИМАМ проблем.Първо искам да кажа състоянието й:феродото е дебело колкото металната подложка..на едната е МАЛКО по-тънко, но съвсем малко.Дискът е 160мм от старите тектрота с еднаквите големи дупки.И като я монтирам и настроя добре-накладките усперидни на диска, като статичната едва ли не не го "бръсне леко" и като подкарам байка и натисна лостчето...чак с 3 пръста и то пак трудно ме вдига на предна гума прав...55кг съм.....Помислих си:може да е мазна.Взех роторът, изчистих го с меглио и с вода(напръсках с меглио иизмих с топла вода).Оставих да изсъхне и го монтирах обратно.Накалдките ги пекох до червено на котлона.После всичко наново монтирах и настроих..и....опа, сприачката КАТо че ли спира по-зле(малко по-зле :( ).Въпросът ми е-това нормално ли е за тази спирачка или е преоблем.Пробвах и Задното си шимано бр-м475, което доста спира на шимански диск, а аз го карам с промакс и с 1 пръст денал кове(малко с повечко зор, че промкаса е мн стар и леко мазен.Това ме навежда на мисълта, че тектрото(ротора) е възможно да е износен, но пък дори 1 чифт накладки не са изхабени върху него...давайте мнения... Карам с комбинирани команди Шимано...
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Re: Tektro IO-Става ли за нещо?

Мнениеот grebo » Чет Ное 25, 2010 9:02 pm

Разкарай тая 160-ка и вземи 185. И стига ги пекохте тия накладки. Просто след почистване слагаш и караш. Ефект няма да видиш на първия метър, трябва да се разработят накладките което става малко по-бавно при конкретно тая спирачка.
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот Drag4o0 » Чет Ное 25, 2010 9:31 pm

Аха разработка трябва след почистване, ок :).Защото знам, че трябва и когато е чисто нова.Ъъъ вилката ми е XCR май много ще й дойде 185мм....и за какви накладки трябва да е диска-органични или метално, защото накладките на тектрото мисля, че бяха semi-metal(полуметални).
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Мнениеот crossenduro2 » Чет Ное 25, 2010 9:49 pm

Drag4o0 написа:Аха разработка трябва след почистване, ок :).Защото знам, че трябва и когато е чисто нова.Ъъъ вилката ми е XCR май много ще й дойде 185мм....и за какви накладки трябва да е диска-органични или метално, защото накладките на тектрото мисля, че бяха semi-metal(полуметални).

На тектровския диск и на спирачката са органични :agree:
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот Drag4o0 » Чет Ное 25, 2010 10:06 pm

Сигурен ли си? http://screambikes.eu/spirachki/predna- ... rotor.html Сега пък били метални :xx(: На мен ми казаха, че били semi-metal. :crazy:
хахахахаха
Drag4o0

Мнениеот bobivg » Пет Ное 26, 2010 3:33 pm

Ми става за каране в града. За планината за мен не става почнаха да ми окапват ръцете от нея. Хвърлих едни пари за почистване във велосервиз и какво чудо пак не става. Така, че ако не ти се уморяват ръцете си ти е добре. Аз си взех една ББ7 с диск 185мм. и значително намаляха почивките ми заради умора от стискане на спирачките. Успех, моята вилка е XCM
Изображение
Аватар
bobivg

Рейтинг: 1710

Мнениеот MuTeB` » Пет Ное 26, 2010 5:28 pm

Еми и аз ще ти кажа вземи си дикс 180мм и смени накладките..след 1-2 дена каране ще почне да спира и то доста добре..за тази цена..аз лично карам с таква и съм доста доволен...:)
Дано съм помогнал..:)
Поздрави..! :peace:
Аватар
MuTeB`

Рейтинг: 1287

Мнениеот grebo » Съб Ное 27, 2010 5:03 pm

Боби = прав. Спирането е с идея по-добро от V-brake, само че със 180 ротора. Ама и с който и ротор да караш, пак изморяват ръцете. За вилката не се притеснявай. :agree:
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти