endkuro написа:За разлика от карбона, той може да кородира -> има покритие(естествено се формира), което го защитава от бази и киселини
От какви бази? Туристически? Натовски? Бъди точен!
endkuro написа:За разлика от карбона, той може да кородира -> има покритие(естествено се формира), което го защитава от бази и киселини
endkuro написа:Алуминия оксидира анодно и формира тънко защитно покритие(Al2O3)
endkuro написа:Стоманата ръждясва, тя не формира никакво покритие.
endkuro написа:Stancho, чети внимателно преди да пишеш, ако трябва няколко пъти!
endkuro написа:Под бази имах предвид основи, например натриева основа.
did написа:Аз не си държа колелото във вана, пълна със солена вода.
При тези условия рамката е последното нещо, което ще се скапе. Преди нея ще замине всичко останало.
endkuro написа:Може и да си прав, но нещо не видях да си написал нещо полезно. Вместо нападки, напиши нещо интересно и/или полезно! Едва ли на някой му се четат интриги...
bikerider написа:Напротив - вредата от твоите постове е доста голяма, но не можеш да осъзнаеш какво правиш с тия "тестове" и глупости, които пишеш "компетентно".
endkuro написа:bikerider написа:Напротив - вредата от твоите постове е доста голяма, но не можеш да осъзнаеш какво правиш с тия "тестове" и глупости, които пишеш "компетентно".
Е тук вече прекали, не мислиш ли? Посочи ми за какви тестове говориш, за какви вреди говориш? Поясни ми конкретно каква е огромната вреда в случая. Хубаво си помисли какво си написал и ми отговори конкретно. Дай ми шанс да се защитя или да разбера по какъв начин нанасям огромни вреди или се извини за празните си приказки. И не излизай с номера "няма да си губя времето с тебе", след като си писал веднъж, ще отговаряш за писаното. Да не си писал. Мислиш ли, че ми е приятно да чета интригантските ти коментари, поне веднъж се изкажи с факти и обосновка.
endkuro написа:Под бази имах предвид основи, например натриева основа. Тя е много силна и покритието не би я спряло. И тъй като се съмнявам на някого колелото му да "срещне" натриева основа, затова не я споменах. Но ако искате направете експеримент -> алуминиево фолио + сода каустикпърво ще забележите как алуминия забелстява/избледнява още повече(това е защото основята "прояжда" покритието), а след това ще започне да кородира и самия метал.
bikerider написа:endkuro написа:Стоманата ръждясва, тя не формира никакво покритие.
Ти за неръждаема стомана чувАл ли си? Защо продължаваш да плещиш глупости наизуст и да си мислиш, че казваш нещо на някого?
BlindVictim написа:Да, ама никой не прави рамки от неръждаема стомана.
did написа:Половината теми в ЧЗВ са там точно заради постовете на bikerider
did написа:BlindVictim написа:Да, ама никой не прави рамки от неръждаема стомана.
Така ли? Всъщност, какво е това нещо "неръждаема стомана"?
6a6ku написа:Я колеги кажете си мнението за металът Дурал с него все пак се конструират самолетите и аз сам го използвал за един ултра лек самолет който, се намира на летището в Пловдив. Много добри харектеристики има този метал лек и мн здрав и наистина е така продава се в специализираните магазини за метали по скъп е от алуминият, стоманата и др. метали. Чувал сам от няколко много мъдри конструктори на самолети от София, Пловдив, Варна и Стара Загора че дуралат има мн добри харектеристики. Но пък другото е че не съм чувал за производството на рамки и каквито и компоненти изработени точно от този метал Дуралът. Ако сте чували нещичко повече за този метал ще чуя с удовоствие вашите отзиви.
Google написа: Limited weldability. Used in aircraft and aerospace applications. Poor corrosion resistance.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
BlindVictim написа:Високолегирана със съдържание на хром над 12%. Ако знаеш за такива рамки, кажи.
BlindVictim написа:Трудни са за обработка, за заваряване, освен това са скъпи. Преди 1 месец трябваше да пробием 4 дупки в един резервоар от неръждаема стомана. Мъчихме се 2 часа.
Capoeira написа:![]()
Похвално че си си направил труда да го потърсиш в инстернет, но личи си че си пускал търсенето в Google на български и си го прочел в WIkipedia.
Истината е че е необходино съдържанието да е над 11%, но това са подробности(за справка пусни търсенето на английски)
Неръждясващи са стомани, които съдържат над 12% Cr. Такива стомани са 12Х18Н9, 12НХ18Н9Т, 08Х18Н12Б и др.
did написа:BlindVictim написа:Трудни са за обработка, за заваряване, освен това са скъпи. Преди 1 месец трябваше да пробием 4 дупки в един резервоар от неръждаема стомана. Мъчихме се 2 часа.
Следващ въпрос: Хубуу де, а защо тогава има титанови рамки, които са още по-трудни за заваряване, още по-трудни за обработка и са още по-скъпи, да не говорим за пробиване на дупки. Ако това са проблемите на материала за тави, защо не го използват вместо титановите сплави?
рс написа:То иначе и водата е силна, че като пуснеш бучка захар и и се разказва играта (на захарта).
рс написа:Които не знаете къде и какви са натоварванията по колелото, що да не пишете? Пишете си, ако искате!
Аз погледнах и видеото. Карбоновата тръба е с насочено заздравяване (чрез армирането) и те я натоварват в най-безмислената посока. Обичайното предназначение на тръбите е да са натоварени на огъване, опън и изкълчване, и почти никога на смачкване по заснетия начин, напреко на оста.
Титаниум-а, който са показали, не е титанова тръба, а вероятно алуминиво-магнезиево-титанова сплав, или желязно-титанова, с доста титан - това само да уточня, не е важно. Ако ще се ползват титан, той ще е в сплав.
Титан или неръждавейка трябва да сложат отстрани на шините, и да интегрират спирачните дискове с шината. В-спирачките отвръщат на удара, ще се получи
Назад към Радост за окото (видео и снимки)
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта