Избор на детско колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на детско колело

Мнениеот green_bike » Чет Юни 09, 2011 10:04 am

Опитвам се да избера колело за 2 годишно дете около 94 см. ръст. Мисля, че най-удачно ще е колело с помощни колелца, които после да се свалят като се научи да кара без тях. Като размер на колелото мисля, че 14" или 16" ще е най-добре. Някой може ли да препоръча модел?
green_bike

Рейтинг: 1200

Re: Избор на детско колело

Мнениеот did » Чет Юни 09, 2011 10:10 am

Търси велосипед без педали!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Боян Бановски » Чет Юни 09, 2011 10:17 am

За първо колело 12", като за 2 годишен и то в началото ще е голямо! Избора по магазините е голям, Драг Рабит, Ферини ZR 12, Скот Контеса JR12, Specialized HotRock boy 12 .........В началото може да кара с помощни колела, а като решиш да го учиш, махаш педалите и помощните колела. Така ще се научи да пази равновесие най-бързо, като се бута с краката.
Аватар
Боян Бановски

Мнениеот green_bike » Чет Юни 09, 2011 10:39 am

Мерси за отговорите!
Като гледам цените, май Драг Рабит е най-добре. Някакво Байкал гледах в един магазин 115 лв. беше, чувал ли ги е някой български ли са руски ли? Китайските да ги гледам ли изобщо?
Като купувам колелото предполагам, че детето го мери като голям човек - да може да стъпи на земята като е седнало на седалката?
green_bike

Мнениеот PtD » Чет Юни 09, 2011 12:46 pm

Аз имам Drag Rabbit. Общо взето съм доволен, с изключение на спирачките, с които доста трябваше да си поиграя докато започнат малко от малко да спират. За двегодишно дете е абсурд да може да стисне толкова силно. :boggled:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Plamen_EM » Чет Юни 09, 2011 1:33 pm

Моето кара такова:
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-detski/7157-detski-darven-velosiped-early-rider-classic.html
И като казвам кара, имам предвид обикаляме парковете заедно, това са повече от 10 км. дневно. Хора, чиито деца са били с такива велосипеди, ми казаха, че са се прехвърлили направо на с педали, без изобщо да използват помощни колела. За двадесетина минути.
Някъде тук, във форума, има тема, в която TOYAGA показва едно колело BMW, на което средното с педалите се маха в началото и после се поставя отново. Изобщо не беше скъпо, а според него това е най-удачното решение, той го е ползвал. И според мен е така, но ние вече имахме дървеното.
http://www.bmw.bg/bg/bg/insights/bmw_bikes/kids_bike.html
Всъщност, това е въпросното.
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот tanya » Чет Юни 09, 2011 1:56 pm

Колело без педали. Мога да препоръчам пукита-та, които внасят misto.bg.
http://misto-bg.com/puky/lr1-br.htm
Дори и моделът с две спирачки е под 200лв, но си заслужават всяка стотинка. Ще си го кара 2-3 години, ще се забавлява адски с него и след това ще мине директно на нормално колело, без да ползва помощни.
В блока имаме едно момченце на 3 години, половин година е по-голям от малкия ми син. Та на това хлапе му купиха колело с помощни колелца. Кара си го, но много рядко. Види ли моя син с колелото без педали, захвърля колело си и започва да прави преговори за менкане. Просто като лекота на каране едното няма нищо общо с другото.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот did » Чет Юни 09, 2011 2:16 pm

Plamen_EM написа:Хора, чиито деца са били с такива велосипеди, ми казаха, че са се прехвърлили направо на с педали, без изобщо да използват помощни колела. За двадесетина минути.

Всъщност, за 1 минута. Малката директно подкара колелото с педалите, като преди това известно време го беше карала с помощни, колкото да осъзнае как се въртят педали. Сега кара и с педали и без педали, като за нея това за две различни развлечения и ги редува. Даже дървеното без педали я кефи повече, понеже може да го кара с майка си и баба си, а онова с педалите го кара само с мен, когато и аз съм с велосипед. Иначе няма стигане ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот green_bike » Чет Юни 09, 2011 6:42 pm

Plamen_EM написа:Някъде тук, във форума, има тема, в която TOYAGA показва едно колело BMW, на което средното с педалите се маха в началото и после се поставя отново.

Това BMW изглежда зарибяващ вариант. Къде може да се намери и колко струва? В Камор Ауто може би?
green_bike

Мнениеот doodko » Сря Ное 16, 2011 2:08 pm

Тъй като всички по-стари теми касаят въпроса ми, но не съвсем, пиша тук!
Търся колело за момченце на 3 години (на пролет ще е на около 3,5), ръст - около 105 см. Реално това ще му е първото истинско колело, тъй като до момента е "карал" само бебешка триколка - знаете колко колело е това, а и как се въртят педалите ако не се бута отзад :evil: Размер на рамката, марки, модели, магазини, препоръки - всичко примам и оценявам! Благодаря!
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот Yavkata » Чет Ное 17, 2011 6:17 am

Ами като да начинаещ, важно е да може да си се качва и слиза удобно, и то не само докато е с помощните. Размер 12 (пролетта ще му е добре) или 14(есента ще му е добре) инча на каплите. Гадинките растат бързо и съответно колелата им омаляват бързо. Това общо взето прави инвестицията в хубаво начално колелце не много как.
Ако не е за подарък за спецповод може да ти дам едно старото колелце на дечките ми. Ако се интересуваш драсни ЛС.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти