Питанка за рамка до 100лв на втора.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Питанка за рамка до 100лв на втора.

Мнениеот boybetterknow » Нед Авг 07, 2011 9:15 pm

Здравейте, сега имам Sprint Apolo, пребоядисана, но със счупено ухо за оптегача, което доста ме ограничава от към оптегач или пък сингалатор, който е за single speed. Нещо ме удари по главата и искам да карам с оптегач (вероятно SORA с късото рамо), почнах да се чудя каква рамка да взема до 100лв втора ръка и се спрях на:
1. Drag Climber (имах 2009 модела, хубава е, но обичам дългите пътувания и мисля, че дори 16" ми е малка)?
2. Drag Ontario - Като цяло ми харесва рамката, но отпред ми се вижда по-калпава спрямо клаймбъра, на който има подсилка отпред и са по-съединени тръбите, което до колкото знам и мисля е, че е по-здраво.
3. Sprint Apolon - Някой от новите модели, но честно казано не съм много фен на Спринт.
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Re: Питанка за рамка до 100лв на втора.

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Авг 13, 2011 4:30 pm

Определи си стила на каране. Ако преобладава въртенето - насочи се към Ontario, цената и е 85лв НОВА с намалението. В случай, че си падаш по по-агресивното каране, скоци, трикове - насочи се към C-1, цената и е 159лв НОВА. Бягай от рамки 2ра употреба. Предвид факта, че за 100-150лв може да си закупиш нова рамка с гаранция, безумие е да вземеш рамка 2ра ръка.
SH Sora SS/39,90лв/ е много добро решение при по-агресивно каране, когато имаме нужда от късо рамо, но имай предвид че трудно ще ползваш Sora ако си с 3 плочи отпред.
@Evgeni - по-добре недей се хаби...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот xcrider » Съб Авг 13, 2011 4:50 pm

EccentricMOTION написа:Определи си стила на каране. Ако преобладава въртенето - насочи се към Ontario, цената и е 85лв НОВА с намалението. В случай, че си падаш по по-агресивното каране, скоци, трикове - насочи се към C-1, цената и е 159лв НОВА. Бягай от рамки 2ра употреба. Предвид факта, че за 100-150лв може да си закупиш нова рамка с гаранция, безумие е да вземеш рамка 2ра ръка.
SH Sora SS/39,90лв/ е много добро решение при по-агресивно каране, когато имаме нужда от късо рамо, но имай предвид че трудно ще ползваш Sora ако си с 3 плочи отпред.
@Evgeni - по-добре недей се хаби...

и ти по-добре не се хаби, защото онтарио е останало само 16", което е дори по-малко от клаймбър, който е 16,5"
Аз го съветвам да си вземе някой рам хт1/2/3 18" втора употреба. Екстра ще му дойде. :beer:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот boybetterknow » Съб Авг 13, 2011 11:54 pm

Абе, реших, да не взимам нищо... както вози мойто, така ще вози и твъдак за 2 бона. По-натам направо някво меко RAM AM, KONA Dee-lux или нещо от тоя род и така.
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти