Търся компетентен съвет в избора на колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Търся компетентен съвет в избора на колело

Мнениеот termonaft » Пет Юли 08, 2011 7:34 am

Здравейте!
Крайно съм се решил да сменя старата бракма,която ми е малка и доста раздрънкана,но не се гордея с особени познания в областта.Трябва ми надеждно(здраво) колело за градско каране(до колкото карането в София може да се определи като градско :D ),не съм се втурнал да скачам и да правя номера.Търся си хардтейл от порядъкът на 500лева.За момента съм се спрял върху Drag Ontario Comp,Cross Parallax 2VB,Cross Sporster 2VB и Ferrini R3.От това което прочетох разбрах,че от изброените онтариото може да се ъпгрейдва,cross-овете пък че предлагат хубаво окомплектовани компоненти на най-ниски цени, а за ferrini-то че не е особено читаво,но пък приятел ми каза че е доволен от него.
А и почти забравих да спомена че съм 192 висок и тежа 90-95 кила.

Благодаря предварително и моля да бъда извинен за некомпетентността си!
termonaft

Рейтинг: 1200

Re: Търся компетентен съвет в избора на колело

Мнениеот Esoteric » Пет Юли 08, 2011 8:36 am

здравей, може би ще ти е от полза, да погледнеш тази тема - viewtopic.php?f=30&t=91944
доста е сходна с тази. :beer:
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот termonaft » Пет Юли 08, 2011 6:05 pm

Esoteric написа:здравей, може би ще ти е от полза, да погледнеш тази тема - viewtopic.php?f=30&t=91944
доста е сходна с тази. :beer:

мерси,но в момента съм още по-объркан :D
termonaft

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Юли 08, 2011 9:29 pm

Обръщай внимание на малките детайли.
-главините - Joytech са изключително некачествени главини, кратък живот, лоша работа.
-вилката - до колкото съм запознат не се предлагат резервни части за RST, да не говорим за конкретен модел като GIla. А всяко нещо си иска резервните части - дали ще са втулки износени след година две, дали ще е капачка за настройка.
-по какъв начин е захваната венец-касетата - ако е на резба, това оста лесно уязвима на счупване, особено при твоите килограми.
-капли - дали са центровани на ръка или излизат от поточната линия без адекватен качествен контрол.
-гаранция - колко и какво покрива.
-СЕРВИЗ - изключително важно е да има сервиз в магазина от който закупуваш велосипеда. Колкото по-надежден е сервиза, толкова по-малко време и нерви ще хвърлиш.
-резервни части и консумативи - там, от където купуваш велосипеда има ли необходимите консумативи и резервни части, а екипировка за каране?
-обслужване - има ли човек който да ти каже колко голяма трябва да е рамката.

Сега виждам, че единия от избраните велосипеди, Cross Sportster няма подходящ размер за теб, поради простата причина че велосипеда е предвиден за скокове, трикове, съответно рамката е по-мъничка, скосена с друг тип части :)
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот termonaft » Пон Юли 11, 2011 8:07 am

Благодаря!Много полезна информация :) :beer:
termonaft

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти