drag zx 2 или sprint apolon???

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

drag zx 2 или sprint apolon???

Мнениеот svelio » Вто Юни 14, 2011 8:50 pm

Здравейте!
Търся си колело с параметри като на Спринт Аполон за каране предимно в София, но да е подходящо и за cross country маршрути. Скоро видях ZX серята на Drag и вече се колебая. Като цена и клас мисля, че най-подходящият за мен вариант е zx2 или zx3. Zx2 е по-евтин от Аполона, а zx3 - по-скъп. Като гледам характеристиките, очевидно Аполона е по-висок клас от zx2, може би и от zx3 ..(не знам?). До сега съм карала с 24 скорости (zx-овете имат по 21), но мисля че и 21 ще ме устроят. По принцип със старото си колело имах най-големи проблеми със средното движение, и ми се иска новото да е възможно най-здраво в тази част. Какво мислите за рамките, лапите ...? Гумите не ме интересуват особено, тъй като смятам да ги сменя на място – задна шосейна, за предна още не съм решила..
Ще се радвам ако споделите мнение, опит и препоръки относно трите велосипеда! Благодаря ви предварително! :)
svelio

Рейтинг: 1200

Re: drag zx 2 или sprint apolon???

Мнениеот lusi5001 » Вто Юни 14, 2011 9:01 pm

Sprint Apolon :agree:
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот DonDanito » Сря Юни 15, 2011 7:08 am

...със старото си колело имах най-големи проблеми със средното движение, и ми се иска новото да е възможно най-здраво в тази част...

В края на 2009-та си купих Аполон. Не знам дали тогава са го сглобявали със същото средно, но си спомням че то издържа можеби около 1000 км. После нещо се "разцъка" и го смених. От тогава вече година, и повече, не съм имал проблеми. Карам и в планината, и в града. Хубавото в случая е това, че смяната не е толкова скъпа.
ПС. Новото средно не помня каква марка и модел беше. Само това, че е на квадрат и за около 15-20лв.
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito

Рейтинг: 1518

Мнениеот svelio » Чет Юни 16, 2011 12:49 pm

Много благодаря! :)
svelio

Рейтинг: 1200

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти