Команди Shimano Acera

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Команди Shimano Acera

Мнениеот BaFTa96 » Сря Апр 27, 2011 10:14 pm

Я дайте малко повече инфо за тези ръчки. В момента съм с оригиналните команди, но те са много зле (от въртящите са). Чудя се дали тези с бутоните са по-добри? Мисля, че е добра оферта - спирачки, лостчета, жила.. Кажете качествени ли са.

И още един въпрос: тези пише, че са за 8 скорости отзад и 3 отпред. Аз отзад съм с 6. Това значи ли, че трябва да си купувам нова касета?
BaFTa96

Рейтинг: 1200

Re: Команди Shimano Acera

Мнениеот teoedosi » Сря Апр 27, 2011 10:47 pm

Ако си със 6,значи си на резба отзад,а осмица на резба е почти невъзможно да намериш.Това означава че трябва да смениш и задна главина и...става сложно и скъпо.С две думи-не си заслужава, а иначе са по удобни.
Аватар
teoedosi

Рейтинг: 1661

Мнениеот teoedosi » Сря Апр 27, 2011 11:14 pm

Ако държиш на този тип команди,/те са удобни и доста надеждни/по добре вземи тези:
http://shop.vivelo-bikes.com/product/461/komandi-s-rakohvatki-shimano-altus-st-ef50.html
защото трябва да смениш и касетата,а седмица на резба има и е около 15лв/най-евтиното Шимано/.Така ще спестиш поне смяната на главината, с такава на шлиц'

ПС:Продължавам да мисля,че не си заслужава.По-добре след време да смениш колелото.
Аватар
teoedosi

Мнениеот Burned » Чет Апр 28, 2011 5:28 am

Ще работят и с 6 венци(в момента карам така..), но и аз мисля, че не си струва. Обърни също внимание, че и обтегача трябва да е Шимано(най-вероятно е такъв).
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот teoedosi » Чет Апр 28, 2011 10:24 am

Burned написа:Ще работят и с 6 венци(в момента карам така..), но и аз мисля, че не си струва. Обърни също внимание, че и обтегача трябва да е Шимано(най-вероятно е такъв).

Ако под "Ще работят" имаш предвид,че ще успява някак да превлючва всичките 6 предавки си прав.Но това в никав случай няма да става гладко,тихо и по нормалния начин,особено с 8 скоростната команда,която си е избрал.Тя има доста по-малка стъпка от 6-цата,и няма начин да бъде настроена коректно.Във всички случай,ще има участък в който веригата ще се колебае,между два венеца.В останалите участъци,няма да следва точно линията на венеца, а ще "работи" в края и ще се износва ускорено и тя и венеца.Аз бих казал ,че НЕ СТАВА
Аватар
teoedosi

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти