Избор на помпа

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на помпа

Мнениеот denises26 » Съб Мар 05, 2011 6:59 pm

Здравейте, колеги. Може ли да ми препоръчате някаква помпа, подходяща и за мтб и за шосе? Условията са: да става и за мтб и за шосейни гуми (иначе казано трябва да прави минимум 8атм), дължината да е максимум 25см. Би било хубаво да има някакво приспособление за закрепване към рамка, в този случай може и малко по-дълга да е. Бюджета е ограничен до 40-45лв. Мислил съм за варианта с 2 помпи, но няма да се вместим в бюджета, пък и е по-добре да е една, защото караме заедно. Благодаря ви предварително :beer: (доста се чудих къде да е темата, но реших, че това място е най-подходящо)
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Re: Избор на помпа

Мнениеот CTaHu » Съб Мар 05, 2011 7:42 pm

В момента, в който отворих темата ти вече мислех да ти спомена за Airbone помпа. Лично аз смятам в най-скоро време да се сдобия с такава. И представи си изненадата ми когата видях огромен премигващ рекламен банер точно над твоето мнение и точно за тази помпа. :rofl:
http://velocity.bg/index.php?route=prod ... uct_id=203
Размери :99х22х36мм
Тегло на комплекта : 59 гр.
Наличност в комплекта :
- държач за рамката
- адаптор AV/FV
Капацитет : 100psi/ 7bar - само нз дали тея 7 бара ще са ти малко, тъй като си писал, че искаш минимум 8
Но за мен т'ва е помпата :D
Продавам:
1. Джърси IXS
Аватар
CTaHu

Рейтинг: 1316

Мнениеот royalracing » Съб Мар 05, 2011 8:44 pm

http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=378
Вграден манометър
Съвместимост с вентили Sclaverand/Presta
Помпи до 10 атм (подходяща за шосеен велосипед)
Алуминиево тяло
Тегло 80гр.
:agree:
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот denises26 » Съб Мар 05, 2011 9:28 pm

http://www.google.bg/images?hl=bg&q=Scl ... 24&bih=546 - справка с google за sclaverand. Гледайте малко преди да пишете :deal: Иначе тази помпа я гледах и много ми допада, но ме спираше несъвместимостта с автовентили. Замислям се обаче да мина на френски вентил на моето велосипедче. Все пак приемам предложения по изброените по-горе критерии :beer:
Аватар
denises26

Мнениеот Bolverk » Нед Мар 06, 2011 11:43 am

Здравей,

Ето ти няколко предложения.

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 574&lang=2

http://www.specialized.com/us/en/bc/SBC ... spid=57102

http://www.specialized.com/us/en/bc/SBC ... spid=56911

И трите помпи ги има в Bike Center и трите помпат до 120 psi - тоест над 8 атмосфери. Specialized помпите са на 45 лв и могат да се ползват и с двата типа вентили.

Поздрави.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот denises26 » Нед Мар 06, 2011 7:18 pm

Хм, от тези 3те 2та ми хареса много, но тя е само за Presta. Като гледам най-оптимален вариант ми се струва първата, която е посочил колегата по-горе, защото си покрива всички изисквания. Значи остава ми да реша между нея или Specialized-а за шосе и да мина и аз на Presta. Благодаря много на всички отзовали се. От тук нататък вече съм аз :D и темата може да се заключи :peace:
Аватар
denises26

Мнениеот Shady™ » Пон Мар 07, 2011 11:55 am

Само да добавя, че колегата е имал в предвид тези две помпи на Specialized:

http://bikescenter-bg.com/index.php?ste ... 480&lang=2
http://bikescenter-bg.com/index.php?ste ... 480&lang=2

Просто навярно е дал грешни линкове в бързината. Иначе тези две помпи както е и описано имат възможност и за помпане и на двата типа вентили.
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот bio » Вто Мар 08, 2011 12:05 pm

@CTaHu аз имам Airbone помпа. много компактна и малка, приятна на пипане ... обаче ако трябва да помпиш с нея ще ти се е-е майката, с този малък работен обем просто ще ти се откъснат ръцете, 8 bar-а незнам дали ще направи също. аз лично си я взех за авариини ситуации в града, пъхната в чантичката с резервната гума, лепенките и прочие. за съжаление единственият път, когато ми се наложи да я ползвам в планината (аз си бях за ебане, защото не си бях взел голямата помпа в раницата) ме предаде на 5 км от крайната точна, добре че мина един джип и ми напомпаха гумите. в нас си я отремонтирах без проблем и в момента си работи като нова.
@denises26 таз помпа REVO DEEP BLACK я дават до 6 bar-а, незнам как в niko-bikes стана до 10 bar-а. имам една помпа SKS от 6 години. стойката за закрепване на рамката беше с едни гумени ленти, първо изподра рамката от вибрациите, после лентите се скапаха от слънцето, дърпане и скубене ... все пак това си беше донякъде по моя вина, защото държах колелото на терасата. все пак намирам, че изкараха доста за условията, на които бяха подложени. все пак съвета ми е да избяхваш такива стойки с гумени ленти, търси стойка, която се захваща за самата рамка с болтчета над/под стойката за бутилката. в началото на 5-тата година ми се скапа уплътнението, което захваща различните вентили (това след като си взех ново колело с френски вентили и започнах да помпам и тях, при което уплътненито се свива още)... търсих резервно, ЙОК. писах на SKS и след 2 седмици ми изпратиха чисто ново - без пари. доколкото четох този тип универсално захващане, като на моята помпа било изкарано от употреба заради подобни проблеми и вече използват друга система. помпата лесно се разглобява и почиства ... въобще мисля следващата ми помпа да е пак SKS. аз ползвам обаче нещата до откат ... и докато не я съсипя таз, няма да купувам нова !!!
за Specialized нищо не мога да ти кажа. Защо не прочетеш малко в mtbr, сортираш по брой ревюта и гледаш за помпи с висок коефициент. или пък по коефициент и търсиш с повече review-та. разглеждаш в интернет, за кои помпи се продават резервни части ... от CRC това са SKS, Blackburn, Topeak, Zefal.
желая ти успех при избора !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот _SoRa_ » Чет Мар 10, 2011 10:34 pm

CTaHu написа:В момента, в който отворих темата ти вече мислех да ти спомена за Airbone помпа. Лично аз смятам в най-скоро време да се сдобия с такава. И представи си изненадата ми когата видях огромен премигващ рекламен банер точно над твоето мнение и точно за тази помпа. :rofl:
http://velocity.bg/index.php?route=prod ... uct_id=203
Размери :99х22х36мм
Тегло на комплекта : 59 гр.
Наличност в комплекта :
- държач за рамката
- адаптор AV/FV
Капацитет : 100psi/ 7bar - само нз дали тея 7 бара ще са ти малко, тъй като си писал, че искаш минимум 8
Но за мен т'ва е помпата :D

Мнението ми за тази помпа е много негативно. Имам същата и не съм доволна.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот CTaHu » Чет Мар 10, 2011 11:35 pm

bio написа:@CTaHu аз имам Airbone помпа. много компактна и малка, приятна ... обаче ако трябва да помпиш с нея ще ти се е-е майката, с този малък работен обем просто ще ти се откъснат ръцете, 8...

Знам знам :D Помпил съм с такава ... да доста е кошмарно, особено ако вече си заморен, но пък я вадиш от ръкава си, толкова е миниатюрна, а и доколкото гледах в един веломагазин на Г.М. Димитров, тук в София, имат 3 версии на тези помпи: дълга, средна и къса. Не мога да кажа сега точните сантиметри, но със средния вариант или пък с дългата ще се спестят мъки и пак ще си е компактна :look:

_SoRa_ написа:Мнението ми за тази помпа е много негативно. Имам същатa ...

Може ... незнам. Помпил съм веднъж и ми хареса, че е като джобно ножче ... свърши ми работа тогава. Е вярно, че се позапотих от ръчкане ..., но няма как хем малко, хем лесно :lol: Ти като собственичка на такава, мисля можеш да се изкажеш по-компетентно :P :smash:

П.С. Мдам .. ето го сайтът на производителя. >>> http://www.airbone.com.tw/ZT705Product.htm
Имат 10 см., 12 см, 15 см. ...
Продавам:
1. Джърси IXS
Аватар
CTaHu

Рейтинг: 1316

Мнениеот bio » Пет Мар 11, 2011 9:07 am

_SoRa_ написа:Мнението ми за тази помпа е много негативно. Имам същата и не съм доволна.

Мдаа и аз моля за мнение по-изчерпателно мнение по въпроса ... ще ми е много интересно.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот denises26 » Нед Мар 27, 2011 2:34 pm

И така. Вчера бяхме в Тандем Пловдив за очила, помпа и дреболийки разни. Попитахме продавача за помпа и изброихме критериите. Той ни препоръча едно Giyo на цена от 12лв. Имаше доста по-скъпи модели в магазина, но той каза, че тази помпи много по-добре от другите. И наистина помпи с лекота, има заключване към вентила и стойка за захващане под бидончето. Става и за френски и за автомобилен. Евала на човека ( мисля, че си е и собственик), че не се опитва да продаде скъпите си продукти, а казва кое е добро :agree: Бяхме приготвили 40-50лв за помпа пък то :D Обмислям да си взема една и за мен и да си я боцна на колелото, че не винаги караме заедно. Ето и снимка на помпичката: Изображение
Аватар
denises26

Мнениеот Sim3 » Нед Мар 27, 2011 8:36 pm

Наистина помпата е страхотна ползвам я вече година и половина...
Sim3

Рейтинг: 1200

Мнениеот frantishek » Нед Мар 27, 2011 9:01 pm

Дайте модела та да питам по магазините и да я разгледам от близо, че мойта SKS днес се счупи та и аз ще трябва да си купувам. Само че сега се чуда дали този път да не си взема такава с маркуч!? :dontknow: Та съм се спрел на тая да я пробвам.
Аватар
frantishek

Рейтинг: 1433

Мнениеот bb_king » Нед Мар 27, 2011 10:07 pm

франтишек написа:Дайте модела та да питам по магазините и да я разгледам от близо, че мойта SKS днес се счупи та и аз ще трябва да си купувам. Само че сега се чуда дали този път да не си взема такава с маркуч!? :dontknow: Та съм се спрел на тая да я пробвам.

Препоръчвам ти Giyo GP-71.Алуминиева и високо ефективна помпа.Също така и доста здрава.
http://www.bgvelosipedi.com/product_inf ... 1353253c02
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот frantishek » Пон Мар 28, 2011 8:53 am

Аз и тая загледах но ме е страх че бързо ще я счупя като предишната. Нещо много грубо помпам и има яки вибрации от които се счупи SKS-са. Отчупи се там където влиза винтила. Затова сега си търся помпа с маркучле. Като се надявам да изкара по дълко от старата с която имам около 6-7 пълни помпания на гума.
Аватар
frantishek

Мнениеот frantishek » Вто Мар 29, 2011 10:30 pm

Е не стана номеро с маркуча. Та купих Giyo GP-71.
Аватар
frantishek

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти