Сбъдната мечта (Cross GRX)

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Сбъдната мечта (Cross GRX)

Мнениеот magnumz » Чет Мар 07, 2013 7:29 pm

Имах голямо желание да сменя старата, тежка, сучеща се, сбъркана в геометрията мекица. Всичко започна като смених задната главина с такава на шлиц. После и вилката. След това кормилото и единия калипер. Сега се сдобих с пари и се оборудвах с нова рамка и стана това колелце:

Frame: Cross GRX 7 (на всичките модели рамката е еднаква..) 515cm
Fork: SR Suntour SF11 XCM V3 100mm MLO (дразнещ факт е, че трябва с едната ръка да си вдигна предницата и с другата да я заключа в движение..)
Чашки: Някакви VP (мързи ме да видя модела)
Лапа: стоковата на GRX (100mm дълга)
Кормило: FUNN Fatboy 720 с издигане, но нямам и идея колко
Другото по кормилото: нека не го коментираме..
Спирачки: Tektro IO и promax с органични накладки
Предна капла: Crosser
Задна капла: Crosser с главина SHIMANO ALIVIO FH-M475
Курбелите: shimano fc m131 (модела с 42 зъба на най-големия венец)
Обтегач: Възкресяван Shimano Tourney... Скоро Acera :praying:
Средно: VP на шлиц
Колче: 350 дълго
Гуми: Kenda Slick - ТЕЖКИ!! Искам да ги сменя с нещо по като за XC :) Може да ми предложите, но нямам много финанси.
Ето снимки:
Изображение

Изображение

Изображение

Живот и здраве утре по-хубави снимки! Може и в действие. Няма да го тегля сега, защото има още какво да се смени. Мечта си ми беше :)
ТЪРСЯ ВРЪТКА ЗА XCM ЗА LOCKOUTa. СТАВА ВЪПРОС ЗА МЕХАНИЧЕН ЛОКАУТ
Аватар
magnumz

Рейтинг: 1135

Re: Сбъдната мечта (Cross GRX)

Мнениеот penmark » Чет Мар 07, 2013 8:25 pm

Подкара ли го уе? Ай честито! :beer: И да ги мафкаш тея сликове дет са по 1 кило единия. :D
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот magnumz » Чет Мар 07, 2013 8:30 pm

Е покарах колкото да видя как са настройките и да се прибера и сега в момента дооправям повечето неща. Странно впечатление ми направи лапата zoom... Явно захвата на кормилото трябва да се стегне яко (или ще си натиснете спирачката и ще се обърне кормилото) :) Иначе за гумите да! Искам да ги сменя при първа възможност :beer:
Аватар
magnumz

Мнениеот toshko_vt » Чет Мар 07, 2013 8:56 pm

Много добре се е получило, да си го караш със здраве :beer: и трябва някой път да покараме, ако идваш в Търново :D
Карам CLIMBER.
Аватар
toshko_vt

Рейтинг: 1186

Мнениеот actavis » Чет Мар 07, 2013 10:12 pm

ЧНБ! Пожелавам ти дълго да се радваш на мечтата ти, нека колелото бъде средство, което да ти разкрива нови и нови красоти от родна България, и да изживееш много приятни моменти, които да се превърнат в прекрасни спомени.Безаварийно и умната, защото когато човек се научи да цени малките неща става голям човек.
:beer:
Човек е истински мъдър тогава, когато знае, че не знае нищо.
/Сократ/
Аватар
actavis

Рейтинг: 1300

Мнениеот bb_king » Пет Мар 08, 2013 11:36 am

Харесва ми подхода към твърда XC рамка.Това е правилната посока.Както споделиха колегите,има неща за промяна.Освен гумите,на мен ми прави много лошо впечатление командите ревошифт,но явно това е началото,а то винаги е трудно.Успех в превръщането на grx-a в пълноправна XC машина. :agree:
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот magnumz » Пет Мар 08, 2013 12:24 pm

Командите да са проблема. Има много неща за смяна, но ако се сравни със старото се вижда разликата към по-добро :) Сега гумите и новият обтегач са ми приоритет. Покрай тях ще трябва и педалите. След това спирачките. Според зависи може да взема и v-brakes, за да намаля от теглото. И според това може да си взема комбинирани команди и хубави грипове. По-натам и седалката е идея :) Днес ще му направя сефтето на XC и ще го снимам даже :clap:
Аватар
magnumz

Мнениеот magnumz » Пет Мар 08, 2013 4:43 pm

Смених гумите с едни други, които ми бяха под ръка. Стана 14.6КГ. Като знам какви са частите е задоволително. Сега може да смъкна от задна спирачка и гуми пак. Да си закове 14 и ще съм доволен. Като геометрия е супер удобно!

Изображение

Изображение

Изображение

Никога не съм имал толкова хубаво колело :lol:
Аватар
magnumz

Мнениеот bb_king » Съб Мар 09, 2013 1:30 pm

Виждам,че имаш мерак да си направиш велосипеда както си трябва.Относно командите ми е ясно,че ще ги смениш,но просто отвътре ми идва да плюя ревошифт-а по дефолт. :D Карай си,да не ти пука.Всичко става с времето.Сега вече с тази рамка си заслужава всеки ъпгрейд.Кефа е голям.Времето е също супер,така че директно в храсталака. :8D:
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот XaCkBuTukC » Нед Мар 10, 2013 12:37 pm

честито ! :)
мерака е най-важната движеща сила в колоезденето :) даже колелото ти да не е най-лъскавото с най-добрата вилка и най-добрите гуми мерака компенсира ! :) Най-важното е да го караш с удоволствие !

не ги слушай другите за командите :) ако не ти правят проблеми ги смени последни :)

моя съвет е смени 1во педалите с платформи 20-25 лв бяха :) вярвай ми разликата е ОГРОМНА :) от тези с който караш :) ще въртиш по добре кракът ти ще се чувства по-добре ще си по-стабилен и няма да ти се пързалят обувките по педала
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Мнениеот magnumz » Нед Мар 10, 2013 12:54 pm

XaCkBuTukC написа:честито ! :)
мерака е най-важната движеща сила в колоезденето :) даже колелото ти да не е най-лъскавото с най-добрата вилка и най-добрите гуми мерака компенсира ! :) Най-важното е да го караш с удоволствие !

не ги слушай другите за командите :) ако не ти правят проблеми ги смени последни :)

моя съвет е смени 1во педалите с платформи 20-25 лв бяха :) вярвай ми разликата е ОГРОМНА :) от тези с който караш :) ще въртиш по добре кракът ти ще се чувства по-добре ще си по-стабилен и няма да ти се пързалят обувките по педала

И аз си мисля за едни платформи, но те ще се вземат малко преди да започне сериозно лятото. За вилката не планирам да я сменям скоро. Сега следващото обновление ще е един v-brake на shimano (клас acera ли беше :confused: ) за задницата, че започна да ми писва да имам дискови. Предницата живот и здраве ще седи така (с tektro IO) и или ще се сдобие с хидравлика или с читав v-brake :)
Аватар
magnumz

Мнениеот XaCkBuTukC » Нед Мар 10, 2013 5:25 pm

Към правлния Vbrake си се ориентирал :) карал съм с такъв :) спира супер само на сняг :D се губи :D ама там всеки Vbrakе се губи не знам как спират Tectro-то точно този модел имам наблюдения само от Tectro Draco и спира доста добре :) все едно не е Tectro :D ама е съвсем друг клас спирачка.. като вземеш Vbrakе-a виж дали не спира по добре от предния ти диск и ако е така го сложи отпред :) отпред ти трябва повече спирачна сила от колкото отзад. Рано или късно ще тръгнеш по пътека която е толкова стръмна че само със задна няма да можеш да спреш качествено :D Спирачките са всъщност най-важното в колелото :) ама ... с тези педали.. не знам дали няма да ти се изплъзне някъде крака.. Като си вземах новото колело миналата година го карах с фабричните педали около месец.. на места съм намалял само заради това че ме е страх кракът ми да не се изплъзне от педала :)
От друга страна ти си още зелен :D едва ли ще тръгнеш да вдигаш големи скорости по силно пресечен терен :) но когато това стане.. ЗАДЪЛЖИТЕНО с платформи
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Мнениеот magnumz » Вто Мар 12, 2013 8:08 pm

https://plus.google.com/photos/10543982 ... 5290482433

Може да видите новата спирачка (v-brake shimano acera с накладки logan... скоро по-скъпи) и лостчето deore :P
Аватар
magnumz

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Чет Мар 14, 2013 8:47 am

Радва Кросарката! :beer:
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот magnumz » Съб Мар 16, 2013 10:30 pm

https://plus.google.com/photos/10543982 ... 6767851233

Вече задната спирачка е завършена! Само може би броните и жилата да не са висок клас, но поне са смазани. Взех такива колодки
http://screambikes.eu/bg/kolodki-mtb/65 ... z-709.html
Исках кларкс, но във веломагазина нямаше и се задоволих с тези. Мисля гумичките им се сменят и ще ги сменя с такива от кларкс като им дойде времето. Прави ми впечатление, че с евтините челюсти мога да намалявам скоростта, а сегашната комбинация май знае само да блокира с един пръст. Имах леко нецентрована капла, но си я оправих и бих казал, че като за 2ра центрована капла стана на 95 процента. Навих и една гума на чеинстея. Може да се види и как леко навих вътрешна с изолационно тиксо на декланшора, че да спре да бие веригата и там.
Аватар
magnumz

Мнениеот VeNk( )_vD » Чет Мар 21, 2013 8:43 pm

Браво Гоше як е станал байка!
Drag Climber Rider
Аватар
VeNk( )_vD

Рейтинг: 925

Мнениеот VeNk( )_vD » Пет Мар 22, 2013 12:01 pm

Малиииии!!!Извинявай много не знаех че не си гошо объркал съм се!! :bowdown: :bowdown: :crap: :crap:
Drag Climber Rider
Аватар
VeNk( )_vD

Мнениеот emoonthemove » Сря Мар 27, 2013 9:10 pm

У-уи! Много добро, браво :D :agree:
Аватар
emoonthemove

Рейтинг: 1911

Мнениеот Mortis » Сря Апр 03, 2013 10:08 pm

Браво да те радва това хубаво колело, най-ми харесва да видя пичове като тебе, дето са дали малко пари и пак като видят колелото и се кефят все повече.... а има хора дават хипер много пари и накрая ...........нищо, много се радвам за тебе, евала ти правя :bowdown: !!!!!!! :agree:
Аватар
Mortis

Рейтинг: 1010

Мнениеот magnumz » Нед Апр 21, 2013 9:28 pm

Че защо да не си ме радва. То може да имам колело за 3000, но да нямам и един момент с него, а с някое за 200 да имам супер моменти. Сега моето си има кусури. Бавничко ще гледам да сменя повечкото неща. Сега мисля за 180 ротор за предницата и по-натам задна дискова. Но се чудя има ли смисъл да взема боклук за 20-30 лв и да спира по-зле от В образната. Поне блокира задното колело с едно пръстче и при 110кг човек. Лепенките на рамката и вилката си паснаха, но малко ме дразни на цветове. Иначе ми е кеф да сляза в хубавата ремонтирана маза и да си смажа веригата хубаво. Да го почистя от Мръсотии. Да отворя вилката и да я сермизирам.
Все ми е кеф.

Ето една снимка от деня като го правих http://store.picbg.net/pubpic/10/71/7db ... fc1071.jpg
Ето и уж нови

https://plus.google.com/photos/10543982 ... 9327038001

Някой са от качването и върха на хълма Големият Юк в Разград, а другите до едно яко храсталясване до ТВ кулата в Разград. Яко си надрах ръцете в едни храсти и се и изгубих, и се и намерих, и бутах по 75 градуса и ронливи камъни, но стигнах! Има и снимки с приятели :)
Аватар
magnumz

Мнениеот boroborovski » Пон Апр 22, 2013 5:11 pm

В брейка спира така само в началото но защо не огледаш хидравликите и лека полека ще стане иначе 30 лева за неква механика дето пак нема да те удоволетворява и ще се чудиш как да я смениш.Еликсир 1 би трябвало да ти е супер или шимано хидравлика бр 445 аз съм много доволен И карам dh значи за xc би трябвало да ти е супер .
Карам ц1 и пак съм по бърз :P
boroborovski

Рейтинг: 897

Мнениеот magnumz » Сря Апр 24, 2013 8:16 pm

Видях от едно аверче това чудо карбоновото фолио и си купих. Командите имат забележки, но като за сефте... Кормилото до лапата има малко изолирбанд и ще се оправя утре :)

https://plus.google.com/photos/10543982 ... 1523370721
Аватар
magnumz

Мнениеот xcrider » Сря Апр 24, 2013 8:26 pm

Капачката е станала готина! :beer:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот magnumz » Сря Май 08, 2013 6:27 pm

Сложих едни гуми schwalbe smart sam performance line 26x2.1 и са уж по 620гр парчето. Стават, но страничния грайфер ми идва леко слаб, но съм доволен. Смених и лапата дълга 100мм с черен turativ hussefelt 60мм. Стар модел е и леко си тежи на мястото, но пък сега кеф ти нагоре, кеф ти надолу. Супер стана. Сега искам да сменя педалите, че при спускания тези не ме държат. По-натам обтегача и командите :) Супер съм доволен за сега.

https://plus.google.com/photos/10543982 ... 9523042849
Аватар
magnumz

Мнениеот magnumz » Сря Юли 24, 2013 4:00 pm

Даа леко го обновявам и ще приложа нов списък с частите

Frame: Cross GRX 515cm 7005alloy
Fork: SR Suntour SF11 XCM V3 100mm MLO (едно xc30-32 tk или една tora в края на сезона може да взема...)
Чашки: VP-A41AC - http://store.trueriders.bg/vp-a41ac-headset.html 29лв били :rofl: Взех ги за 16 от фирмения магазин на Cross в София!
Лапа: Truvativ Hussefelt 60mm черна
Кормило: FUNN Fatboy 720 7075alloy
Грипове: Kaufland :eyebrow: за парите си са прекрасни и са 1:1 с едни за 15лв на clarks...
Ляво лостче: Shimano Deore
Дясно: комбинирано с командата shimano st ef60 (acera мисля)
Лява команда: В края на месеца. Най-вероятно Sram ще е.
Спирачки: Tektro IO с диск промакс... искам да стане avid bb5/7 с диск 180/185
Shimano V-brake BRM 422 (Acera мисля) с тези колодки http://screambikes.eu/bg/kolodki-mtb/65 ... z-709.html
Предна капла: Crosser
Задна капла: Crosser с главина SHIMANO ALIVIO FH-M475
Курбелите: shimano fc m131 (модела с 42 зъба на най-големия венец)
Обтегач: Възкресяван Shimano Tourney... Скоро Acera :praying: Бла, бла вече е Shimano Acera :)
Средно: VP на шлиц
Колче: 350 дълго
Гуми: schwalbe smart sam performance line 26x2.1 и са уж по 620гр парчето
Ето снимки: прилагам връзка от google plus, защото станаха повечко снимки! https://plus.google.com/photos/10543982 ... 7271781761 Скоро и в действие!
Аватар
magnumz

Мнениеот magnumz » Чет Юли 25, 2013 1:11 pm

Малко го разходих по една пътека и стана яко спускане! https://plus.google.com/photos/10543982 ... 0958351281
Аватар
magnumz

Мнениеот VeNk( )_vD » Пет Сеп 06, 2013 5:08 pm

Здравей.За гумите мога да ти препоръчам Continental Explorer 26X2.1 много са добри в завойте.Едно момче кара с същите гуми като твоите на Drag C1 и казва, че Continental-а повече му харесва бил по-добър. :idea: Веднъж си разменихме колелетата и на един завой на който попринцип е на косъм да падне и гумите му се хлъзгат го взе без проблем с колелото ми, а аз с неговото замалко да падна-колелото се хлъзна по камъчетата.Тогава разбрах, че не съм сбъркал като съм си взел Continental-а.Все пак не е златна 29,90 лв е!Лично аз ти я препоръчвам, но искам и другите да си дадът мнението и дали да ги сменям НЕЗАБАВНО :bigeyes:
Drag Climber Rider
Аватар
VeNk( )_vD

Мнениеот svetli55 » Вто Фев 04, 2014 3:28 pm

можели нови снимки
svetli55

Рейтинг: 1149

Назад към Радост за окото (видео и снимки)