Днес се преминах от това:

Към това:

marsa написа:11,470 без педали, изглежда за следващият по-голям размер:
http://www.rowerowawaga.pl/images/foto/ ... g_8520.jpg
marsa написа:Изглежда яко, ама май наистина си могъл и M да вземеш....
Поръчах го на 19 април и пристигна днес ( спазвайки план графика и заявената според него 25 седмица за доставка).
damon написа:Честито!![]()
Аз също съм в момента в чудене точно за този байк. Големия ми проблем е размера - също като теб съм 177 см, с крак 80-81 и според техния калкулатор съм S, и ми е супер странно, понеже съм над 100 кг и никога не съм имал нещо по-малко от L.Добре ли ти е рамката като размер, и колко ти е висок крака?
Поръчах го на 19 април и пристигна днес ( спазвайки план графика и заявената според него 25 седмица за доставка).
Поне в момента имат S и го изпращат директно, след седмица-две идва. Обаче аз втори ден се меря и чета и тая размер ми е супер съмнителен. При положение че карам 20 инчов 26er (който си ми е малко голям де).
kobso1245 написа:Ако ти е удобен сегашния, можеш да му видиш геометрията и да я сравниш с тази на Каниона. Така ще имаш най-добра представа как ще ти е.
Иначе, доколкото съм чел преди, главното правило е, че 26-ца даден размер=29-ка един размер надолу, така че според мен М-ка ще ти е добре.
damon написа:kobso1245 написа:Ако ти е удобен сегашния, можеш да му видиш геометрията и да я сравниш с тази на Каниона. Така ще имаш най-добра представа как ще ти е.
Иначе, доколкото съм чел преди, главното правило е, че 26-ца даден размер=29-ка един размер надолу, така че според мен М-ка ще ти е добре.
Опитвах се и това да правя, но не е съвсем ясно - сегашната ми рамка според мен ми е голяма. Когато го купувах преди години нямах никаква съзнателност за размер на рамките и прочее неща - качих се на колелото и реших че е добре. Но горната тръба е прекалено високо, а лапата е вдигната за да ми е удобно. Мисля, че съм поне за размер надолу.
kobso1245 написа:Най-малкото ми е адски странна тая геометрия на С-ката--ще ти трябва сигурно 40см колче поне, за да стигне седалката нивото на лапата.
Иначе май е най-добре да измериш този параметър, който е подчертан с червено на твоята рамка-ще ти даде най-добра представа.
Успех с избора.
damon написа:kobso1245 написа:Най-малкото ми е адски странна тая геометрия на С-ката--ще ти трябва сигурно 40см колче поне, за да стигне седалката нивото на лапата.
Иначе май е най-добре да измериш този параметър, който е подчертан с червено на твоята рамка-ще ти даде най-добра представа.
Успех с избора.
Ами аз го смятам така приблизително. Кракът ми е 81 см, седалковата тръба е 405, добавям курбел 175 и става 580, значи за да си изпъна крака напълно, трябва около 220 мм да е вдигната седалката т.е. не е нужно някакво нечовешко дълго колче за седалка. Пък и колегата по-горе е прав с височината J - ако взема М, значи тръбата ще ми опира в слабините при слизане - в момента съм така с 26цата и не е особено приятно. Може и да се бъркам, но мисля, че калкулатора им правилно си смята, макар че вероятно М също ще свърши работа - проблемът там е че доставката на М е обявена в сайта на Canyon за след 2 месеца, което не е много приятно, докато S е за 2 седмици.
[/i]
При първия метод отново трябва да измерите височината на чатала си и получената стойност в сантиметри да умножите по 0.885. Така получавате разстоянието, важащо при използване на курбели с дължина 175мм. Ако курбелите ви са 170 мм, добавете още 5мм.
Още един фактор, с който трябва да се съобразите, като избирате размера на рамката си, е просветът (разстоянието) от чатала ви до горната тръба когато сте стъпили на земята и сте обкрачили байка. Излишно е да обяснявам защо! Препоръчва се това разстояние да е поне 10см. За съжаление, при някои рамки с окачване това е трудно постижимо (защото средното им движение е по-високо, а дизайнерите невинаги се сещат да компенсират това с по-скосена горна тръба) - в този случай може да направите компромис, но в никой случай просветът не трябва да е по-малко от 5см! Ако падне под тази граница, по-добрете вземете по-малка рамка или направо друг модел.
damon написа:.........Писах на viggen лично и той каза, че утре ще погледне тази статия и ще се опита да настрои по нея. Аз си мисля, че не е вдигнал седалката до където трябва, или пък колчето е по-дълго от 30 см - ще се разбере. Също му казах да види дали позицията на тялото му е приблизително правилната напред.
viggen написа:Направих няколко снимки, доколкото успях със самоснимачката и апарата на капака на колата.
Назад към Радост за окото (видео и снимки)
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта