Избор на велосипед.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на велосипед.

Мнениеот Stanley » Чет Май 26, 2011 3:12 pm

Здравейте , моля не ме нападайте. Направих внимателно проучване из интернет. Знам ,че тук сте хора които се занимавате доста сериозно ,
но Вие сте най-добрите експерти които мога да попитам.

Велосипед който , ще се кара 99% в града. Аз съм около 170-175 висок и тежа 70-75 кг . Бюджета който съм склонен да отделя е 200 лева.

Вариант 0 - Everest Surf (ако знаете нещо за него напишете има няколко бройки в един хипермаркет но нямах време да го разгледам).
Вариант 1 - Runner Reactor на Balkan Velo http://www.balkan.bg/Reactor2008/index. ... g=2&cat=29
Направи ми впечатление ,че има цветово разминаване между вилките и рамките , както и в компонентите на няколкото изложени - което ме навежда на мисълта ,че са сглобени от каквото е имало/останало.
Вариант 2 - Bachini Crown - при него не ми харесва правото кормило и късите спирачки.
Вариант 3 - Sprint Leopard . В интернет се среща разновидност Sprint Leopard Eco която е по-евтина но няма много информация за нея само ,че скоростите не са Shimano а други.
Вариант 4 - Предложете ми нещо от Вас втора ръка до 200 лв и добре запазено. (Въпреки ,че като си помисля какво сте им причинявали на велосипедите в планината :) ).

0,1,2 се продават в Карфур и Кауфланд Варна ако някой който разбира и пазарува оттам може ли да погледне за 5 мин следващия път.

Насочил съм се към 2 и 3
Въпроса ми е какви са разликите между Bachini Crown и Sprint Leopard защото доколкото разбрах рамките им са (почти) еднакви.
Ако Sprint-а е с по-хубава окомплектовка , двустенни шини и 1 1/8" тръба. съм склонен да си помисля за 50% отгоре в цената спрямо Bachini Crown. Aко не с парите които ще спестя ще си купя - каска , и други аксесоари. Пък на следващата пролет живот и здраве ще сменя някои от компононентите по него.
Къде във Варна може да се намери Леопарда за около 200 лева ?

Благодря Ви предварително.
Пожелавам Ви безаварайно каране и много адреналин.

П.С Случайно да знаете в Метро Варна какво се продава ?
Stanley

Рейтинг: 1200

Re: Избор на велосипед.

Мнениеот PowerSlide » Пет Май 27, 2011 2:58 am

Щом ограничението е 200лв, вземи това, което най ти допада на външен вид.
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Burned » Пет Май 27, 2011 6:35 am

Stanley написа:
П.С Случайно да знаете в Метро Варна какво се продава ?

Същите боклуци както винаги - супер яки ди ейч машини с двойно окачване.
Както и да е, Спринт Леопард си струва парите. Поне според мен той е най-доброто в този ценови клас.
Аватар
Burned

Рейтинг: 1620

Мнениеот krassswr » Вто Май 31, 2011 4:19 pm

И аз съм за леопарда. Любимия ми вело магазин е този от подписа :)
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
krassswr

Рейтинг: 1245

Мнениеот v.zarev » Вто Май 31, 2011 6:07 pm

Аз препоръчвам 28" велосипед щом ще се кара само по асфалт и в града. Напимер шосейка на старо с най-дебелите гуми които ще и влезнат, или разни 28" фитнес-градски велосипеди. За 200 лева с този вариант ще вземете много по-надеждно колело с по-висок клас компоненти, е да втора ръка и на възраст.

пс - примерно нещо такова - http://www.zhelev-bikes.com/profile.php?id=140
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Мнениеот krassswr » Сря Юни 01, 2011 10:40 am

Да ако ще се кара главно из града може да се види примерно можела Маратон на ДРАГ... даденото за пример колело според мен в почти никое отношение не е по-добре от леопарда още повече имайки предвид възраста на колелото.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
krassswr

Рейтинг: 1245

Мнениеот v.zarev » Сря Юни 01, 2011 4:38 pm

krassswr написа:Да ако ще се кара главно из града може да се види примерно можела Маратон на ДРАГ... даденото за пример колело според мен в почти никое отношение не е по-добре от леопарда още повече имайки предвид възраста на колелото.

Даденото за пример колело не може да се сравнява с Леопарда изобщо - то го превъзхожда с класове... от посочените във първия пост велосипеди съм притежавал балкан реактор - ами то не бяха падания на курбели, кривенета на капли, чупенета на команди, педали и какво ли не, от най-обикновена лекичка градска употреба. Това е така защото компонентите по тия колела от супермаркетите са най-ниските класове пластмасови боклуци. Но все пак всеки си решава какво иска - да е малко по-лъскавко и съвременно, ама да се почнат едни смени на чарколяк още първия месец, или нещо доказано здраво, надеждно, с висок клас компоненти (да на 15-20 години са и к'во :dontknow: работят си чудесно). И да кажа не правя реклама на сайта който дадох за пример, има много други места от където човек може да се сдобие с подобно колело, че дори за по-малко пари.
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти