от Kkrase » Сря Юли 22, 2026 9:37 pm
Речено сторено, то не че беше трудно, но това да се пречупя ми отне повече време, от 2020 година карам само сингъл, ама планинското вече ми е зор, май съм
станал ДЪРТ. Снимките са ужас, ама почти се стъмни и фотоапарата неможе да фокосира и аз бързах и айде, малко 3D са сникмите ама пак се разбира.
Рамката от което е колело 1997г. производство е избрано от немско списание за велосипед на годината, легенда е с две думи хаха. Та рамката днес е наредих, взех някой части от старата мекица, други от магазина и т.н. Интересното беше, че рамката на желязната мекица тежи 4.5 кг, а алуминиевата рамка 3.2, първо мислех че желязната ще е много повече, после си мислех че алуминиевата ще е доста по лека, но разликата е само 1 кг, а като знам че тая желязна рамка незнам какво ще е счупи, малко съм разочарован но каквото такова, вече бях взех тази жълтата, иначе щях да сложа скорости на джелязното колело от дядо, цялата галимация за 1 кг, неси заслужаваше.
Така, както се вижда вече имам скорости, въобще не исках някви сложни модерни скорости, аз до сега съм карал с една скорост така че взех най евтиния вариант, части за 7 скорости:
това ново от магазина
верига кмц 6/7/8 скорости
обтегач шимано алтус 7/8 скорости
команда шимано палцови 7 скорости
касета китайска 7 скорости 12/28 май беше, забравих
Курбела си е от старото колело 22 зъба, нямам намерение да го сменям, мисля че за катерене 22/28 е добре 0.7 излиза оборота на задното колело при 26 цола за катерене ще е добре( за справка 29-ка 32 зъба на 50 е 0.6 на задното колело с разлика че е по голяма гумата, мисля че излиза еднакво ),а за дълго това колело няма защо да го ползвам от 22/12 излиза 1.8 мисля че средната скорост ще е 18 км или може и по малко незнам, за предвижване до планината ще стигне.
Интересното беше че скорости несъм пипал никога в живота си, но бързо се нареди системата, незнаех веригата как да е наглася, скъсявах 1/2 пъти, накрая така ми хареса и мисля че става, ако има някой забележки да казва, всичко се сменя нормално, но малко е шумно, като съм свиквал със сингъла там нищо несе чува и ми е странно още. Та това е приятели, както казва един от парка, вече влизам в цивилизацията.
шока беше къс и трябваше да взема нов подобен, като той струва 5 евро и от двата направих един, а преди да ги разглобя като се скача дори съвсем леко се чуваха страшни удари, разглобих го и вътре в пръта където влиза буталцето гледам, агентите сложили един болт да се удря в пласмаса като се изпъва шока, направо паднах, как не сложиха една гума там някаква, добре че имам части бол и веднага му ръгнах един хубав тампон така по голям, сега абсолютно нищо не се чува, всичко е стегнато, гресирано, както си трябва. Колелото излезе 90 евро. 13.5 кг
ЧАО КРАМПИИИИИИИИИИИИИИ
- Прикачени файлове
-

- IMG_0771_600x800.jpg (95.82 KiB) Прегледано 28 пъти
-

- IMG_0774_800x600.jpg (95.18 KiB) Прегледано 28 пъти
-

- IMG_0769_800x600.jpg (104.82 KiB) Прегледано 28 пъти
-

- IMG_0770_800x600.jpg (81.82 KiB) Прегледано 28 пъти