Избор между Drag Hacker и ZX1

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор между Drag Hacker и ZX1

Мнениеот Fox_ » Вто Май 17, 2011 1:21 pm

Здравейте, реших да си взема велосипед и се колебая между Drag Hacker и ZX1. Открих доста информация и мнения за Hacker-a, но за ZX1 няма почти нищо освен спецификациите. Парите които съм решил да отделя са около 300 лв плюс-минус 50, колелото ще се кара само градско - шосета, паркове и т.н, теглото ми е около 100кг :D .
Основното предимство на ZX1, и изглжда единствено, е че рамката е алуминиева, но не знам до колко това е предмиство в такъв клас колело.
Ако някой има директни впечатления от ZX1 моля да ги сподели, засега клоня към него. Предложения за други велосипеди в този ценови клас също са добре дошли .
Fox_

Рейтинг: 1200

Re: Избор между Drag Hacker и ZX1

Мнениеот Suffocation » Сря Май 18, 2011 10:00 am

До колкото съм запознат ZX1 си е точно Hacker.Определено алуминиевата рамка си е голям плюс , тъй като се по лека от металната.А след като си 100кг определено си търси по здраво колело :)
Suffocation

Рейтинг: 1205

Мнениеот Evgeni » Сря Май 18, 2011 11:19 am

Което и да избереш, няма да сбъркаш.Но още в магазина искай да ти пренаплетат задната капла с главина на ШЛИЦ.Защото с твоите 100КГ ще изкривиш оста на стоковата.
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот rarekin » Сря Май 18, 2011 1:12 pm

Suffocation написа: Определено алуминиевата рамка си е голям плюс , тъй като се по лека от металната.А след като си 100кг определено си търси по здраво колело :)

Как точно алуминиевата рамка е по-здрава от желязната, ако всичко останало е еднакво? Einstein.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Suffocation » Сря Май 18, 2011 5:05 pm

rarekin написа:
Suffocation написа: Определено алуминиевата рамка си е голям плюс , тъй като се по лека от металната.А след като си 100кг определено си търси по здраво колело :)

Как точно алуминиевата рамка е по-здрава от желязната, ако всичко останало е еднакво? Einstein.

Къде точно съм написал,че алуминиевата е по здрава?При положение,че човека е 100 кг (от личен опит го знам),колелото определено трябва да е с по-добри параметри от това на този модел.
Suffocation

Рейтинг: 1205

Мнениеот rarekin » Сря Май 18, 2011 9:30 pm

Suffocation написа:
rarekin написа:

Къде точно съм написал,че алуминиевата е по здрава?При положение,че човека е 100 кг (от личен опит го знам),колелото определено трябва да е с по-добри параметри от това на този модел.

С изключение на споменатата смяна на задната главина, както и препоръчителната замяна на педали с такива, които няма да отворят луфт на втората седмица, и може би по читави курбели/средно (след време), Хакера с желязна рамка ще свърши работа. Изпробвано е.

Що се отнася до това, какво си написал, грешната ти презумпция, че обсъждания модел велосипед не става за целите на автора на темата, води до нееднозначно тълкувание на и без това непоследователните ти съждения. И, не, в този ценови клас алуминиевата рамка не е плюс.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот motomarzel » Сря Май 18, 2011 11:20 pm

Айде и аз да се включа с две мааалко по-скъпички предложения, но заслужаващи си парите и предлагащи много повече от посочените модели на Драг:

1. CROSS PARALLAX 2VB - 419лв.
2. Vivelo SKY 2.0 - 368лв.

Мисля че и двете предложения биха били далеч по-добро решение.

И все пак когато се спреш на нещо, не забравяй да се похвалиш тук - успех от мен!!! :agree:
Аватар
motomarzel

Мнениеот Fox_ » Съб Май 21, 2011 1:49 pm

Днес пообиколих по магазините да разгледам. Определено се отказах от ZX1, особено след като разбрах че няма особена разлика в теглото спрямо Хакера. Но пък Vivelo SKY ми хареса, но не знам дали вилката SR SUNTOUR M2025 няма да се скапе бързо, защото май мненията са че евтините амортесьорни не са особено за препоръчване. Така че май ще е или то, или Хакера със сменена задна главина, като го взема определено ще се похваля :D
Fox_

Рейтинг: 1200

Мнениеот motomarzel » Пон Май 23, 2011 7:36 am

Всичко зависи от експлоатацията, но определено Вивелото е по-добро от Хакера и аз минах вчера да го видя...много истински направено ми изглежда колелото, пък и като цяло е дооста лекичко, особенно сравнено с Хакера...ако не възнамеряваш да правиш някакви сериозни злоупотреби с колелото(вилката) не мисля че ще имаш проблеми с нея :agree:
Аватар
motomarzel

Мнениеот rarekin » Пон Май 23, 2011 9:34 am

motomarzel написа:Айде и аз да се включа с две мааалко по-скъпички предложения, но заслужаващи си парите и предлагащи много повече от посочените модели на Драг:

1. CROSS PARALLAX 2VB - 419лв.
2. Vivelo SKY 2.0 - 368лв.

Мисля че и двете предложения биха били далеч по-добро решение.

И все пак когато се спреш на нещо, не забравяй да се похвалиш тук - успех от мен!!! :agree:

CROSS PARALLAX 2VB : Курбел Shimano ALTUS FCM191 (42x34x22T) – с дължина 170 мм.

Vivelo SKY 2.0 : 368.00 лв
DRAG HACKER : 245.00 лв

"Амортисьорната" вилка на Вивело-то не е никакво предимство. Даже напротив.
rarekin

Мнениеот motomarzel » Пон Май 23, 2011 8:09 pm

Спрямо предназначението, описано от създателя на темата, както и съдейки по мненията в това ревю(едното момче пише че тези 130кг и не може да я строши :bigeyes: ), без да се заяждам и без да се изтъквам като много компетентен, мисля че точно с тази вилка няма да има проблени, и че предложението на Вивело си е по-добро. За да не тръгнат коментари после, макар че така може и да излезе, че гузният негонен бяга, но все пак - АЗ НЕ РАБОТЯ ВЪВ или ЗА ВИВЕЛО. Просто колелото ми изглежда много истински направено. Нека обаче и някой друг да даде мнение :agree: Успех при избора и като се решиш да споделиш на какво си се спрял както и да изкажеш менние за качествата му!
Аватар
motomarzel

Мнениеот rarekin » Пон Май 23, 2011 11:36 pm

motomarzel написа:.... без да се заяждам и без да се изтъквам като много компетентен, мисля че точно с тази вилка няма да има проблени....

По принцип си на прав път. Нещо, което не работи, не може да създава проблеми с работата си.
rarekin

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти