Представя.....

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Представя.....

Мнениеот Editor » Съб Юни 20, 2009 9:58 pm

Имам удоволствието да споделя с вас едно кратко клипче с част от карането ми през част от миналата и тази година до този момент.Кадрите си се трупаха и прецених, че е крайно време да покажа нещо като миналогодишното клипче, но с по-добро качество и каране на малко по-високо ниво.Към края на клипа ще видите и няколко клипа на мой дружки, които вероятно познавате.Изключително съм благодарен на всеки един от тях за подкрепата!Искам още да благодаря и на Сашко (Spoiler) за част от кадрите и преправянето на музикалното озвучение.Местата на които сме снимали са главно дроповете в Младост, Бистрица, Камбаните ,Сопот, Локорско и Южен парк.За съжаление всеки един от нас работи, а това стеснява карането до 1-2 пъти седмично- та понякога и по-рядко и затова и клипчето е към 4 минутки.За съжаление след като качих клипа в Pinkbike.com, саундтрак-а се разминава малко с отделните клипове, но какво да се прави....
Станаха много приказките....Ето линк към клипчето.Надявам се да Ви хареса !

http://www.pinkbike.com/video/83341/

Поздрави,
Павел
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Re: Представя.....

Мнениеот Oxliofa » Съб Юни 20, 2009 10:15 pm

Евала, добро каране :agree:
Аватар
Oxliofa

Рейтинг: 919

Мнениеот did » Съб Юни 20, 2009 11:05 pm

Клипчето не е лошо, добре карате, но това не е FR.

FR означава да се кара по необработени терени, да се посрещат изненади по трасето...

Вашето каране може да го демонстрира почти всеки добър планински колоездач, даже много по-добре от това, което се вижда в клипчето.

Крайно време ви е, ако ще се правите на фрийрайдъри, да се научите да въртите и да завивате. В момента демонстрирате само бавен DH.

ЕДИТ:

Гледах клипчето пак. Гарантирам ви, че няма да получите нито един положителен отзив в пинкбайк. На моменти си изглежда направо грозно, нещо като некадърно издевателство над компонентите, без никаква идея какво се случва. Не коментирам правописа на надписите...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот marsa » Нед Юни 21, 2009 12:09 am

Е аз не виждам някъде претенции това да е фрийрайд :popcorn:, но както и да е... тва си е каране. Брависимо за джаскането :clap: но наистина - това е по- скоро демо колко може окачването, няма акшън, няма изненади, няма нищо неочаквано.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Voiso » Нед Юни 21, 2009 12:56 am

Добро каране ,нали за парка и дроповете (72.0 кадър :hbang2: :taped: :usclap: )забелязва се прогреса, евала .... :agree: :clap: :popcorn:
Иначе като режисура и работа на оператора :sleeping:( все пак нали са си оделни кадри от оделни периодинормално ) натоварващ и муден "сауууунд" :guiter: :xx(:
Изображение
Аx ти Black Metal ,прееееб*х си цигулката ....
Аватар
Voiso

Рейтинг: 1250

Мнениеот Editor » Нед Юни 21, 2009 5:49 am

did написа:Клипчето не е лошо, добре карате, но това не е FR.

FR означава да се кара по необработени терени, да се посрещат изненади по трасето...

Вашето каране може да го демонстрира почти всеки добър планински колоездач, даже много по-добре от това, което се вижда в клипчето.

Крайно време ви е, ако ще се правите на фрийрайдъри, да се научите да въртите и да завивате. В момента демонстрирате само бавен DH.

ЕДИТ:

Гледах клипчето пак. Гарантирам ви, че няма да получите нито един положителен отзив в пинкбайк. На моменти си изглежда направо грозно, нещо като некадърно издевателство над компонентите, без никаква идея какво се случва. Не коментирам правописа на надписите...

Ми защо никой не го демострира тогава ?Вероятно е гадно илиии неприятно, а може би всеки си мислли че може, но просто го мързи да дойде и да покаже ?
Едва ли имаш идея какво ти е нужно за да скочиш някой от тези неща и колко е трудно да преодолееш някои фактори.
И честно казано не си прав за това с DH-a.Ако по някое пътечка за спускане видиш 5 метрова пропаст не мисля, че много хора ще минат през нея, но това си е твое мнение.Караме това, което ни харесва и това за което имаме условия.Като нямаме място подобно на Уийстлър или Virgin Utah си строиме еденични скокове и "некадърно издевателсваме над колелата си" , както ти се изрази.За саундтрак-а няма какво да коментирам, беше перфелтно нагласен спрямо клиповете, но след качването в Pinkbike всички се размина и музиката вече не е част от филма....
Аватар
Editor

Мнениеот Holz » Нед Юни 21, 2009 10:54 am

Editor написа: Ако по някое пътечка за спускане видиш 5 метрова пропаст не мисля, че много хора ще минат през нея

Къде в клипчето има каране по пътечка,последвана от 5 метрова пропаст?
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот Oxliofa » Нед Юни 21, 2009 11:00 am

:offtopic: Няма ли да спрете да се заяждате с *Editor ? Големи професионалисти станахте почти всички ...... :(!:
Аватар
Oxliofa

Мнениеот Editor » Нед Юни 21, 2009 4:59 pm

Holz написа:
Editor написа: Ако по някое пътечка за спускане видиш 5 метрова пропаст не мисля, че много хора ще минат през нея

Къде в клипчето има каране по пътечка,последвана от 5 метрова пропаст?

Никъде !
Дадох му пример, защото явно си мисли, че всеки би се метнал от всичко и, че нещата се елеметарни.Ако някой си мисли противното, може да заповяда и да покаже каквото може.
@Did,
Не целя да получавам кой знае какви коментари.Целях просто да споделя с другите това за което съм се потрудил.Не знам дали ме разбираш изобщо...
Последна промяна Editor на Нед Юни 21, 2009 5:13 pm, променена общо 1 път
Аватар
Editor

Мнениеот did » Нед Юни 21, 2009 5:13 pm

Ето ти пример за пътечка, след която има road gap, приземяването при който е поне на 5-6 метра под горното ниво, а при някои карачи и повече.

Пред очите ми го скочиха над 100 човека и беше красиво.

http://bikedir.com/usr/did/willingen/target135.html

По същата пътечка имаше поне още 3 "дропа", по-сериозни от вашия, както и участъци, през които с вашите умения никога няма да минете:

http://www.youtube.com/watch?v=uUbubEadl0w

Зарежете тия буци и отивайте да карате в планината. Там ще се научите на нещо истинско.

Editor написа:@Did,
Не целя да получавам кой знае какви коментари.Целях просто да споделя с другите това за което съм се потрудил.Не знам дали ме разбираш изобщо...

Това, което правиш, е вредно. Виж последните постове в темата за вицове и глупости. Покрай вашите мероприятия, вече в България хората си мислят, че freeride е вид дропене, а то всъщност е каране и нагоре, и надолу, извън пътеки, по технични участъци. Промивате мозъци с боза, да си знаете!

@marsa:

Да, те имат претенции това да е freeride. Виж сам: viewtopic.php?f=5&t=55675

Ако просто си го наричаха "дропене" или нещо подобно, не бих им се месил изобщо в темите.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот did » Нед Юни 21, 2009 5:36 pm

и вземете си оправете правописа на надписите. все пак, качвате в pinkbike.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Editor » Нед Юни 21, 2009 7:36 pm

На никой не промивам мозъка, но си мисли каквото искаш.Казах ти всичко което имам да казвам на лично. :beer:
Благодаря на всички, които си казаха мнението и се радвам, че ви харесва.Живот и здраве следващото ще бъде още по-добро и ще отделя повече време за да заснема доста кадри в планината.
Аватар
Editor

Мнениеот O.K » Нед Юни 21, 2009 7:41 pm

did написа:и вземете си оправете правописа на надписите. все пак, качвате в pinkbike.

@диц Не си скачал дроп, не си правил /копал/ дроп. НЕ скачаш по-добре от Влади, Павката, Тино или Димо нали ? Как тогава си компетентен, знаеш и можеш всичко ? :eek3:
Правилник на потребителите на форума:
т. 1 Администраторът и модераторът никога нямат право!
т. 2 Ако админ-ът и мод-ът са прави, виж точка 1!
Аватар
O.K

Рейтинг: 1067

Мнениеот манджа » Нед Юни 21, 2009 7:49 pm

Абе хора и в частност @Дид по полека ! Вместо просто да му дадеш насока какво да промени в следващите клипове ти просто му каза едва ли не да се откаже... :(!:
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот 25thframe » Нед Юни 21, 2009 8:35 pm

O.K написа:@диц Не си скачал дроп, не си правил /копал/ дроп. НЕ скачаш по-добре от Влади, Павката, Тино или Димо нали ? Как тогава си компетентен, знаеш и можеш всичко ? :eek3:

Не смятах да добавям още оффтопик в тази тема, но...незнам дали нарочно си написал 'диц' или не, но създава неприятна асоциация. Някъде да е казал че скача по-добре от някой, или че копае картофите в нивата по-добре от друг? За компетентността - разгледай профила му или по-специално онази част, с публикациите.

Павка кличето е хубаво, но му липсват някои неща. Би било по-добре ако отделните изпълнения са по-продължителни. Също така ако кадрите са заснети от малко по-нестандартен ъгъл. Аз бих се зарадвал и на firs-person, както тук. Aко включите повече кадри от планината, наистина би било по-добре - там динамиката и адреналина са на друго ниво. Успех в по-нататъчните проекти. :beer:
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот a2rider » Нед Юни 21, 2009 8:40 pm

did написа:...приземяването при който е поне на 5-6 метра под горното ниво...

Ти правил ли си на половината на това?Имаш ли идея,колко е това,а и не всеки може да преодолее страха от височината.
Иначе клипа е добър. :) :beer:
"Аз съм българче, обичам нашите планини зелени..."
Аватар
a2rider

Рейтинг: 984

Мнениеот Editor » Нед Юни 21, 2009 8:44 pm

25thframe написа:
O.K написа:@диц Не си скачал дроп, не си правил /копал/ дроп. НЕ скачаш по-добре от Влади, Павката, Тино или Димо нали ? Как тогава си компетентен, знаеш и можеш всичко ? :eek3:

Не смятах да добавям още оффтопик в тази тема, но...незнам дали нарочно си написал 'диц' или не, но създава неприятна асоциация. Някъде да е казал че скача по-добре от някой, или че копае картофите в нивата по-добре от друг? За компетентността - разгледай профила му или по-специално онази част, с публикациите.

Павка кличето е хубаво, но му липсват някои неща. Би било по-добре ако отделните изпълнения са по-продължителни. Също така ако кадрите са заснети от малко по-нестандартен ъгъл. Аз бих се зарадвал и на firs-person, както тук. Aко включите повече кадри от планината, наистина би било по-добре - там динамиката и адреналина са на друго ниво. Успех в по-нататъчните проекти. :beer:

Благодаря за идеите.Ще имам едно на ум за другата година !
Аватар
Editor

Мнениеот FREERIDE RIDER » Нед Юни 21, 2009 9:26 pm

Още снощих гледах клип-а ,и останах с две впечетления .Едното е ,че браво на вас мисля че е добре станало като цяло клипчето ,но както казах много хора преди мен ,ако беше в планината щепе да е другно ниво . Другото ми впечетление че скачате големи скокове-дропове няма спор ( има и по- големи но и тези не са малки ) ,аз малко се отклоних казвах ,че трябва да почнете да правите трикове (не казвам че е лесно ) ,но ако искате да сте найтина добри и да сте уникални тва е ,щото един дроп ще го скочат 20 души ,но само един ще го скочи с някъкъв трик и той ще е победителя . :agree: :agree:
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот Shady™ » Нед Юни 21, 2009 10:33 pm

Aбе аз не мога да повярвам че пак някви хора дето карат под права линия съветват как се какра и кое какво било.
Абе ако нашето не Дропене защо Ред Бул Рампейдж не е the biggest DROP Competition а е the biggest FreeRide Competition. А допълнително и по логиката на *Did Red Bull Rampage наистиан не е Free Ride competition защото никой не почна да катери с някой Karpiel/Demo/Stinky и т.н. нагоре по хълма а само караше на долу..

И да не говорим че *did е дал за пример линк със снимки на хора които нито са българи, нито карат/учат се в България.. Аз тука като ви чета темите за ХС на Витоша и Рила и т.м. - давам ли линкове и материали от световната купа и кометари като - това е каране в парка, само дето няма улично осветление ?!

Въобще *did се доказа за пореден път колко е не компетентен, заядлив и...нямам думи.

Ние караме Free Ride ! На някой това да му прилича на AM ?! XC може би ?! Или пък не treking/city а може би е DJ :idea:

Aбе оставам без коментар...

А за карането - толквоа можем, толкова показваме..Ако някой може повече - нека ни покаже/научи. На глобално/световно ниво може да не сме нешо кой знае какво или просто посредствени но за нивото на нашата страна - аз не познавам хора освен marshall, Editor , Foxy_Fr и мен които да са скачали 5м или повече, трима от които видяхте в клипа... А последните ми думи не са с цел хвалене, а с цел защита срещу нападките. Мене ме боли фара ако ще и 100 в БГ да могат това което аз/ние можем.. още по-добре за спорта, даже бих се радвал повече 100 пти повече от това че съм сега сред 5-те най-кадърни в БГ в това което правя/се занимавам.

Иначе за клипът - определено има прогресия и в каране и в снимане. Може да е далече от "якото" и т.н. но е доста по-добро от предишното, което е важно !

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот dEcLiNe » Нед Юни 21, 2009 10:43 pm

Те триковете за дропове на са много ама както и да е........
Иначе браво горе-долу добро е и ако наистина направите някакви кадри от по-нестандартен ъгъл ще е много яко! :beer: ;)

@Shady™ Ето това от поста на @25thframe е фрийрайд и в Рампейдж-а точно по такива хълмове карат!Ето това е точно фрийрайд и просто по-точно не може да се демонстрира какво представлява стилът!Сега това, че по този склон преобладават дропове е нормално защото и те са част от фр-а.Но е така само да си дропиш, това не е фрийрайд!И @did го каза. :beer:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот CSI » Нед Юни 21, 2009 10:58 pm

Браво.Keep riding.Practice makes perfect ;)
Success is ALWAYS bringing enemies!!!!
Аватар
CSI

Рейтинг: 1312

Мнениеот Shady™ » Нед Юни 21, 2009 11:12 pm

dEcLiNe написа:Те триковете за дропове на са много ама както и да е........
Иначе браво горе-долу добро е и ако наистина направите някакви кадри от по-нестандартен ъгъл ще е много яко! :beer: ;)

@Shady™ Ето това от поста на @25thframe е фрийрайд и в Рампейдж-а точно по такива хълмове карат!Ето това е точно фрийрайд и просто по-точно не може да се демонстрира какво представлява стилът!Сега това, че по този склон преобладават дропове е нормално защото и те са част от фр-а.Но е така само да си дропиш, това не е фрийрайд!И @did го каза. :beer:

Брато.. хълмът толкова ни дава и ние толкова взимаме ;) Ако можеше повече - повече. Иначе да Free Ride-a са си drops,speed jumps/gaps,"senders", big DJ и т.н. но ОПРЕДЕЛЕНО не е бавен DH това което правим ние. Просто упражняваме/наблягаме повече на 1 от елементите на FR-а :)
А за триковете..мжое да са малко но са трудни :eyebrow:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Blink92 » Нед Юни 21, 2009 11:28 pm

Предварително искам да се извиня за :offtopic: :D

Важното е да ви харесва това, което правите независимо какво е то.Бих казал, че тази тема или другата биха били по полезни за да се дават идей за направа на още неща и т.н. Няма смисъл да се спори за глупости.Винаги има някой, които да противоречи на нещо независимо какво е то. :peace: :agree:
Blink92

Рейтинг: 1197

Мнениеот Voiso » Нед Юни 21, 2009 11:40 pm

Не мога да ви разбера хора във форум за планинско колоездене с сумати километри каране 2000 реитинг, коментари 5000 съвети и мения да не могат да различават стиловете на каране .А и клипа се казва "My Ride - 12.2008/06.2009 "което само по себе си говори за прогрес ,а не"Господаря на планината""Богът на дропа"Най - страшния фриирайд" и т.н . Подробно е обяснено за какво става на въпрос .Никой не станал майстор за един ден .
П.П.А как се казва песентта толко съм я слушал не мога да се сетя ...?
Изображение
Аx ти Black Metal ,прееееб*х си цигулката ....
Аватар
Voiso

Рейтинг: 1250

Мнениеот PtD » Нед Юни 21, 2009 11:43 pm

@Shady, freeride можеш да видиш в Red Bull Ride. Това в Red Bull Rampage е extreme freeride и е леко по-различна дисциплина :smokin:

И въпреки че има дропове, има и много други неща - различни линии, различни минавания, дори и завойчета.

Това което се вижда на клипчето е само един-единствен момент от Red Bull Rampage - eдин дроп. Не твърдиш че RBR се състои от един дроп, нали?

За самия клип - коментари не правя. Кефи ви да си дропите - ок, супер, но това не е freeride. :peace:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Editor » Пон Юни 22, 2009 5:54 am

PtD написа:@Shady, freeride можеш да видиш в Red Bull Ride. Това в Red Bull Rampage е extreme freeride и е леко по-различна дисциплина :smokin:

И въпреки че има дропове, има и много други неща - различни линии, различни минавания, дори и завойчета.

Това което се вижда на клипчето е само един-единствен момент от Red Bull Rampage - eдин дроп. Не твърдиш че RBR се състои от един дроп, нали?

За самия клип - коментари не правя. Кефи ви да си дропите - ок, супер, но това не е freeride. :peace:
СУПЕР, но ти май не четеш предните постове и започваш да повтаряш думите на Did. :bigeyes:
Както вече споменах, караме еденични дропове поради липса са места като Virgin Utah - С постоянен наклон и дропове на всеки няколко метра.И Влади се опита да го каже по друг начин, че просто наблягаме на един елемент от Free ride-a.Относно завойчета, не отваряй темата, а си пусни Red Bull Rampage.Сещам се за 2 обикновенни завоя с които обръщаш движението за да си хванеш линията и ТОЧНО за един единствен вираж !
Това е, всеки е в правото си да начира начина си каране по какъвто иска начин.Нашето каране се доближава най-много до "фрийрайд " и така и го наричаме.
Сега вече можем да приключим споровете и всеки да отиде да кара това, което го прави щастлив.
@Voico,
Песента от клипа е - ASG-The Pillage And The Plunder
Аватар
Editor

Мнениеот Antares » Пон Юни 22, 2009 8:12 am

Shady™ написа:Ние караме Free Ride !
:clap: :roll2: :clap:
"На който не му харесва - да духа супата!"
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Attention-rider » Пон Юни 22, 2009 9:31 am

PtD, did - Хората са качили клипа тук, за да покажат какво могат, прогресията, някой да им се порадва, а вие ни най-малка представа си нямате колко смелост трябва за да скочиш от един дроп. И два метра да е ти нямаш видимост. Страх има огромен! Никой неможе да определи даден стил, ако не кара такъв. Аз оценявам много техните постижения. Вярно, не карат в гора с всички елементи на freeride-а, но като няма такава гора. Няма смисъл да плюете по тях. Те се кефят и това е. Подкрепям ги в това, което правят. "Всеки луд с неговата..."

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот Oxliofa » Пон Юни 22, 2009 11:17 am

:offtopic: Хората вече като имат висок рейтинг и се мислят за най добрите...
Аватар
Oxliofa

Мнениеот Antares » Пон Юни 22, 2009 11:23 am

Да, даже имам проблеми с ерекцията, когато рейтинга ми спадне...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Следваща

Назад към Радост за окото (видео и снимки)