Ново Колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ново Колело

Мнениеот C U P » Пон Апр 04, 2011 2:56 pm

Здравейте,

Търся си ново колело. Реално погледнато ще ми е първо (понеже до момента карам чуждо) и изобщо не съм наясно какво да избера. Искаше ми се да си купя нещо хубаво, но за съжаление бюджета ми е доста ограничен. Казаха ми, че мога да си намеря що-годе свестно колело за надграждане (твърда рамка) за около 350лв. Това е и препоръчителната цена, като с МНОГО МЪКИ може и да събера до 450-500. Карам основно градско, но мисля все по-често да карам и ХС.
Надявам се да ми дадете препоръки за добри марки и модели. Определено имам нужда от съвети и предложения.

Благодя :)
Аватар
C U P

Рейтинг: 1220

Re: Ново Колело

Мнениеот lorda1 » Пон Апр 04, 2011 4:33 pm

viewtopic.php?f=30&t=87259 май не обичаш да четеш...
maxvolume написа:Ей.. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
lorda1

Рейтинг: 1081

Мнениеот lusi5001 » Пон Апр 04, 2011 5:30 pm

Боже боже боже вече има 100 теми в които е обсъдено това ...
Взимаш 1 кросс от метро или 1 ултра ... като не обичаш да четеш...
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот royalracing » Пон Апр 04, 2011 5:37 pm

lusi5001 написа:Боже боже боже вече има 100 теми в които е обсъдено това ...

@lusi5001 - http://www.svetamarina.com/article29.php ;)
Здравей,добре дошъл в форума.Преди да пускаш тема прочети предишните страници и може би сам ще прецениш какво искаш.Аз бих ти препоръчал Ferrini R1 или Sprint Apolon..И 2-те колела са добри за града и за нещо като леко XC.Или ако имаш малко повече пари Ferrini R3 http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=510.Успех с избора :agree:
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот C U P » Пон Апр 04, 2011 5:47 pm

PRObably1 написа:
lusi5001 написа:Боже боже боже вече има 100 теми в които е обсъдено това ...

@lusi5001 - http://www.svetamarina.com/article29.php ;)
Здравей,добре дошъл в форума.Преди да пускаш тема прочети предишните страници и може би сам ще прецениш какво искаш.Аз бих ти препоръчал Ferrini R1 или Sprint Apolon..И 2-те колела са добри за града и за нещо като леко XC.Или ако имаш малко повече пари Ferrini R3 http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=510.Успех с избора :agree:

Здравей,

Благодаря ти за хубавото отношение :) Съжалявам за това,че новата тема притеснява (явно всички). Прочетох доста неща (за колкото имах време), но всичко, което успях да видя беше на доста по високи цени. Единствено в темата,която ми прати lorda1 имаше по-приемливи оферти, но за съжаление не съм се сетила да прочета тема наречана "Колебания" (тъй като търся ново колело и съответно четох такива теми, пък и за 1ви път влизам в какъвто и да било форум). Освен това в повечето теми се пита за точно определени колела, а на мен ми се искаше да чуя някакви съвети и препоръки като цяло. Пак ти благодаря. :)
И се извинявам отново,че темата е притеснила толкова хора. :crap:
Аватар
C U P

Мнениеот elzi4ka13 » Пон Апр 04, 2011 5:49 pm

@C U P
Като те гледам си момиче/жена. Ако беше написала например " велосипед за дама" щеше да те приветстват по-добре. :D Ако искаш си смени заглавието. Иначе драг 1 става, но най-добре събери повече парички.
П.П. сетила>>ж.р.
elzi4ka13

Рейтинг: 1269

Мнениеот lorda1 » Пон Апр 04, 2011 5:52 pm

@PRObably1, по-доброто е Аполонът, защото ухото му е сменяемо, има по-надеждна скоростна система, а дане говорим и за вилката..
@CUP, велосипедът за теб е Аполонът.
ЕДИТ:Забравила си да споменеш колко си висока.
lorda1

Мнениеот C U P » Пон Апр 04, 2011 5:56 pm

elzi4ka13 права си, но колкото и да е странно умишлено в началото не използвах думи, които да определят пол, тъй като не смятам, че е честно само момиченцата да бъдат приветствани така .

PRObably1 , lorda1 благодаря ви за съветите :)
Аватар
C U P

Мнениеот Burned » Пон Апр 04, 2011 8:29 pm

Е, сега ако ми кажете и къде зазяпахте Аполон за 350лв.?
Авторке, ако ти е набърже вземи Drag One, но по-добре събери още малко(419лв. е на промоция в момента, гледай да я хванеш) за Cross Parallax, предлага по-добри компоненти от One-а. :agree:
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот lorda1 » Пон Апр 04, 2011 9:24 pm

C U P написа: с МНОГО МЪКИ може и да събера до 450-500.

Не е 350лв аполона.Ако беше чел внимателно, можеше да видиш, че авторката може да отдели повече ;)
lorda1

Мнениеот Burned » Вто Апр 05, 2011 8:32 am

Ако бях чел внимателно?! Хохох, намери кой да ми го каже. Какво не разбра от "много мъки"?! Веднага скачате на по-високите оферти, а замисляте ли се, че не е толкова лесно да се отделят допълнителни пари, макар и да има такава вероятност, не се знае дали ще могат да се отделят. Предпочитам да дам по-евтини варианти, отколкото направо да скачам към пари, които може и да ги няма.
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот Antares » Вто Апр 05, 2011 9:04 am

C U P, първо добре дошла.
Второ - в нашето микро общество не се гледа с добро око на подобна позиция - "мързи ме да търся - искам да ми смелите всичката информация". Нас ни мързи да обясняваме... за пореден път. Причината е проста - във форума, от самото му създаване се появяват непрекъснато нови и нови хора с почти идентични въпроси. Някъде на третата година писва да обясняваш. Та съвета ми е да прегледаш ЧЗВ, както и статиите в сайта.
Трето, това, което би трябвало да те вълнува най-много при избора ти на колело е челната тръба (тук е обяснено кое какво е) да е т.нар. "oversize", тоест размер, стандарт, който би ти позволил в бъдеще да надграждаш с по-добра вилка и като цяло по-добри компоненти.
Успех с избора.

П.П. Ако не умирах от скука на работата, едва ли бих си направил труда да пиша толкова подробно обяснение :P
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот C U P » Вто Апр 05, 2011 11:08 am

lorda1 това за височината сега го видях, че си го написал (161).

Burned предложението ти определено ми се вмества повече в бюджета. Лошото е, че за да ги сабера ще трябва да гоня последния влак понеже няма да имам толкова пари преди началото на юни (в никакъв случай). Но определено ми пасва повече като парички. :)

Antares първо благодаря за подробното обясняние и очевидно се радвам, че ти е скучно на работа :D .
Второ разбирам ви напълно и може би изглеждам малко нагла (за което се извинявам, ако е така), но това, което се опитах по-горе да обясня :
"Прочетох доста неща (за колкото имах време)"
"Освен това в повечето теми се пита за точно определени колела, а на мен ми се искаше да чуя някакви съвети и препоръки като цяло."
... е, че исках да чуя конкретно мнението на отделните хора и какви биха били техните предпочитания в дадената ситуация и също да чуя препоръки (относно това, на което трябва да ме интересува най-много в съответното колело) - както ти например си написал такава. И повярвай ми (може би не всеки, но поне аз съм такава) доста е трудно когато си нов в нещо да прочетеш всичката тази информация и да разбереш нещо от нея. Така, че не... не ме мързи да чета, просто не можах да си сглобя необходимата информация от това, което прочето (Е! Проблема разбира се е в моя телевизор.) За това отново се извинявам на хората, които съм притеснила по някакъв начин. :)
Аватар
C U P

Мнениеот Antares » Вто Апр 05, 2011 11:25 am

Разбирам те, аз също съм бил нов, също ме дъвкаха, като "изгрях" :D

В този ценови диапазон, доколкото съм запознат май избора на сносни рамки е ограничен. Видях вече, че са дали Drag one, като пример, но за него не мога да кажа със сигурност за размера на челото, тоест опциите за надграждане.

Ако наистина с мъки можеш да събереш до към 500 лева - преди месец на един приятел му взехме Ferrini R3. Прекрасен, за този ценови диапазон, велосипед с доста сносна окомплектовка, който лично горещо ти препоръчвам. Можеш да разгледаш и Drag Ontario, но май цените им започваха от над твоя бюджет. Ред: Гледам, че и Аполона са го пуснали. Също доста добра рамка, доста хора са започнали спорта с този модел :)

Също, май никой не го е споменал, но не прави грубата грешка да си купуваш колело със заден амортисьор. Каквото и да се опитват да те убедят в магазина. Качеството на изработката им в този ценови диапазон е под всякаква критика, евтините 'мекици' (колела с окачване) са маркетингов трик, който ще ти носи много ядове, особено и ако решиш да ги караш извън асфалта...

Най-добрия вариант е да се разходиш до някой веломагазин, да разгледаш моделите, да видиш, да пипнеш.

Хубаво е и да кажеш ръст, че и това е определящо при избора на колело.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот C U P » Вто Апр 05, 2011 5:15 pm

Ами да, малко ми става кофти, като някой ми се "скара", но за това се извиних понеже разбирам и на вас какво ви е и че идва в повече. :)

Иначе ми се искаше нещо по-свестничко да си взема, но тва значи да остана още 1 год без мое си колело и идеята не ми харесва :(

Относно вариантите, които ми предложихте определено ще ги разгледам и разбира се ще отида на място да пробвам иначе не става :)

Иначе що се отнася за рамката забелязах това, че на всякаде се дава този съвет и го имам предвид.

А за ръста в началото бях пропуснала, но после ме поправиха и точно това написах :) 161см съм.
Аватар
C U P

Мнениеот Galibier » Съб Апр 09, 2011 9:36 pm

Вземи си спринт аполон 26 аз си купих и останах доста доволен :beer: :agree: ,но е 499лв. :indiffe: заслужава си парите обаче :agree:
Galibier

Рейтинг: 1200

Мнениеот mrdaka » Вто Апр 12, 2011 9:20 pm

По-добре си вземи нещо сега, от колко да чакаш една година. Аз карах колело за 140 лв в продължение 8-9 месеца и като се върна назад, си беше много добра покупка за мен тогава. Успех в избора.
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот C U P » Сря Апр 13, 2011 12:06 pm

mrdaka написа:По-добре си вземи нещо сега, от колко да чакаш една година. Аз карах колело за 140 лв в продължение 8-9 месеца и като се върна назад, си беше много добра покупка за мен тогава. Успех в избора.

Ами, аз за сега имам какво да карам, но го карам поне 6-7 години вече и ми писна, пък и искам свое колело. Ще успея по един или друг начин да си позволя нещо що годе добро (но не ми се чака още година за по-добро - трябва си ми мое, да си правя каквото ми щукне с него ;) )

Galibier написа:Вземи си спринт аполон 26 аз си купих и останах доста доволен :beer: :agree: ,но е 499лв. :indiffe: заслужава си парите обаче :agree:

А този варянт за Аполона виждам е доста препоръчван и го обмислям сериозно... За това изчаквам още малко, за да видя дали ще успея да ги събера до месец, максимум 2 (макар,че и толко не ми се чака, но ако си заслужава - по-добре :) )
Аватар
C U P

Мнениеот mrdaka » Сря Апр 13, 2011 4:45 pm

Обмисляла ли си вариант за колело втора ръка. Това ми се вижда добра оферта Карал съм със собсвеника му и до колкото виждам, човека много добре си подържа колелата.
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот sergeh » Пон Апр 18, 2011 11:20 am

mrdaka, благодаря за добрите думи (и разбира се с удоволствие винаги си добре дошъл да покараме пак из хисарско).
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Вто Апр 19, 2011 11:35 pm

Горещо ти препоръчвам нещо втора ръка, алуминиев hardtail с oversize чело... Конкретно немога да ти кажа модел/марка... Ако се следи пазара, излизат страхотни предложения :deal:

Аз преди около 3 години си взех така колело за около 80 лв :crazy: - стоманено, с двойно окачване и oversize чело...
Още се псувам за теглото, ръждата и куцата изработка на задното окачване - но машината служи безотказно досега, прекосил съм БГ с него (над 4000 км за 2010 г.) :bowdown: и сега на воля си троша главата по пресечени терени, а вложенията ми в него (като части) са само около 200 лв :clap:

Не винаги цената е показателна за качеството, до голяма степен е късмет, упоритост и как ще ти пасне... но за мен вече си знам да не взимам нещо под 1000 лв :D
Успех в търсенето :agree:
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот DonDanito » Сря Апр 20, 2011 7:25 am

:offtopic: Интересно... Като се разбра, че той всъщност е тя, как започнахте да се обяснявате... В действителност има толкова много теми по въпроса...
Извинявам се за офтопика!
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito

Рейтинг: 1518

Мнениеот C U P » Сря Апр 20, 2011 9:37 am

^_WhitE_DeMoN_^ написа:Горещо ти препоръчвам нещо втора ръка, алуминиев hardtail с oversize чело... Конкретно немога да ти кажа модел/марка... Ако се следи пазара, излизат страхотни предложения :deal:

Аз преди около 3 години си взех така колело за около 80 лв :crazy: - стоманено, с двойно окачване и oversize чело...
Още се псувам за теглото, ръждата и куцата изработка на задното окачване - но машината служи безотказно досега, прекосил съм БГ с него (над 4000 км за 2010 г.) :bowdown: и сега на воля си троша главата по пресечени терени, а вложенията ми в него (като части) са само около 200 лв :clap:

Не винаги цената е показателна за качеството, до голяма степен е късмет, упоритост и как ще ти пасне... но за мен вече си знам да не взимам нещо под 1000 лв :D
Успех в търсенето :agree:

Мерси за съвета... обмислям и този вариант макар, че както предполагам знаете, като всяко момиченце (или поне като повечето) много ми се иска нещо новичко... но все пак обмислям варианта.

Благодаря! :)

DonDanito написа::offtopic: Интересно... Като се разбра, че той всъщност е тя, как започнахте да се обяснявате... В действителност има толкова много теми по въпроса...
Извинявам се за офтопика!

Забелязва се, че винаги се реагира така на момиченцата (явно), което не е лошо, но не може само за тях да е така... :)

... Отново много благодаря на всеки, който ми е дал съвет. Взимам всички под внимание и обмислям какво би било най-добре за мен(до колкото мога да преценя) и когато стане реалност (което би трябвало да е скоро) задължително ще ви се похваля с хубавата новина :)

Все пак, ако някой има още идеи не отхвърлям и тях разбира се :)
Аватар
C U P

Мнениеот the_biker98 » Пон Апр 25, 2011 9:57 pm

Велосипед Drag ZX-2 2011
Цена: 379
Ето линк: http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2011.html
Има богата гама от цветове и размери. Успех с покупката!
Don't worry, be happy!
Аватар
the_biker98

Рейтинг: 1200

Мнениеот Чоко и Боко » Пон Май 02, 2011 10:27 pm

И аз се заглеждам по предложенията от този ценови клас за да сменя велосипеда на Боко. На мен ми се струва че моделите на Крос са по добрия избор в случая .
Аватар
Чоко и Боко

Рейтинг: 1405

Мнениеот C U P » Пон Юни 06, 2011 9:50 am

Много благодаря на всички за мненията и за помощта. :)

Сега вече мога да ви се похваля. От събота мойто ново сладурче си е в къщи :)
В крайна сметка здраво се изръсих и сега съм на фотосинтеза, но пък си заслужава... Много му се радвам :D

Имах малко време да покарам тази седмица, но ще е все по-активно ;)

Отново много благодаря :)
Аватар
C U P

Мнениеот kiriaka » Пон Юни 06, 2011 12:38 pm

Не каза какво си купила?
kiriaka

Рейтинг: 1190

Мнениеот C U P » Пон Юни 06, 2011 12:48 pm

kiriaka написа:Не каза какво си купила?

CROSS Parallax 2DB :)
Аватар
C U P

Мнениеот Gen4eca » Вто Юни 07, 2011 8:36 am

Да ти го честитя и тук! Тея дни може да покараме пак :nuts:
Bombing for peace is like fucking for VIRGINITY!
Аватар
Gen4eca

Рейтинг: 1418

Мнениеот C U P » Вто Юни 07, 2011 10:54 am

Gen4eca написа:Да ти го честитя и тук! Тея дни може да покараме пак :nuts:

Благодаря и тук :) Ама ако трябва да черпя за всеки път по една :beer: .... :boggled: И няма може.... Трябва! :D
Аватар
C U P

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти