Какво мислите за Avid Juicy 3 ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Какво мислите за Avid Juicy 3 ?

Мнениеот sa6o0o_95 » Пет Окт 07, 2011 6:40 pm

Здравейте имам добро предложение за две спирачки Avid Juicy 3 Те са в отлично сътояние и искам да знам добри ли са и горе доло стават ли fr i am
Благодаря!
sa6o0o_95

Рейтинг: 1154

Re: Какво мислите за Avid Juicy 3 ?

Мнениеот dary96 » Пет Окт 07, 2011 6:46 pm

Не съм доволен от тях и сега карам с бб7 и CODE R.Според мен е по-добре бб7
Луд умора няма,само се поти!!!
08 осем 594 едно 596
Аватар
dary96

Рейтинг: 1193

Мнениеот Night-Power » Пет Окт 07, 2011 7:08 pm

dary96 написа:Не съм доволен от тях и сега карам с бб7 и CODE R.Според мен е по-добре бб7

:offtopic: И с кфо е по добра бб7 като е със същите накладки като джуси 3, имам 1 приятел с джуси 3ки спират идеално и плюс това механиката е 1бутална, и се настройва много трудно , за да не криви диска !
Он
Джусито попринцип е за хц,но много хора го използват и в по екстремните стилове,аз също съм притежател на джусита, но са 5ца и 7ца и спират идеално за мойте 55кила предната ме дига с 1 пръст.Хубавото също е ,че има адски много резервни части за тях.Според мен няма да сбъркаш. :agree:
Аватар
Night-Power

Рейтинг: 1136

Мнениеот dary96 » Пет Окт 07, 2011 7:11 pm

Всеки си има мнение и аз съм я настроил и ми върши работа :eyebrow: :eyebrow: :eyebrow:
Луд умора няма,само се поти!!!
08 осем 594 едно 596
Аватар
dary96

Рейтинг: 1193

Мнениеот -VoltagE- » Пет Окт 07, 2011 7:31 pm

Според мен е много по-добре да вземеш бб7 , вместо да се занимаваш с евтина хидравлика и да ти прави проблеми , вземи една механика като бб7 и нямаш грижи :agree:
Аватар
-VoltagE-

Рейтинг: 1182

Мнениеот sa6o0o_95 » Пет Окт 07, 2011 7:37 pm

благодаря много но ми предлагат бартер за едни курбели и ми доплащат 30лв към тях вървят дискове 203мм с преходник 203 и др. диск 185мм също с преходник ето една снимка да ги видите какво представляват
Spirachki.jpeg
Spirachki.jpeg (191.76 KiB) Прегледано 1081 пъти
file.jpeg
file.jpeg (167.52 KiB) Прегледано 895 пъти
sa6o0o_95

Мнениеот vatakov » Пон Окт 10, 2011 1:06 pm

Night-Power написа:
dary96 написа:Не съм доволен от тях и сега карам с бб7 и CODE R.Според мен е по-добре бб7

:offtopic: И с кфо е по добра бб7 като е със същите накладки като джуси 3, имам 1 приятел с джуси 3ки спират идеално и плюс това механиката е 1бутална, и се настройва много трудно , за да не криви диска !
Он
Джусито попринцип е за хц,но много хора го използват и в по екстремните стилове,аз също съм притежател на джусита, но са 5ца и 7ца и спират идеално за мойте 55кила предната ме дига с 1 пръст.Хубавото също е ,че има адски много резервни части за тях.Според мен няма да сбъркаш. :agree:

ББ7 не гълта въздух (или поне не и влияе :rofl: ) не може да омасли накладките и диска със спирачна течност поради което е доста по-надеждна от джусито.Принципа на действие няма нищо общо с този на 1/2-бутална хидравлика и въпреки, че е със същите накладки като джуси 3;5;7 има повече спирачна сила от джуси 5 (довери ми се).

Минус е, че трябва хубаво лостче (с настройка на модулацията) и брони, настройка на апарата още при монтажа така, че накладките да са в една равнина с диска (чрез конусните шайби разположени м/у апарата и преходника). Както и донастройка от време на време с врътките на апарата което отнема няколко секунди.

От казаното по-горе не казвам, че джусито е лоша спирачка. Работи си прилично със съответнията размер диск спрямо нужната спирачна сила.

Надявам се да съм бил от полза.

:beer:
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Мнениеот sa6o0o_95 » Пон Окт 10, 2011 2:15 pm

благодаря много за отделеното внимание :agree:
sa6o0o_95

Мнениеот Stancho » Пон Окт 10, 2011 9:53 pm

Хайде сега си купете едни Juicy 3 по възможност от 2008 година или по - рано когато Avid апаратите още не се сучеха и не бяха толкова кекави и ще си говорим пак. За три сезона време и сериозно спускане съм обезвъздушавал спирачките веднъж когато бяха още нови и след 3 сезона каране и 3 пъти отливане на масло заради смяна на накладки. Спирачките не са текли, не са гълтали въздух (по - големият ход на лостчето не значи, че имат въздух - просто това си е техническа особеност на спирачката и сегашния Saint не прави много по - малко ход), спираха повече от перфектно като дори съм получавал мнения, че са били по - добре от Hope. Да не говорим, че като всяка хидравлика, Juicy не ти натоварва пръстите при натискане заради съпротивление на брони и жила и пружина в апарата...

Нещата, които бях направил като подобрение са: отпред сложих маркуч Goodridge, сложих накладки Clarks с по - добро охлаждане и долулация (и оригиналните са достатъчно добри, но тези бяха по - евтини) и сложих дискове Shimano XT RT-76.

За три сезона не са ме предали и грам и са ме спасявали милиони пъти, а за спирачна сила няма и да говоря... Просто съжалявам, че вече не са в мен за да ви дам да ги пробвате и да спрете да пълните форумите с глупости... Първо ги покарайте и тогава ще говорим!
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Окт 17, 2011 7:41 pm

+1 за Juicy 3, карам спирачката като задна с ротор Avid G2, 2ра година на спускане. До момента два пъти съм сменял DOT-a и работи безотказно. Никакви течове, уплътнения, проблеми. Само накладки и каране. До момента не съм усетил липса на спирачна сила или прекалено загряване.
Да, ББ7 са добри спирачки, спират много, но трябва да инвестираш 150лв в цялата линия за да работят подобаващо. Пропускате факта, че при механична спирачка може да се симулира наличието на модулация, но не и самата тя. Мисля, че съм имал възможност да пробвам едни от най-добрите BB7ци /BB7, ротори Ashima, брони и жила Jagwire, лост Avid SD/, страхотни са, но нямат грам модулация.
Смятам, че ББ7 са по-подходящи при ХС каране, за много дълги километри, понеже могат да се сервизират на място без спец инструменти. Не са подходящи за спускане.

ПП!
Juicy 3ките на @Stancho са най-спиращите Juicy 3ки които някога съм пипал. Опасно спиращи спирачки...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти