Велообиколка на Витоша или героичния край на Puma CoolMax`03

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Велообиколка на Витоша или героичния край на Puma CoolMax`03

Мнениеот hrissim » Пон Юли 06, 2009 4:41 pm

Миналата седмица с един френд си плювнахме тоз уикенд /4-5.07/ за 100-те км. на Витоша или велообикалката на същата.
В четвъртък се разбрахме да я направим в събота. Обаче прогнозите бяха за по-хубаво време в неделя и ние се съобразихме с тях.
Номера беше да гласуваме първо и после - на педалите.

Речено-сторено.
В неделя аз открих изборния ден /в 06.10/ с вот за .... /влязоха моите в парламента де :D /
07.10ч. същия ден се срещнахме с Емо на "колелото" в Симеоново - от там в колонка по една кола се качихме току-под гората и обиколната пътека.
От тук почна и големото врътене, което на моменти е адски приятно. Има участъци в които се бута, спуска, асфалт, гора, открито, в поле.... абе общо взето много разнообразно е трасето. Най-високата тачка е на 1343 м.н.в., а най-ниската - на 700м.н.в.

Първата почивка беше на първите 10 км. на една чешма над Бояна:
Изображение

От тук следва доста разнообразно трасе - павета в горните части на Бояна-Княжево, спускане, бутане, катерене по асфалт до Тихия кът. Даже по едно време се отвори гледка към Люлин:
Изображение

Така лека-полека стигнахме до над Владая. От там трасето до Кладница е вълшебно - ~10км. с 40 м. денивелация надоле, като се кара по пътека над водопровод, постлана с килим от борови иглички и тук-таме шума 8) ГООООУем кеф.
На места пътеката е доста панорамна:
Изображение
Изображение

Направихме и втория водопой по пътя тук:
Изображение

В Кладница се отбихме в едно магазинче с маси отпред за дозареждане с енерджи - я спущих един сладолед:
Изображение

От Кладница спускахме по едни Хасфалтирани пътища. След това по едни черни пътища стигнахме до яз. Студена:
Изображение

Малко след това минахме през с. Боснек и поехме нагоре по асфалтиран път към с.Чуйпетлово. Голяма досада е този път. Удървиха ни се задниците по него. Единственото интересно нещо по пътя беше да видя къде е входа на пещерата Духлата, която по думите на Емо била най-интересната и автентична българска пещера.

След голям зор стигнахме в Чуйпетлово:
Изображение

, където още на входа разбрахме защо се казва така селото, благодарение на този прекрасен гласовит юнак:
Изображение

В това село му апнааме царски шкембе-чорба, боПППП, кюфтенца и кебапченца...
Поехме към най-високата точка от маршрута - местността Смильо. Тази част е изкачване, покрай много интересни каменни сипеи, но с много малки размери на камъните. Тука вече надуших роднио въздух и ми дойде пауър, демек станах джедай. :eyebrow: Смильо е кръстопът, като нашата пътека се кръстосва с европейския туристически маршрут Е4:
Изображение

Последва много приятен даунхил /спускане/ до Ярлово. Направихме две-три снимки на центъра на селото с черквата и интересната чешма там:
Изображение

Чешмите са интересни "атракции" по пътя - ето ни и на следващата - на Ярема:
Изображение

Над Железница фанахме отново обиколната на Витоша, която в източната част на планината имам съмнение, че е правена пак над водопровод. Имаше много интересни местенца като това мосте:
Изображение

Всеки, който се е качвал/слизал на/от Черни връх от/към Железница знае благоустроените полянки за пикник над селото - е ние минахме от там и продължихме по обиколната "магистрала", дето вече беше понатоварена от трафик с колеги туристи :D . Свирках доста често, даже по едно време ми се схванаха джуките на фуния... :rofl: Бъзикам се де - ама доста често подсвирквах.
Минахме над Бистрица, спуснахме се до симеоновските езера и след 11 часа и 30 минути бяхме до колите.
Последните 15-тина километри ги минахме на автопилот. Пътеката е перфектна за каране, ама умората и тази в задните части си каза думата. Допълнително ни спираха кефа множеството хора по нея. Ама карай - планината естествено е на всички, стига да не са на ДВГ.

Ще попитате - "Какъв е тоя героизъм на Puma CoolMax`03?" :dontknow:
Ами малко преди боянската чешма усетих, че съм си забравил ръкавиците, а гриповете на дръжките на колелото ми са с едни пирамидки, дето при продължително каране довеждат до протриване и болка в дланите. Та въпросните резервни чорапи, които цял живот са ми служили и са газени, тъпкани и усмърдявани, ги превърнах в ръкавици и ръководеха 90% от карането ми него ден. Т.е. те управляваха живота ми в тези 10-тина часа. Какъв по-героичен завършек на съществувание?! :lol: :lol: :lol: :
Изображение
Изображение
Конец
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Рейтинг: 2000

Re: Велообиколка на Витоша или героичния край на Puma CoolMax`03

Мнениеот k0k0 » Пон Юли 06, 2009 4:46 pm

Готини ръкавици :D :agree: Иначе добре сте покарали :)
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот MAN6 » Пон Юли 06, 2009 7:37 pm

puma coolmax са най-удобните чорапи, които съм носил някога. все още имам 2-3 чифта бели и черни :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот deather » Пон Юли 06, 2009 8:05 pm

Браво, много добър разказ :beer: Надявам се скоро и аз да направя обколката :)
Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Мнениеот deadahmed » Пон Юли 06, 2009 9:24 pm

deather написа:Браво, много добър разказ :beer: Надявам се скоро и аз да направя обколката :)

+1

бтв зимно време понякога карам с термо-чорапи, превърнати в ръкавици. Стига да си ги намеря в гардеробния миш-маш... :xx(:
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Мнениеот kotka12 » Вто Юли 07, 2009 7:24 am

хубаво каране
приятно временце
красиви гледки
и ...слагайте си каска....
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Neo_92 » Вто Юли 07, 2009 8:39 am

Хубаво каране е станало ,браво :beer:
Тея ръкавици обаче на пръв поглед изглеждат че са за зимно време. Спешълайзеда е адската машина :bigeyes: и другото е яко де ...
На снимките обаче само единия видях да носи каска :nono:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот hrissim » Вто Юли 07, 2009 9:21 am

Neo_92 написа:На снимките обаче само единия видях да носи каска :nono:

А, Емо сподели, че не тръпи такива работи и си кара дибидюс - ама е голем човек- сина му е колко мене на ръст. :D , демек преценил си е рисковете.

Днес ме светнаха - участъка на обиколната от Железница до Драгалевци е наистина над водопровод , който е правен от германците преди 1945 г. и докарва вода от яз. Бели Искър за София.
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот codename47 » Вто Юли 07, 2009 1:21 pm

евала :agree: :beer:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот did » Вто Юли 07, 2009 8:31 pm

hrissim написа:
Neo_92 написа:На снимките обаче само единия видях да носи каска :nono:

А, Емо сподели, че не тръпи такива работи и си кара дибидюс - ама е голем човек- сина му е колко мене на ръст. :D , демек преценил си е рисковете.

Кажи му най-приятелски да си преразгледа разбиранията. И аз съм бая дебел вече, ама продължавам да си карам с каска из планинините. Позволявам си да съм без каска само докато карам с дъщеря си из квартала и то не винаги.

Каската е много по-важна от ръкавичките.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hrissim » Сря Юли 08, 2009 11:40 am

did написа:Кажи му най-приятелски да си преразгледа разбиранията.

На старокресненец ти му кажи :D Тва е се едно ситуацията от филма - "Are you talking to me?!" :evil:
:rofl:
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот Reactor » Чет Юли 09, 2009 10:23 am

Браво!!!Хубави снимки,хубаво каране!
Наистина карайте с каски!Никой не е застрахован срещу инциденти и падания,дори когато си мислим,че сме много внимателни :)
А на това място - вода не се пие. :nono:
Изображение
Откакто обикаляме Витоша с колела - това е мястото за бирата :beer:
Аватар
Reactor

Назад към Радост за окото (видео и снимки)