outfaced написа: Лично аз имам някои резерви към тая рамка...
Ако говорим за "сухи" тестове, в осем от девет теста на рамката, тя се нарежда на челните места, като изпреварва много от задокеанските си събратя.
Ти поне четеш немските форуми.Там темата V.SX е на над 150 страници.Ето например един от тестовете на известно издание:
http://www.mountainbike-magazin.de/moun ... 0095.2.htmпо-долу са и другите тествани ендуро велосипеди.Ясно е, че са само тестове, ама като се замисля, аз и CANYON-a преди си купих на база форумна информация.Бях един от първите, които карат такъв велосипед в България и не сбърках-страшна машина.Без да съм карал новото колело, след като чисто технически гледам на изпълнението на някои от детайлите като прецизност или финиш на изработката, на първо четене Votec-a e клас над Canyon.Пък и опитай да си сглобиш или купиш американски велосипед с такава окомплектовка на тази цена(пък и не само американски), а все пак VOTEC е фирма еталон за производство на качествени колелета...макар и от близкото минало.За питащите.... цената на този велосипед не е тази от сайта на фирмата за дадения модел:
http://www.votec.com/bikeshop/mountainb ... x/1_4.htmlтам са велосипедите 2012, които бяха презентирани преди три седмици и са доста по-скъпи от моделите 2011...ама доста.Когато направих поръчката, тя беше за модел 2011('щото беше преди два месеца), но всъщност понеже е била една от последните за годината, всичките части са модел 2012, а цената на колелото като за 2011, пък и моето е с една идея по-добри части от това на сайта....късмет..Рамката модел 2011 се различава от модел 2012 по дизайна на боята
Дет' се вика, ще го видим...

Пък и за мен един производител на велосипеди не е екзотичен, когато в кашона с новото колело, слага и пълния кит с резервни лагери и втулки по окачването, макар че според немските форуми, тяхната смяна се прави след мноооо сериозна експлоатация.Не като за две втулки да ходя на митница и да правя внос....на това му викам екзотика.

Пък и избрах това колело, 'щото никой тук няма такова и няма да се налага да "услужвам" на някой с резервно ухо и после да пълним форумите с глупости..