Silver Bullet

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Re: Silver Bullet

Мнениеот sailman » Съб Фев 05, 2011 3:04 pm

Година и четири месеца по-късно...
Полека-лека, "Сребърният куршум" доби характеристиките към които се стремях. Общо взето, получи се почти идеалният велосипед за мен. Лек, подвижен, пъргав. С големи възможности както "нагоре", тъй и "надолу". Вече е изпитан боец в немалко схватки между човек и природа :eyebrow:
С изключение на няколко дребни детайли, които предстои да бъдат подменени тази пролет, поне от моя гледна точка успях да си сглобя един отличен "аllrounder", дето дълги километри да ме радва по пътеките.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Кратко описание на сглобката:

Рамка: Dragomir F7 - 17"

Вилка: 2009 FOX Talas RLC 100-120-140 mm. A2C 511 mm.

Заден амортисьор: FOX Float RP 23 2010 Boostwalve, р/р 7.25"х 2" ( 18.4 х 51 мм.)

Колела: Mavic Crossride UB/disk 2009, 24 спици

Кормило: - FSA K-Force DH, 710 мм., Ø25.4mm, 40mm (1.5") rise, 8° back sweep, 3° upward bend

Лапа: Drag, 60 мм. (предстои смяна)

Чашки: VP A45 AC

Седалка: Sele Italia C2 GenuineGel Flow (предстои смяна)

Колче: KS 950 - Телескопично, 0-120 мм.

Команди: Shimano XT Rapidfire SL-M770

Преден дерайльор: Shimano XT FD-M750 - долно люлеене

Заден дерайльор: Shimano Deore XT RD-M772 SGS (предстои смяна с GS)

Курбели: Shimano SLX FC-M665 - 22-36 (предстои подмяна на плочите с 22-34 ХТ)

Педали: Shimano PD-M770 - клипсове

Задни венци: Shimano SLX CS-HG80/9 11-34 (предстои подмяна с ХТ)

Вериги: 2х КМС Х9 (предстои подмяна със същите, но 3х)

Спирачки: Formula RX, F180/R 180 mm.

Спирачни дискове: Shimano SM-RT 76/ 6 болта

Гуми: Най-различни...
В момента: Отпред - Kenda Nevegal 2.35 SWS / отзад - Continental Vertical 2.3 UST.
Каран е също: 2х Continental Vertical 2.3 UST, 2х Hutcinson Toro Enduro 2.35, Kenda Nevegal 2.35 SWS - F/ Kenda SB8 2.35 SWS - R, Shwalbe Nobby Nic/Racing Ralph 2.25 F/R.

Също да споделя някои промени по геометрията, според мен положителни, които се случиха при подмяната на стандартния за рамката шок с дължина 190х51 мм. (7.5"х2") с такъв с обща дължина 184х51 мм. (или 7.25"х2")
Междуосие - 1085 мм.
Челен ъгъл - 67.5 градуса
Средно - 340 мм.

Май това е...
От тук нататък, освен писаните смени на нормално износени компоненти, мисля да му туря и едни Enduro лагери на средното.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Съб Фев 05, 2011 3:18 pm

Щях да питам, дали 36Т не ти идва тежко за каране, но видях, че предстои смяна.
Очаквам отзиви след смяната.
:beer:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот prokalnatiq » Съб Фев 05, 2011 7:49 pm

Много е добро колелцето! Със здраве да си го мъчиш по баирите. Искам да те попитам километража как си го закрепил само със свински опашки? Моят дойде с ластика, която не мога да я опъна толкова, за да се закрепи, побългарих го, но така не съм достатъчно сигурен. Ще се радвам да ме упътиш. http://www.sigmasport.com/en/produkte/b ... t=features това е модела ми. :beer: :agree:

Поздрави!
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот dancho717 » Съб Фев 05, 2011 7:53 pm

Честито ново колелце :) :beer: :beer: :beer: Може ли да ми кажеш къде си го премерил,за да мога да премеря моето :eyebrow: :lol: :lol: :lol:
Аватар
dancho717

Рейтинг: 1152

Мнениеот crossenduro2 » Съб Фев 05, 2011 7:58 pm

Айде честито и безаварийно ! :beer: :beer: :beer:
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот NWD » Съб Фев 05, 2011 8:05 pm

Колелото е прекрасно, да си го караш със здраве, късмет и да изкачиш много върхове с него :beer:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот psixopat » Нед Фев 06, 2011 5:55 pm

Честито, много е красиво определено. :bigeyes: Дано и така да върви, както изглежда.Наистина е колело мечта.Имам и няколко въпроса..защо смени спирачките Deore XT със RX.Май е по-лека, а спира ли повече? Каплите/колелата, са за ХС попринцип, как се представят при по-агресивно каране? Теглото в този вид какво е..?
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот Stoks1 » Нед Фев 06, 2011 6:02 pm

Доста добър ХС байк с мека рамка ;) ЧНБ
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Мнениеот mtb_pm » Нед Фев 06, 2011 6:57 pm

Stoks1 написа:Доста добър ХС байк с мека рамка ;) ЧНБ

това е по - точно за АМ ;)
Аватар
mtb_pm

Рейтинг: 965

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Нед Фев 06, 2011 7:06 pm

По темата: Честит ъпгрейд на колелцето, вече май няма какво да искаш да му смениш! :beer:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот eMcKu » Нед Фев 06, 2011 7:20 pm

psixopat написа:Честито, много е красиво определено. :bigeyes: Дано и така да върви, както изглежда.Наистина е колело мечта.Имам и няколко въпроса..защо смени спирачките Deore XT със RX.Май е по-лека, а спира ли повече? Каплите/колелата, са за ХС попринцип, как се представят при по-агресивно каране? Теглото в този вид какво е..?

Ще си позволя, дa отговоря вместо Камен.
Карал съм общо 3 сета - 3 разновидности на Кросрайд - различни години.
Универсални капли, които се представят отлично при агресивно каране. Далеч за мен, не са само за XC.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот sailman » Нед Фев 06, 2011 9:16 pm

..защо смени спирачките Deore XT със RX.Май е по-лека, а спира ли повече?

Ами смених ги, защото с ХТ-тата имах проблем с лостчетата, който беше заявен като гаранционна претенция и съответно се предвиждаше бая чакане, докато се реши въпроса...Другото беше, че отдавна мислено си играех с възможността да сменя Шиманото с Формула и това се превърна в удобен ;) предтекст да се реша :eyebrow: Всъшност, като се замисля, цялата работа се случи по-скоро поради желание да пробвам нещо различно, иначе ХТ спирачките са си отлични като качества и ме задоволяваха напълно.
В скоби да кажа, че към момента и те са отново (благодарение на коректността на Веломания) в действие, но на другият ми велосипед.
Колкото до въпроса дали спират "повече", трудно ми е още да кажа нещо определено. Нямам достатъчно километри с Формулите, за да съм обективен, но като начало съм доста доволен от начина, по който се представят до момента.

За колелата Емо е отговорил вместо мен за което - :beer:
Подкрепям мнението му "с три ръце" :) Колелата са достатъчно корави и издържат значителни натоварвания при кадърно отношение. За моите цели са перфектни, да не говорим, че поддръжката им е ефтина и безпроблемна. както и самите колелета, впрочем. За тия пари изобщо не ми се занимава да си правя сам сетове, а и е съмнително дали изобщо може да се постигне подобен резултат.
Единствените потрошени такива съм виждал на Баце Вуте на Кениъна - бяха се спукали шините при няколко капси, ама Вуте яко ги тормози... :eyebrow:

Теглото на велосипеда скоро не съм го мерил, ама трябва да е към 12 кила и половина, приблизително естествено. Може да е с някой друг грам нагоре-надоле в зависимост от туй с какви гуми е в момента.

@Прокълнатия - Що си мисля, че при твоя модел имаше на датчика едни нарочни отворчета, откъдето да минат свински опашки...Може и да се бъркам обаче. Утре ще погледна на Пацо как е турен - той е със същия. Иначе, трудно ми е да ти опиша с думи аз как съм го хванал. Най просто казано - опасъл съм го със свински опашки, по същият начин, както го опасва ластика. Просто трябва да избереш тънки такива.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот psixopat » Нед Фев 06, 2011 9:21 pm

Благодаря много за отговора.. :beer: Още веднъж честито и със здраве :clap:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот prokalnatiq » Нед Фев 06, 2011 10:58 pm

sailman написа:
..защо смени спирачките Deore XT със RX.Май е по-лека, а спира ли повече?

@Прокълнатия - Що си мисля, че при твоя модел имаше на датчика едни нарочни отворчета, откъдето да минат свински опашки...Може и да се бъркам обаче. Утре ще погледна на Пацо как е турен - той е със същия. Иначе, трудно ми е да ти опиша с думи аз как съм го хванал. Най просто казано - опасъл съм го със свински опашки, по същият начин, както го опасва ластика. Просто трябва да избереш тънки такива.

Погледнах го моя, и не видях отвори. Ако можеш да ми помогнеш, ще съм ти благодарен.
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Предишна

Назад към Радост за окото (видео и снимки)