Cross Rider

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross Rider

Мнениеот bikerboy_2000 » Чет Мар 17, 2011 8:01 pm

Каква вилка може да си сложа на Cross Rider до 200-300 лева ??? :D :D :D
Аватар
bikerboy_2000

Рейтинг: 1155

Re: Cross Rider

Мнениеот vla40 » Чет Мар 17, 2011 8:13 pm

Какъв стил караш ?
Аватар
vla40

Рейтинг: 1394

Мнениеот bikerboy_2000 » Чет Мар 17, 2011 8:19 pm

vla40 написа:Какъв стил караш ?

Еми карам Freeride и Downhill !!! :)
Аватар
bikerboy_2000

Мнениеот fall_out » Чет Мар 17, 2011 8:20 pm

Значи малко ти е над бюджета, но щом караш DH и FR точно боксера е за теб, ако потърсиш на старо ще намериш нещо за 4-500 лева предполагам, но може да се наложи да изчакаш докато изкочи оферта :D
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот did » Чет Мар 17, 2011 8:22 pm

bikerboy_2000 написа:

Виж сега, не е престъпление да си на 11 години, но ти наистина си просто едно хлапе, което нито си има идея какво кара, нито от вело-механика, нито от нищо.

Карай си това колело. То не става за нищо и не подлежи на ъпгрейди.

Събирай пари за нов велосипед, който да няма нищо общо със сегашния ти.

Колкото до сервизирането - ти родители нямаш ли си?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerboy_2000 » Чет Мар 17, 2011 8:26 pm

did написа:
bikerboy_2000 написа:

Виж сега, не е престъпление да си на 11 години, но ти наистина си просто едно хлапе, което нито си има идея какво кара, нито от вело-механика, нито от нищо.

Карай си това колело. То не става за нищо и не подлежи на ъпгрейди.

Събирай пари за нов велосипед, който да няма нищо общо със сегашния ти.

Колкото до сервизирането - ти родители нямаш ли си?

И половече пари да струва пак става само , че Boxxera вече много пари , родителите ми знаят , че карам DH и понякога ми помагат да управя нещо , но сега вече баща ми каза , че неможе да ми помогне с нищо и каза да си реша и ако мисла да си копувам по хубава вилка да се консултирам с някой , който е напреднал вече в този спорт !!! :)
Аватар
bikerboy_2000

Мнениеот fall_out » Чет Мар 17, 2011 8:33 pm

Значи за боксера се шегувах, незнаех че си толкова малък.

По принцип в колелото няма много хляб и е нисък клас. Ако почнеш да ъпгрейдваш ще се наложи често да сменяш части, което от една страна не е лошо понеже ще научиш как работят нещата по велосипеда ( или как се чупят :D ) пък от друга ще растеш и рамката ще ти стане малка, и така ще можеш да експереминтираш с рамки и да разбереш какво точно караш. За да ти кажем каква вилка ще е горе-долу подходяща за теб, за тези пари и тази рамка първо ще трябва да разбереш колко е широка челната тръба - или иначе казано там където се мушка вилката в рамката, понеже има различни големини и различни стандарти, а предполагам не искаш да бързаш и да си купуш вилка която не става на рамката.
Аватар
fall_out

Мнениеот vla40 » Чет Мар 17, 2011 8:39 pm

bikerboy_2000 написа:

FR и DH с тази рамка :D :D :D :crazy: :crazy: :eek3:
По-добре събирай пари за ново колело,примерно един high octane втора ръка. :peace: :deal:
Аватар
vla40

Рейтинг: 1394

Мнениеот bikerboy_2000 » Чет Мар 17, 2011 8:41 pm

fall_out написа:Значи за боксера се шегувах, незнаех че си толкова малък.

По принцип в колелото няма много хляб и е нисък клас. Ако почнеш да ъпгрейдваш ще се наложи често да сменяш части, което от една страна не е лошо понеже ще научиш как работят нещата по велосипеда ( или как се чупят :D ) пък от друга ще растеш и рамката ще ти стане малка, и така ще можеш да експереминтираш с рамки и да разбереш какво точно караш. За да ти кажем каква вилка ще е горе-долу подходяща за теб, за тези пари и тази рамка първо ще трябва да разбереш колко е широка челната тръба - или иначе казано там където се мушка вилката в рамката, понеже има различни големини и различни стандарти, а предполагам не искаш да бързаш и да си купуш вилка която не става на рамката.

Добре , утре ще я премеря на дължина и на широчина и ще ти кажа :)
Аватар
bikerboy_2000

Мнениеот bikerboy_2000 » Чет Мар 17, 2011 8:43 pm

vla40 написа:
bikerboy_2000 написа:

FR и DH с тази рамка :D :D :D :crazy: :crazy: :eek3:
По-добре събирай пари за ново колело,примерно един high octane втора ръка. :peace: :deal:

Ем аз мисля по-добре да си купя една рамка от Drag Climber :)
Аватар
bikerboy_2000

Мнениеот fall_out » Чет Мар 17, 2011 8:49 pm

Дължината не е толкова важна, ако си купиш нова вилка тя се реже, проблема е че не намерих никъде в нет-а информация колко е челото на тоя Крос. А пък за да разбереш широчината трябва да махнеш вилката, от външната страна не става.
Аватар
fall_out

Мнениеот massada » Чет Мар 17, 2011 9:24 pm

виж пич рамката която имаш е много добра и позволява да я упгрейтваш,вилката си я смазвай с каквото масло имаш за нея това не е толкова важно.на твое място бих махнал дисковите спира4ки и бих сложил хубав ви-break.челото на рамката ти е over size-може да му се сложи хубава вилка-ако си с малък бюджет земи си нещо на пружина.горещо ти препоръчвам RST Gila T5-доказано здрава!!! а колкото до "колегите" писали преди мен мога да кажа само "Господи прости им,те незнаят какво правят" .или suntur XCR.но от мен да знаеш че RST-то е много по добро.процедурата по смяната на вилката задължително да се консултира и извърши пред теб от веломеханик за да се учиш !!! никакви такива като ела утре да си го вземеш . :beer: ако имаш още въпроси пиши ми.успех !
massada

Рейтинг: 995

Мнениеот war_shadow » Чет Мар 17, 2011 10:23 pm

massada написа:виж пич рамката която имаш е много добра и позволява да я упгрейтваш,вилката си я смазвай с каквото масло имаш за нея това не е толкова важно.на твое място бих махнал дисковите спира4ки и бих сложил хубав ви-break.челото на рамката ти е over size-може да му се сложи хубава вилка-ако си с малък бюджет земи си нещо на пружина.горещо ти препоръчвам RST Gila T5-доказано здрава!!! а колкото до "колегите" писали преди мен мога да кажа само "Господи прости им,те незнаят какво правят" .или suntur XCR.но от мен да знаеш че RST-то е много по добро.процедурата по смяната на вилката задължително да се консултира и извърши пред теб от веломеханик за да се учиш !!! никакви такива като ела утре да си го вземеш . :beer: ако имаш още въпроси пиши ми.успех !

RST vs. SR SUNTOUR :crazy: На колко години си че да пишеш такива неадекватни мнения...1-во че вилката не може да почнеш да я смазваш с каквото ти падне,2-ро че колегите горе са казали първо да смени рамката и тогава да търси вилка.. Единсвеното вярно от цялото мнение е за v-break-а !Promax не стават и ако нямаш пари за хубави дискови спирачки по добре вземи v-break на tektro 18 лева предна и задна!
Аватар
war_shadow

Рейтинг: 1207

Мнениеот PowerSlide » Чет Мар 17, 2011 10:32 pm

bikerboy_2000 написа:Ем аз мисля по-добре да си купя една рамка от Drag Climber :)

Стриктно се придържай към тази добра (в случая) идея :agree:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот massada » Пет Мар 18, 2011 1:43 am

да си чувал някога за разлуфтено RST ? рамката на Cross Rider е в пъти по добра от рамката на clembara. имам поне един million километра с колело зад гърба си и много съм на ясно за какво става думa.просто така нарецените "рамаджии"и "драгажии" им е мъка че cross и спринт налагат ефтини и качествени модели .друго което може да направиш е да си сложиш дерайльор заден с дълго рамо Shimano sora например ще е идеално .
massada

Рейтинг: 995

Мнениеот fall_out » Пет Мар 18, 2011 2:36 am

@massada

А ти чувал ли си за разбито окачване на каруца? Аз не съм, ама това не означава, че впрягам каруцата всяка сутрин. Недей пиши глупости.
Аватар
fall_out

Мнениеот war_shadow » Пет Мар 18, 2011 11:31 am

@massada

Спринт имат само 2-3 свястни рамки и това са SPRINT NINJA и SPRINT BLOCKHEAD другото са......Така че карай си колелото и обърквай момчето повече.А до автора massada не го слушай напълно *************** е. :D
Аватар
war_shadow

Рейтинг: 1207

Мнениеот Admin » Съб Мар 19, 2011 11:20 am

Съветвам повечето участници в тази тема моментално да се захванат с изучаване на българския език, правопис и граматика, защото следващи техни мнения, написани с толкова грешки, ще бъдат изтривани.

По темата - няма как да направиш истински DH/FR велосипед от Cross Rider, но за твоята възраст и (предполагаемо) тегло, може да ти свърши работа надграждане на тази рамка за още 1-2 години. Конкретно каква да е вилката с цена до 200-300 лв... труден въпрос. Скоро не съм имал вземане-даване с моделите на RST, така че не мога да кажа нищо за тях. От SR Suntour - пак други могат да те посъветват по-добре, аз имам косвени данни за добри качества на новия Raidon, но все пак той е ХС/АМ вилка (и то гравитираща около началния клас), а не вилка за издевателства. Може би Duro е твоят вариант, но не го знам как работи (актуалния модел).
Лично аз на твое място вероятно бих започнал с преглед на обявите в пазара, тъй като може да изскочи някой смислен продукт на старо за тези пари.
Доколкото виждам от снимките, челото е 1 1/8, т.е. всяка нормална вилка с такъв стержен ще пасне на челото.

Относно ъпгрейда на рамката - Climber може и да е по-добра, но ъпгрейд към нея не би бил достатъчно съществен - и в двата случая става дума за алуминиеви твърди рамки, чието основно предназначение не е спускане/фрийрайд. Ако е за здравина, гледам, че и Rider-а има подсилки тук и там, та едва ли е хилава рамка. Ако ще надграждаш, добре е да изчакаш, за да може да си купиш нещо по-подходящо за твоя начин на каране. Тъкмо ще са минали 2-3 години и ще си по-наясно с нуждите си и перспективите за развитие в карането ти.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот veskoz » Съб Мар 19, 2011 11:40 am

massada написа:задължително да се консултира и извърши пред теб от веломеханик за да се учиш !!! никакви такива като ела утре да си го вземеш!

...и веломеханика смирено предаде последното коматче...
:rofl:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

djRe: Cross Rider

Мнениеот alxxx » Пон Апр 11, 2011 9:32 pm

Новото Duro- http://screambikes.eu/bg/vilki-amortisi ... 20qlc.html е добро и по-здраво от старото, то е за теб и за твойте размери и кила :beer: :D :D
Аватар
alxxx

Рейтинг: 1195

Мнениеот drumboy » Вто Апр 12, 2011 12:00 am

Добре де сега защо просто не вземеш нисък клас вилка и за останалите пари една рамка (може и употребявана)? :dontknow:
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот alxxx » Вто Апр 12, 2011 8:08 pm

drumboy написа:Добре де сега защо просто не вземеш нисък клас вилка и за останалите пари една рамка (може и употребявана)? :dontknow:

:beer: :beer:
Аватар
alxxx

Рейтинг: 1195

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти