Аз мислих,мислих и като нищо съществено не успях да измисля реших,че ми е време за ново колело,което да ми е по на сърце от предишното.
Работата започна от там,че късно се замислих че за моите величествени 1.86-7 (в добро настроение) досегашното ми колелце описано в тази тема
viewtopic.php?f=31&t=174462 ще дойде бая дългичко..
Подлъгах се по тея модерни тенденции за големи междуосия,къси чейнстеи и големи предни триъгълници и от лакомия и много смятане без много мислене взех грешния за мен размер от едно иначе превъзходно колело.
После пък ми и хрумна,че за моето туристическо-бирено кандилкане насам-натам из милата татковина тея 170/160 ход с дебели профили и тн. са премножко.
После пък се сетих,че вероятно и от такива челни ъгли и ниски средни също май нямам нужда за да заобикалям камъни по пътечките.

И тн. и тн. и тн.
Сигурно нищо нямаше да се промени,ако не се бях качил да тествам едно малко по-различно колело.
Разликата беше толкова потресаваща,че не ми остана друго освен да го поръчам.

Винаги съм харесвал модела на който се спрях и винаги съм се чудел кога ли ще му дойде времето да притежавам такъв.
За щастие хванах правилното време точно промениха изцяло геометрията и даже концепцията на байка,правейки го идеален за мен.
Доста от старите компоненти реших да прехвърля,понеже са по-добри от стоковите (на най-евтината сглобка,разбира се) а и са си нови на практика.
И след около месец чакане най-накрая пристигна :

Започна се едно прехвърляне на монтажи... направо ужас и все в натоварени моменти,когато нямах време.
В крайна сметка се получи много сносно колелце,подходящо на практика за всичко без крайности.
Specialized Stumpjumper comp 2016 650b Large

http://www.pinkbike.com/u/striker1990/album/Stumpy
Снимките са малко скопени,но нещо им се скапа качеството през Messenger :/
Общо взето от новото колело останаха вилката,рамката с шока,каплите с гумите и курбелите (много ме дразнят ама ще ги търпя някак още известно време).
Та това е скромното ми велосипедче,надявам се да ви хареса