psixopat написа:Никога не съм харесвал шосейни велосипеди, но благодарение на теб това е на път да се промени.Възхищавам се на ентусиазмът с който правиш всичко.

Ясно е че можеш да си купиш какъвто велосипед искаш за придвижване в града, но предпочиташ да възстановиш това, което имаш.
И понеже съм пълен лаик, ставайки въпрос за такива велосипеди, да попитам.. на колко години са долу-горе рамката и частите, или и ти не можеш да кажеш точно

Благодаря, но не се залъгвай, че мога да си позволя каквото и да е.

До колкото гледах, за рамката почти няма информация, освен 2 такива колела в нета, като едното казват, че е от 1970 година. Правена е от Пиаза, който е правил рамките на Колнаго и други известни такива по онова време. Тези главини са от 1980 - та година, а пък другите части трябва да се проверят и те в нета.
Иначе в нас имам и първото ми колело въобще, което е нещо подобно на това и си спомням, че баща ми го купи за 100 лева от колодрума в София. Него ще го реставрирам по-натам, защото е специално
Тъй като разполагам с
такова нещо, което почти не се намира никъде, си мисля да експериментирам с него на това колелце.
Иначе днес рамката замина за песъкоструй и боя, колкото и да не ми се иска да слагам прахова боя, в този си вид нямаше как.

ПП: черни или сребърни спици ?