Колело за спускане

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колело за спускане

Мнениеот wowxp » Чет Сеп 15, 2011 1:50 pm

Здравейте,

Търся си ново колело до да кажем 1200-1300 лева с твърда рамка за спускане. Ще ми се колелото да е такова, че да не му се налага да му сменям компоненти още с купуването. Здравината на рамката е от огромно значение, до скоро карах с Ram HT1 и мога да кажа, че рамката е доста здрава (блъсна ме кола, колелото се влачи под колата половин километър, а по рамката нямаше пукнатина) за това съм се насочил към Ram HT2 (http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=10). Също, понеже наближават калните сезони, да е хубаво капсулирано всичко, че като мина през автомивката да няма проблеми :). Мерси...
wowxp

Рейтинг: 1200

Re: Колело за спускане

Мнениеот Niksancho96 » Чет Сеп 15, 2011 4:12 pm

За спускания, бих казал по-скоро C1 :)
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Мнениеот hitar_potter » Чет Сеп 15, 2011 9:55 pm

Как дефинираш спускане?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот boybetterknow » Чет Сеп 15, 2011 10:41 pm

hitar_potter написа:Как дефинираш спускане?

Както и да го дефинираш, Ц1 става за спускане. Не става за ИСТИНСКИ DH, обаче. За истински Dh си трябва истинско DH колело със стабилно окачване, другото е просто спускане. Впрочем ти и Dh може да караш с C1, но зависи колко са ти здрави краката, за да удържаж на зверските вибрации, зависи и колко си бърз с рефлексите, че като поднесе задницата да може да отреагираш на момента, и много зависи колко с каква окомплектовка ти е колелото. :beer:
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Мнениеот hitar_potter » Чет Сеп 15, 2011 11:06 pm

Ама то и HT2 може да става за спускане.. В зависимост от дефиницията. А и става за катерене също, за разлика от C1. Та, затова питам автора какво ще рече „спускане“ според него :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Сеп 16, 2011 1:00 am

До колкото виждам HT2 се предлага в относително големи размери, започвайки от 17". Трябва да е хапвал доста морковчета за да кара 17" рамка надолу.

Теодор от Drag показа че C-1 е успешна рамка за спускане HT, донесла му няколко първи места този сезон. Почти съм убеден, че ти трудно би я подложил на по-голямо напрежение от него. Има я в по-малки размери 14 и 16", също геометрията я намирам за малко по-подходяща за надолу. Варианта TE се предлага заводски с водач и курбели с една плоча, къса лапа и широко кормило, което ти спестява допълнителна инвестиция, също така вилката и шините са предвидени за по-агресивно каране и скоци/Duro + Magma/. Т.е. за 1000лв ще вземеш готов велосипед за каране, без да сменяш нищо, освен гуми, тъй като заводските са за Dirt Jump. Подмени ги още в магазина, има опция.

Ако имаш повечко от 1000ка може лесно да подмениш вилката с по-дългоходова още при закупуването/за 300лв Epicon - 140мм ход, въздух, заключване, ребаунд, много ниско тегло/ като оставиш старата вилка в магазина.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот ThugLife » Пет Сеп 16, 2011 8:19 am

Ники HT 2-17 си е много добре за надолу,супер повратливата и забавна рамка е,освен това е по-лека от Ц-1-то и става и за нагоре,това че Ц-1 сигурно е по-здрава не би ме накарало да я взема пред Рамчето,но пък за спускане не бих взел нито една от двете рамки,има достатъчно други варианти с по-добра геометрия и характеристики за спускане от тези двете,а за Епикона мисля,че няма за какво да го препоръчваш,особено за спускане :agree:
ThugLife

Рейтинг: 1206

Мнениеот wowxp » Пет Сеп 16, 2011 9:35 am

Как дефинирам спускане - Ами карам от няколко месеца все по трасета за спускане и фрийрайд, бързи спускания с леки скокчета които вече съм овладял до известна степен и си мисля, за нещо с по-голям адреналин като по-големи скокове и не много големи дропове (ако се намират такива трасета из Витоша и околностите).

Колелото повечето време ще се кара надолу с минимални изкачвания.

Висок съм 185 см. и тежа 75 кг.

Мерси за отговорите, ако може да ме насочите спрямо стила, който дефинирах и ръста ще съм ви много благодарен!
wowxp

Мнениеот boybetterknow » Пет Сеп 16, 2011 9:44 am

Според мен Drag C1 ще ти свърши чудесна работа. :agree:
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Мнениеот ThugLife » Пет Сеп 16, 2011 4:19 pm

100%.
ThugLife

Рейтинг: 1206

Мнениеот wowxp » Съб Сеп 17, 2011 9:57 am

За това колело става въпрос - http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2011.html , нали? Рамката 16.5'' няма ли да е много малка за ръста ми?
wowxp

Мнениеот Niksancho96 » Съб Сеп 17, 2011 6:38 pm

Ми предимството на 16-ката е че може да въртиш с нея, т.е. да си купиш едно по-дълго колче и да въртиш до пътеката ти, 14-ката някой хора я определят за по-добра, защото е по-пъргава и може да си я въртиш навсякъде (взето от моята тема :D). :)
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Мнениеот hitar_potter » Съб Сеп 17, 2011 8:19 pm

Забрави за въртене с тая рамка.. За какво по-дълго колче, като ще се ползва за спускане само, уж? Препоръчвам на автора, ако мисли, че има някакъв шанс да „залитне“ към каране, което да не включва основно спускане, да се насочи към по-универсална рамка..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот wowxp » Нед Сеп 18, 2011 7:58 pm

hitar_potter написа:Забрави за въртене с тая рамка.. За какво по-дълго колче, като ще се ползва за спускане само, уж? Препоръчвам на автора, ако мисли, че има някакъв шанс да „залитне“ към каране, което да не включва основно спускане, да се насочи към по-универсална рамка..

Какво означава да забравя за въртене? Предполагам 15-20 допълнителни километра към участъка за спускане няма да са толкова натоварващи дори и с тази рамка?
wowxp

Мнениеот hitar_potter » Нед Сеп 18, 2011 9:45 pm

wowxp написа:
hitar_potter написа:Забрави за въртене с тая рамка.. За какво по-дълго колче, като ще се ползва за спускане само, уж? Препоръчвам на автора, ако мисли, че има някакъв шанс да „залитне“ към каране, което да не включва основно спускане, да се насочи към по-универсална рамка..

Какво означава да забравя за въртене? Предполагам 15-20 допълнителни километра към участъка за спускане няма да са толкова натоварващи дори и с тази рамка?

Ако мислиш да караш разнообразно (да има и катерене, и спускане), вземи си универсална рамка. C1 не е такава. А Ram HT2 се води AM рамка, т.е. ще можеш да я ползваш почти навсякъде в планината (на цената на по-неудобна геометрия за спускане) :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот wowxp » Нед Сеп 18, 2011 10:20 pm

hitar_potter написа:
wowxp написа:

Ако мислиш да караш разнообразно (да има и катерене, и спускане), вземи си универсална рамка. C1 не е такава. А Ram HT2 се води AM рамка, т.е. ще можеш да я ползваш почти навсякъде в планината (на цената на по-неудобна геометрия за спускане) :)

Ами насочил съм се главно към спусканията, катеренето не ме влече и грам. Какво мислиш като компромисен вариант за няколко размера по малка HT2 рамка? Или това е без значение?
wowxp

Мнениеот VOLATGE » Пон Сеп 19, 2011 2:30 pm

Ами защо не помислиш за Scott Voltage viewtopic.php?p=704792#p704792 ето я в вид за DH, но с 160мм вилка ще е просто чудесна откъм геометрия. Това е Л размер-а.
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот wowxp » Вто Сеп 27, 2011 5:47 pm

Така, спрях се на C1-то, може ли да ми кажете какви гуми/шини да си взема?
wowxp

Мнениеот rees » Вто Сеп 27, 2011 6:49 pm

Аз карам с тези ->http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi/3252-vunshna-guma-cst-c1388.html, и съм много доволен. Сега мисля в най-скоро време да мина на тези -> http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi/5808-vanshna-guma-wtb-weirwolf-tcs-26-2-30.html. Въпроса е колко пари имаш за гуми. Аз ти препоръчвам Weirwolf-a но и мойте не са никак лоши. Бих казал, че на по-голямо напрежение т.е. висока скорост+кофти наклон/настилка си държат яко. Тествал съм ги на път с камъни колкото юмрук, и откровенно бях изненадан от потенциала на тези гуми. Като за 15 лева са супер. Аз карам с 2.35. А ако може да обясниш защо искаш да смениш и шините?
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Рейтинг: 1305

Мнениеот wowxp » Вто Сеп 27, 2011 7:04 pm

А ако може да обясниш защо искаш да смениш и шините?

И идея си нямам? Не трябва ли след като сменям DJ гуми да сменя и шините? :dontknow:
wowxp

Мнениеот naskoj » Вто Сеп 27, 2011 7:11 pm

wowxp написа:

И идея си нямам? Не трябва ли след като сменям DJ гуми да сменя и шините? :dontknow:

няма нужда да сменяш шините , поне засега . може да смениш и вилката защото на мен лично дурото ми е твърдо и сковано , но не знам при теб как се държи .
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот wowxp » Сря Сеп 28, 2011 12:33 am

naskoj написа:
wowxp написа:

няма нужда да сменяш шините , поне засега . може да смениш и вилката защото на мен лично дурото ми е твърдо и сковано , но не знам при теб как се държи .

може ли да ми предложиш вилка?
wowxp

Мнениеот rees » Сря Сеп 28, 2011 8:12 am

Кажи колко пари си заделил за вилка. Защото много трудно може да се помогне така. Предполагам знаеш, че вилки има и по 80 лв, има и по 1500+. Хубавите вилки за спускане доколкото съм запознат, започват от 600-700лв когато имат намаление. Разбира се има колкото искаш по-евтини, но си кажи тавана. :beer:
Изображение
ХХХХХХХ написа:здравеите колеги искам да питам вилката зaшто ми оделя 3 съмтима хот на доле тяе на мало и бъздъx ие помпа до краи
Аватар
rees

Мнениеот wowxp » Сря Сеп 28, 2011 8:43 am

Ами незнам, като се подмени вилката SR Suntour Duro DJ и се приспаднат парите мога да заделя да кажем още едно 100-150 лева отгоре.
wowxp

Мнениеот wowxp » Пет Сеп 30, 2011 9:11 am

както се казва - shameless bump :magnify:
wowxp

Мнениеот wowxp » Сря Окт 05, 2011 4:22 pm

Понеже скоро едва ли ще има Drag C1 TE 2011 в магазините, а на мен ми се кара вече, се насочвам към други варианти - това колело добро ли е viewtopic.php?f=16&t=98201 ?
wowxp

Мнениеот rees » Сря Окт 05, 2011 4:42 pm

Като цяло колелото е супер. Вилката няма какво да се коментира. За мен е много добра, макар и не за DJ. Спирачки - хубави. Абе всичко е супер ама без рамката. Съжалявам за феновете на скот, ама рамките им са ужасни. Цепят се. Офертата е супер, но рамката не е читава. Незнам колко ще скачаш и как, но тая рамка няма да понесе много. Ако можеш да се разбереш да ти го продаде без рамка, и с остатъка да си купиш рамка, би било перфектно. :beer:
Изображение
Аватар
rees

Мнениеот VOLATGE » Сря Окт 05, 2011 5:34 pm

rees написа:Като цяло колелото е супер. Вилката няма какво да се коментира. За мен е много добра, макар и не за DJ. Спирачки - хубави. Абе всичко е супер ама без рамката. Съжалявам за феновете на скот, ама рамките им са ужасни. Цепят се. Офертата е супер, но рамката не е читава. Незнам колко ще скачаш и как, но тая рамка няма да понесе много. Ако можеш да се разбереш да ти го продаде без рамка, и с остатъка да си купиш рамка, би било перфектно. :beer:

Признавам си, че абсолятно съм си заслужил минус-а. Ама ти си МНОГО ПРОСТ.
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот naskoj » Сря Окт 05, 2011 5:43 pm

rees написа:Като цяло колелото е супер. Вилката няма какво да се коментира. За мен е много добра, макар и не за DJ. Спирачки - хубави. Абе всичко е супер ама без рамката. Съжалявам за феновете на скот, ама рамките им са ужасни. Цепят се. Офертата е супер, но рамката не е читава. Незнам колко ще скачаш и как, но тая рамка няма да понесе много. Ако можеш да се разбереш да ти го продаде без рамка, и с остатъка да си купиш рамка, би било перфектно. :beer:

Човек ти виждал ли си на живо рамка на Скот ? Не, нали ? И можеш ли да четеш човека иска рамка за спускане
момчето над мен кара скот и знам че е много доволен

автора не се замисляй за офертата , рамката е страхотна ,вилката е трепач една от най-добрите на фирмата, а другите части са доста добри и си заслужават парите .
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот rees » Чет Окт 06, 2011 7:07 am

Пичове, само ще ви кажа, че хора които карат ДХ ми казаха за скот още когато си търсих първата ми рамка. Второ Каймата(ако знаете що е то) също потвърди техните думи, и трето.. много простичко. Никога през всичките пъти когато съм се качвал на Витоша не съм виждал КАКЪВТО И ДА БИЛО СКОТ ПО ПЪТЕКИТЕ, КАМОЛИ НА ДРАГАЛЕВСКИЯ ЛИФТ, КЪДЕТО Е ТРАСЕТО :beer: Авторе, все пак ти ще го караш, но наистина внимавай. Мисля, че се обосновах за моето мнение а и не искам да съм в лоши отношения с никой. :beer:

@naskoj да виждал съм, и ми изглеждат като великденски яйца, създадени да се чупят.
@VOLTAGE
ти си МНОГО ПРОСТ
айде да не се караме? :beer:
Изображение
Аватар
rees

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти