Дойде ред за смяна на педалите който бяха пластмасови и постоянно ми се изплъзваха в мокро или кално каране. Усещах, че не ми достига спирачна сила и започнах да разглеждам "уж" добри
V-Brake и си харесах Avid Single Digit 5 закупих 2 чифта и когато ги сложих даже със старите глупави лостчета имаше огромна разлика в спирачната сила. След като ударих задния дерайльор в един камък, за да превключа скорости трябваше да го блъскам с крак и си казах няма да е тая, прочетох малко насам натам и Shimano Alivio M410 нещо ми хвана окото, след около 3-4 дни дойде сложих го нагласиха ми го защото все още не мога да се науча. Бреее ми то няма повече тракане, удряне, блъскане направо се родих. Нещо ми скимна и реших да сменя предния декланшьор със по-хубав, не че ми правеше проблеми просто исках да са еднакъв модел със задния. Старите команди Grip Shift не ми харесваха още отначало и им дойде времето за смяна. Издирих отново комбинирани команди и лостчета Shimano Alivio събрах парите и ги сложих. Отново се усещаше, че спирачната сила се увеличава и това много ме радва. След това доста време не съм пипал нищо по колелото само карах, обаче тая зима започнах да научавам за предимствата на дисковите спирачки пред V-Brake и се замислих за смяна, но се оказа, че не е само да ги купя и сложа ами трябва смяна на главини с такива който има място за монтиране на диск, общо взето си викам пак разходи. Взех 20лв и си харесах една най-обикновена предна главина за диск. Разплетох предната капла от старото ми колело за да не копувам нова шина ползвах старата която засега се оказа доста корава. Научих се да наплитам и центровам капла. Много хора ми викат недей се занимава дай го на майстор ще си прецакаш шината обаче аз не ги послушах и постъпих добре (спестих 15лв и добих малко опит в наплитането

Така катеря вилката е спусната максимално и прави 75мм ход, а седалката вдигната

Така се спускам вилката е вдигната до 120мм, а седалката спусната за да имам място за маневриране.
Малко по разчупена...
Много важен елемент от рамката. Пази от уроки, придава здравина на долната тръба и му се кефят лапетата.

Спирачките спасили ме в много ситуации.
Ето го и задния делайрьор.
Чак и кучето се радва

Малко трябва да си ходят.
Вилката която когато стане студено не я ли напръскам със силиконов спрей се вдървява, иначе само малко да я напече слънцето и става уникално мека за класа си.
Че даже и си прави целия ход и малко отгоре след като махнах една гумичка вътре.
Предната главина на която се оказа добричка за парите си и въпреки блъскането не отвори луфт.
Ииии накрая гумите който само чакам да се изхабят хубаво и да сменям иначе за цената си от 9,50лв бройката биват

Приемам всякакви обиди, псувни, критики, освирквания и ако може някой добра дума за окуражаване. Предстои да се сменят части по колелото и каквото съм направил ще го поствам тук.