Като ти писне....

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Като ти писне....

Мнениеот sailman » Съб Апр 04, 2009 6:15 pm

Когато ти писне да влачиш чукундури по баирите, те нападат еретични мисли и резултата е - http://picasaweb.google.bg/sailman90/Zx_5#
Сметката показва 11460 гр. Трябва да ви кажа, че липсата на кило и малко се усеща бая :D
Последна промяна sailman на Съб Апр 04, 2009 6:51 pm, променена общо 1 път
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Re: Като ти писне....

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Апр 04, 2009 6:22 pm

sailman написа:Когато ти писне да влачиш чукундури по баирите, те нападат еретични мисли и резултата е - http://picasaweb.google.bg/sailman90/Zx_5#
Сметката показва 11460 гр. Трябва да ви кажа, че липсата на кило и молко се усеща бая :D
Да ти е честито!
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот foxracingshox » Съб Апр 04, 2009 7:33 pm

Честито :beer: И със здраве да си го караш :peace:
Аватар
foxracingshox

Рейтинг: 1107

Мнениеот kotka12 » Съб Апр 04, 2009 7:51 pm

да си жив и здрав да си го ползваш:)
обаче имам съвсем сериозен въпрос
наистина ли си го докарал там като тегло
защото не виждам от най-леките компоненти по него???
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Oxliofa » Съб Апр 04, 2009 7:57 pm

Честит да ти е новия "байк" :beer:
Аватар
Oxliofa

Рейтинг: 919

Мнениеот outfaced » Съб Апр 04, 2009 9:01 pm

sailman написа:Когато ти писне да влачиш чукундури по баирите, те нападат еретични мисли и резултата е - http://picasaweb.google.bg/sailman90/Zx_5#
Сметката показва 11460 гр. Трябва да ви кажа, че липсата на кило и малко се усеща бая :D

може мисля да спестиш още от шини (колко тежат тия и с какви спици са), колче за седалка и седалка ...
иначе екстра :agree: барната работа :D ...
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот vilio » Съб Апр 04, 2009 9:09 pm

Честито, със здраве да си го караш и най-вече безаварийно. :beer: :beer: :beer:

Прилича малко на моя Драг - Хакер.....ама само по цвят. :D :D :D

При мен зарибявянето е факт, така че чакам добри финансови моменти, за да се присъединя към Вас (поне откъм колело). :peace:
vilio

Рейтинг: 1290

Мнениеот Backflip_Motor » Съб Апр 04, 2009 9:36 pm

Радва колелото,но защо отзад си сложил kenda small block 8? Това е доста тежичка гума за дирт, а доколкото разбрах колелото е за градско.
Backflip_Motor

Рейтинг: 1066

Мнениеот sailman » Съб Апр 04, 2009 10:25 pm

@Kotka12 - Не случайно съм написал СМЕТКАТА, а не кантара, защото не е мерено колелото на кантар все още. Смятах ги теглата по обявени стойности от сйтове на производител и пр. Може и да има грешка някъде, но едвали е съзнателна :dontknow:
Някой от нещата съм ги мерил, напр. вилката е с алуминиев стержен, въпреки, че е Tora 318. Тъй, че не е 2 кг. и от горе, а е 1920 гр. и т.н. При всички случай ще го измеря на кантар скоро и ще пиша какво казва :)
Ако съм сбъркал, ще си посипя главата с пепел на всеослушание, както се полага на самохвалковците :angel2:

@Outfaced - Абсолютно си прав! Това е следващия ъпгрейд дето ще му се случи на коллото :agree:
Шините са Mach 1 MAD и тежат по 660 гр., спици DT , не помня точния модел, ама струваха по 50 - 60 ст. по спомен .
От колче може да се спести, вярно но не чак толкоз, виж за седалка моооже, загоглеждал съм се вече :magnify:

@ Backflip_Motor - SB 8 Тежка? Тежи 620 гр. мерена на кантара в Байк центъра. Колелото в никакъв случай не е за градско. Смятам да си ко карам в гората с кеф! Това, че е снимано в града да не те заблуждава, просто го събрах снощии днес го изкарах за сефте.
Айде, наздраве на всички :beer:
Аватар
sailman

Мнениеот 25thframe » Нед Апр 05, 2009 6:41 am

Честито, много добре изглежда. Да се кара със здраве! :agree:
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот Фори » Нед Апр 05, 2009 4:40 pm

За колец,според мен Sdg е доста-добър вариант~180-200gr,ако не се лажа
Внасям стоки от Ebay
Аватар
Фори

Рейтинг: 1031

Мнениеот Ozzie » Нед Апр 05, 2009 9:23 pm

Ауууу.. недей така бе човек...
Ще взема да се зарибя и аз да си сглобя твърдак. :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот rarekin » Нед Апр 05, 2009 11:09 pm

sailman написа:@Kotka12 - Не случайно съм написал СМЕТКАТА, а не кантара, защото не е мерено колелото на кантар все още. Смятах ги теглата по обявени стойности от сйтове на производител и пр. Може и да има грешка някъде, но едвали е съзнателна :dontknow:
Някой от нещата съм ги мерил, напр. вилката е с алуминиев стержен, въпреки, че е Tora 318. Тъй, че не е 2 кг. и от горе, а е 1920 гр. и т.н. При всички случай ще го измеря на кантар скоро и ще пиша какво казва :)
Ако съм сбъркал, ще си посипя главата с пепел на всеослушание, както се полага на самохвалковците :angel2:

Колелцето е много премерена и приятна сглобка. За теглото - не искам да ти развалям настроението, но, според мен, това колело е повече към 12.200 - 12.500 гр. Докато не видя снимка с показанията на везна не вярвам на очакваните от теб стойности за тегло. Поздрави. :beer:

P.S. Бе много weight weenie изказвания тук.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот daf4ov » Пон Апр 06, 2009 8:59 am

Много беше зле като рамка клаймъра 08 нали ?
Да ти е честито :)
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот sailman » Пон Апр 06, 2009 9:01 am

ПОСИПВАМ СИ ГЛАВАТА С ПЕПЕЛ :banghead:
Кантара показа 12.202 кг. МОЛЯ ВСИЧКИ ДА МЕ ИЗВИНЯТ ЗА ГРЕЩНИТЕ ДАННИ, КОИТО БЯХ ДАЛ! Грешката при смятането по обявени стойности иде от туй, че поради недоглеждане съм забравил да включа верига, теглото на една спирачка и др. някои дреболии. Като ги включих СМЕТКАТА излезе 11.972 кг. От къде идва разликата до истинското тегло :dontknow: Както и да е....
Накрая да кажа, че целта ми никога не е била да гоня максимално ниско тегло. Цялата работа тръгна от тук - http://picasaweb.google.bg/sailman90/Ke ... 9999602098 и понеже при последните карания ми писна да мъкна почти три кила рамка, се почесах, почесах...и е го резултата.
:offtopic: В края на крайщата Клаймъра беще нещо като "лаборатория", докато си изясня какво и как точно ще карам и изработя некои необходими навици и събера АКЪЛ. Оказа се, че колкото повече карам, местата от където минавам стават по-корави, а троша значително по-малко велосипеда. Т. е. доста от компонентите се оказаха преоразмерени, което е видно. Разпрострях се толкоз нашироко щото мисля, че и други са минали/ще минат по моя път и може да им е от полза да го знаят всичко туй :beer: .
@ Daf4ov - Не не беше зле Клаймъра, освен че трудно влиза гума с голям балон. Рамката е доста маневрена и поне за мен е с приятна геометрия( говоря за р/р 16,5" ) но е доста тежичка и поне за моят стил ненужно здрава.
Аватар
sailman

Мнениеот kotka12 » Вто Апр 07, 2009 3:15 pm

грешката е напълно вярна :D
не сме казали
че си искал да ни лъжеш
просто както винаги се оказва
очакванията се разминават с действителността
в крайна сметка имаш много приятен твърдак, тежащ 12 и 200
вместо много приятен твърдак, тежащ 11 и 500

да си здрав да си го караш :beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот sailman » Вто Сеп 22, 2009 5:50 pm

Айде малко да съживя темата...
В следствие на целенасочени действия проекта "ZX 5" претърпя някои трансформации и се получи ей това -
Liulin 055.jpg
Тука вилката е сгъната на 100 мм.
(293.91 KiB) 237 пъти

Още снимки - http://picasaweb.google.com/sailman90/ZX5_new#
Общо взето останаха още няколко щриха, ама мисля да останат за другия сезон. Едни по - леки гуми може да се явят в близко време ;)

В сегашния си вид окомплектовката изглежда така:
Рамка - DRAG ZX 5
Чашки - VP A45 AC
Вилка - FOX 32 Talas RLC 09
Кормило/лапа - Race Face Evolve XC
Гирпове - Velo lock-on
Команди - Shimano LX SL M580
Спирачки F/R - Shimano XT BR M775 - 180 мм. ротори
Колче за седалка - Pazzas PZ racing C3MB
Скоба за седалка - Tioga
Седалка - Selle Italia C2 GelFlow
Преден и заден wheelset:
- главини - Shimano XT F/R , 6 болов захват
- шини - Mach1 2.30 Disc
- спици - Mach1 18/8 Stainless Pro
Задни венци - Shimano SLX CS-HG80 - 11/34
Курбел - Shimano Deore FC-M545
Верига - Shimano XT
Преден дерайльор - Shimano HONE
Заден дерайльор - Shimano XT RD-M772 Shadow
Брони и жила - Jagwire Sitch Derailior kit
Гуми външни:
предна - Kenda Nevegal 2,35 DTC Folding
задна - Kenda SB8 2,35 DTC Folding
Вътрешни гуми - Maxxis Ultralight

За последният и най-значителен "щрих" - http://picasaweb.google.com/sailman90/Z ... 1774120210, държа да изкажа спИцялни благодарности на деградиралият собственик на най - ужасния веломагазин и сервиз в София (виж тук - http://picasaweb.google.com/sailman90/Z ... 1774120210) :beer: СТО ГОДИНИ ДА ИЛЯДИШ!
Аватар
sailman

Мнениеот Ozzie » Вто Сеп 22, 2009 6:00 pm

В тази си окомплектовка дългото рамо отзад е излишно. Спокойно можеш да минеш и със средно такова.
Също така не ти знам карането (като гледам велосипеда май основно е ХС), но предполагам и 160 мм. ротор отзад би ти свършил работа.
Та от тези две нещица можеш да смъкнеш някой друг грам, на не много висока цена, при положение, че продадеш старите.
Може още от седалката, от гумите... Макар Навегала да тежи 720 гр., което не ми се вижда много за гума с такъв балон.
SB 8 не и знам теглото, но може би и то е някъде толкова.
:) :agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот sailman » Вто Сеп 22, 2009 6:54 pm

@Ozzie
За дългото рамо си прав, ама когато го гупувах нямяше GS и се принудих да взема SGS. После и друго ми мина през ума - ако мина отпред на 36 зъба плоча, дългото рамо ще работи по - добре (на GS капацитета му е 33, а излиза при 11/34 отзад, че са нужи 37 зъба капацитет)

За размера на ротора - имах период, когато карах с 160 мм. ротор отзад, но не се чуствах комфортно.
Карането ми е ХС, ама понякога включва участъци, дето не се вписват в представите на повечето хора (тука) за необходима част от крос-кънтри маршрути... ;)
Затова и в колелото ми се наблюдават някои странни, на пръв поглед неща - курбели с башгард, вилка със сравнително голям ход и гуми с голям балон. Целта ми беше да получа максимално олекотен и все пак достатъчно издръжлив велосипед, който да покрива изискванията за т.н. Trail приложение с някои забежки :D (тука у назе, на туй нЯщо му викат доста хора АМ... ;), ама това е друга тема.. )

Теглото на Невегала е 620 гр. Като я купувах от Байк Центъра, я турихме на кантара и той така каза...SB 8 не съм я мерил.
Все пак, замислил съм се за един комплект леки гуми, дето да ги слагам когато карам чист ХС. Върти ми се в главата Kenda Karma или Рейсин Ралф/Ноби Ник, нещо с размер 2.1 - 2.2 максимум.
Приемам и други идеи/препоръки... :beer:
Последна промяна sailman на Вто Сеп 22, 2009 7:44 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
sailman

Мнениеот Ozzie » Вто Сеп 22, 2009 7:19 pm

sailman написа:Теглото на Невегала е 620 гр.

теглото което съм посочил е за 26х2,35 (58х559) STICK E
преди няколко дни го мерих и си го записах в тефтера... в последните няколко дни само пиша грамчета :D
отзад е DUAL TREAD COMPOUND, но съм пропуснал да я премеря, т.е. не съм обърнал внимание, че е маааалко по- различна
и двете са FOLDING BEAD
Аватар
Ozzie

Мнениеот taurus13 » Вто Сеп 22, 2009 7:55 pm

Хм....чудно, но като му гледам чаркалъците и като ти слушам нагласата за каране, що ми се струва че скоро ще ти отеснее тая XC рамка. Аз като теб обичах да карам предимно XC с нетрадиционно технични участъци и су сглобих едно здраво XC колело, което само след 2 месеца ми се видя слабо и си сглобих един много здрав твърдак, дето е почти неразрушим и за година и половина изорах сума ти жестоки фрийрайдове с елемени на DH и сега какво....установявам, че колелото ме подпира пак и ми трябва нова машина.....та какво да ти кажа - сложиш ли на едно XC колело яки капли, добра вилка и башгард...скоро ще ти отеснее.... :)
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот c0nvERsE » Вто Сеп 22, 2009 8:03 pm

Честито :beer:
c0nvERsE

Рейтинг: 1140

Мнениеот sailman » Вто Сеп 22, 2009 8:24 pm

@taurus13
Май аз съм минал по тоя път (с манията ХС колелото да бъде "здраво"), ама наобратно...Виж какво съм писал по-нагоре в темата
Цялата работа тръгна от тук - http://picasaweb.google.bg/sailman90/Ke ... 9999602098 и понеже при последните карания ми писна да мъкна почти три кила рамка, се почесах, почесах...и е го резултата.
:offtopic: В края на крайщата Клаймъра беще нещо като "лаборатория", докато си изясня какво и как точно ще карам и изработя некои необходими навици и събера АКЪЛ. Оказа се, че колкото повече карам, местата от където минавам стават по-корави, а троша значително по-малко велосипеда. Т. е. доста от компонентите се оказаха преоразмерени, което е видно. Разпрострях се толкоз нашироко щото мисля, че и други са минали/ще минат по моя път и може да им е от полза да го знаят всичко туй :beer: .

Никога не ми е била цел да правя
сума ти жестоки фрийрайдове с елемени на DH
:)
Всъшност, рамката е достатъчно здрава да издържи доста сериозно каране (в ръцете на кадърен карач) и за това, за което я ползвам съм доста доволен. Единствената ми забележка, е че би могла да бъде мааалко по-поврътлива, но усещането при въртене/катерене щеше да е доста различно и предпочетох да жертвам част от маневреността за сметка на удобството нагоре.
Винаги може и нещо по-добро да се скрои, де :agree:
Аватар
sailman

Мнениеот IvAnCHo » Съб Сеп 26, 2009 3:41 pm

честитка :agree: :beer: :beer: :beer:
Срещат се две мацки, едната е с черна лента на гърлото.
- Да не си болна ?
- Не, имам черен колан по свирки..
Аватар
IvAnCHo

Рейтинг: 995

Мнениеот azsa-bachinito » Съб Сеп 26, 2009 8:40 pm

Аз никога няма да карам такова хубаво скъпо и леко колело :bawling: :bawling: :bawling: Честито. :clap:
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот did » Съб Сеп 26, 2009 10:48 pm

Радост за окото!

Дано не ти писне!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот sailman » Нед Сеп 27, 2009 9:55 am

Аз никога няма да карам такова...

Що бе, Сашо? Само трябва да те убедим да изфърлиш оня чукундур, дето му викаш "рамка" :evil:
Другото само ще си дойде... ;)

@did - Няма такава опасност... :D

Благодаря на всички за добрите думи :beer: Да ви се връща!

П.П. Понеже доста хора проявиха интерес към стойността на велосипеда, иска ми се да кажа няколко думи по тоя въпрос.
Когато тръгах да сглобявам велосипед ЗА МЕН, цената на даден чарк или "далаверата" никога не са били определящи. Водеща беше целесъобразността на сглобката. Случвало се е да сложа някой компонент и след няколко карания да установя, че не става, не ми харесва, не е това, което търся и...го сменях. Минах през доста смени на компоненти, които не ми бяха удобни или въпреки положителните отзиви за тях не ми допаднаха като работа. Никога не съм съжалявал. То си е част от играта...
Всичко по колелото е събирано чарк по чарк с много мислене и желание (не ъсм богат). И каране. Само с каране се разбира добре ли е дадено нещо, на място ли е и дали това е ефекта, който си търсил.
В крайна сметка резултата е удовлетворяващ (за мен) и за да се постигне бяха необходими доста усилия (приятни ;) ) и твърдата убеденост, че ПЛАНИНСКОТО КОЛОЕЗДЕНЕ Е НАЧИНА ДА ПРЕКАРВАМ ВРЕМЕТО СИ В ПЛАНИНАТА. Това, щото има и други начини да се пребивава в горите... :D ама с колело някък си е друго.
Та така...
Както се казва "КЕФ ЦЕНА НЕМА!"
Благодаря още веднъж на всички :beer:
Аватар
sailman

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Сеп 27, 2009 10:59 am

ЩОто искам съвестта ми да е чиста :D :^: :eyebrow:
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Сеп 27, 2009 12:25 pm

Завиждам! Искам и аз. Подобно нещо винаги може да ме накара да засиля "мечката" по някой по-стръмен склон. Мисля, че спокойно бих могъл да си карам агресивното XC с подобен красавец, вместо рицарската броня /~5 000гр/ и велосипеда с двойно окачване /19 500гр/.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Назад към Радост за окото (видео и снимки)