малко помощ при избор на колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

малко помощ при избор на колело

Мнениеот xristo_v » Вто Мар 22, 2011 7:25 pm

Здравейте!

Много обичам да карам колело и досега се мъчих с едно Cross-че. За жалост миналото лято съвсем се разпадна и сега започнах да се оглеждам за ново. От една седмица чета разни неща из нета но честно казано не ми се избистриха кой знае колко нещата. :dontknow: Надявам се да ми препоръчате няколко модела между които да избирам. :) Ще карам предимно градско и XC. До 700 лева ще успея ли да взема нещо прилично?
xristo_v

Рейтинг: 1200

Re: малко помощ при избор на колело

Мнениеот Funn-blg » Вто Мар 22, 2011 7:57 pm

Според мен едно RAM HT1 ще ти пасва. :agree:
An Alien Hoopajupe написа:Не приемам съвети от човек с Кондьо на аватара .

Scott YZ2 Ryder
Аватар
Funn-blg

Рейтинг: 1075

Мнениеот Bace_kz » Вто Мар 22, 2011 8:29 pm

Аз ти препоръчвам да разгледах промоциите на Крос и по точно тази. Кросът е по-тежък от Рам-а, но все пак има 27 скорости, хидравлични спирачки, вилките са идентични, а и Кросът има добре разчупена визия :]
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот xristo_v » Вто Мар 22, 2011 8:55 pm

HT1.2 2011 http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=318 ли имаш в предвид? И да попитам това миналогодишното ли е http://velocity.bg/index.php?route=prod ... uct_id=151 ... :confused: ... а това http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... =13&lang=2 е по - евтината версия на 2010?
Bace_kz мерси, бях се заглеждал по GRX-совете, но за останалите не намерих информация и не съм се интересувал. Не е лошо и се надявам някой, който то е карал да си даде мнението. :)
xristo_v

Мнениеот Bace_kz » Сря Мар 23, 2011 2:23 pm

Гледам, че си писал, че си унищожил 1 крос вече, та и аз съм така, карах Крос Демон, двойно окаване и преди 2 седмици си купих GRX 9. Разликата е от небето до земята, 9-ката направо лети, предната вилка просто няма база за сравнение със zoom, спирачките спират много повече от който и да е v-brake или promax на ендуротота и T-rex. Ако си карал "меките" на крос ще трябва да свикнеш с твърдака, при него задницата е много лека и задната спирачка лесно блокира задната гума и съответно е с тежка предница и лесно ще те вдига във въздуха. Хубавото е, че се обслужва лесно, трябват ти само имбус 4,5,6 и евентуално звезда за спирачките, другото е че забравяш за настройка на спирачки, няма да нагаждаш колодки, дискове, накладки. Разходи се ако имаш магазин на Крос на близко, огледай го, на Ridge-а визията на мен поне ми харесва, но ти си решаваш все пак 700 лева са си пари !
Аватар
Bace_kz

Мнениеот xristo_v » Сря Мар 23, 2011 8:43 pm

:offtopic: Моето - Cross shark. Беше що годе с размерите на Драг Климбър и си ми беше доста удобно (преди година и половина - две). Вярно на 17 -18 веригата задираше, Zoom-a - бeше за красота и общо тежеше едва ли не 20 кила, а и в последните години започна да ръждясва :lol: , но пък спирачките бяха много добри, направо да не повярмаш. :bigeyes: Рамката беше желязна и го чуствах много стабилно и можех във всеки един момент да разчитам, че ще ме слуша. :D

Сега по същество - този крос на хартия доста ми допада. Ще мина някой ден през Младост да го погледна, въпреки че нe разбирам много и очаквам да вида какво ще пишат другите. :)
xristo_v

Мнениеот Bace_kz » Сря Мар 23, 2011 9:37 pm

Къде мислиш да го караш ?
Аватар
Bace_kz

Мнениеот xristo_v » Сря Мар 23, 2011 10:18 pm

xristo_v написа: Ще карам предимно градско и XC.
През делничните дни в София и от време на време на Витоша, Стара планина ... , но няма да е екстремно.
Някой знае ли какво е това колело http://www.topbikes-bg.com/index.php?st ... 37&lang=2& . :confused: Тази марка я чувам за първи път. :)
Последна промяна xristo_v на Сря Мар 23, 2011 10:50 pm, променена общо 1 път
xristo_v

Мнениеот Bace_kz » Сря Мар 23, 2011 10:49 pm

Тогава остава само да ходиш и да пробваш, подбреди добре размера на рамката, обслужвай го навреме и само хубави емоции да ти носи :]
Аватар
Bace_kz

Мнениеот xristo_v » Сря Мар 23, 2011 11:07 pm

Мерси :D, ти вече ме уреди - ходи, мери и взимай! За съжаление ще е Април, е преди 15, но пак ми се вижда много :ashamed: . Иначе много благодаря! :beer: и ще се радвам на още коментари :P
xristo_v

Мнениеот bio » Пет Мар 25, 2011 2:16 pm

аз няма да коментирам.
Ideal се водят италианска марка, произвеждана в Гърция ... нещо като гръцкото Ferrini (поне така съм чувал). тази фирма, която ги продава е Пловдивска ... и незнам колко нещата в онлайн магазина им актуални.
едит: "I"-то ми беше останало на горният ред, защото ... пренесох ..., мерси за редакцията.
Последна промяна bio на Пет Мар 25, 2011 2:36 pm, променена общо 2 пъти
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот mover » Пет Мар 25, 2011 2:29 pm

bio написа:...deal се водят италианска марка, произвеждана в Гърция ... нещо като гръцкото Ferrini (поне така съм чувал). тази фирма, която ги продава е Пловдивска ... и незнам колко нещата в онлайн магазинът им актуални.

Малко уточнение, марката да се чете Ideal , иначе и аз не съм такива колелета, освен наградата, която дадоха на победителя от 24h.
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот xristo_v » Чет Май 12, 2011 9:04 pm

Здравейте
изрових си темата, понеже възникна един проблем. Харесах си Cross RIDGE (както ми препоръчахте и вие :thanks: ), но вече близо месец не мога да го намеря. Последния път когато се обадих, един от служителите във фирмения магазин каза, че няма да им доставят поне още 2 седмици. В момента се чудя дали да взимам нещо друго или да продължа да чакам. Не ми пречи да изчакам още половин месец, но по това което разбрах не е сигурно, че и тогава ще има от този модел. Вие как бихте постъпили? Да се ориентирам ли към друга марка/модел и ако да бихте ли дали предложения?
xristo_v

Мнениеот Falcor » Пет Май 13, 2011 7:20 am

Ideal имат магазин в Пловдив, продават и КТМ, но велосипедите са им доста скъпи според мен. Освен това сервизното обслужване, ако има такова ще е в Пловдив. Не съм чувал другаде да имат магазин. Изобщо това е един магазин без реклама, в който не знам кой влиза. Как съществуват не ми е ясно :dontknow: Стоката им не е лоша ама.....мениджмънта им нещо куца.
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти