Steel is Real? Ще видим таз работа...

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Re: Steel is Real? Ще видим таз работа...

Мнениеот foxracingshox » Съб Окт 31, 2009 10:57 am

Честито !! :beer:
Аватар
foxracingshox

Рейтинг: 1107

Мнениеот BlindVictim » Съб Окт 31, 2009 1:18 pm

Браво! Отдавна им точа лиги на тези рамчици. Пролетта може и аз да се сдобия с такава. :)
Аватар
BlindVictim

Рейтинг: 1205

Мнениеот BurNiNg_IcE » Съб Окт 31, 2009 6:27 pm

Честито! :beer: :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ride_or_Die » Нед Ное 01, 2009 10:18 pm

Здравейте,
имам едно питане най-вече към админа. Ти ми препоръча тази рамка в една моя тема за FR, за което съм ти много благодарен. Вече имаш ли впечатления от тази рама/вилка. Как се държи. Питам понеже като гледам другите даунхилърски модели и този ми правят впечатление огромните по диаметър тръби-Gambler, High Octane че даже и колелa като Drag The Bomb и T-rex. Питам понеже знам че при DH/FR и тем подобни hardcore дисциплини натиска върху рамката (особено твърдак) са ограмни. Аз хем съм в момента с FS за XC и пак понякога се страхувам за рамката. Питам понеже тръбите ми изглеждат някак си тънки. Интерсува ме целия задвижващ мехинизъм ако мога така да го нарека (предни/ задни венци, декланшор и тн...) Не би ли трябвало едно DH байкче да има само по един преден и заден венец за да се намали теглото(питам понеже си имам XC колело и ми трябва друго но като конфигурация само за спускане). А колкото до ръждата това е много болна за мен тема понеже другия сезон ще се спускам предимно а за мен най-добрия варян за това около София е Драгалевци а на този лифт след 10 качвания вече няма да се вижда даже надписа.

Мерси предварително и се извинявам за многото въпроси но това за мен е една съвсем нова ''наука''.
Ride_or_Die

Рейтинг: 992

Мнениеот marsa » Нед Ное 01, 2009 10:32 pm

Тънка е защото не е алуминий, а хром-молибденова стомана, съвсем друг тип метал, който по различен начин понася натоварванията. Както и да е, това не е традиционна DH рамка. Колкото до скоростите, аз доколкото знам тенденцията е отзад да има сменяеми предавки, отпред се слага обикновено един венец, тъй като няма нужда от чак толкова голям диапазон. А за теглото - не е ли нанадолната дисциплина тази, в която има най- малко значение то?!
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Admin » Пон Ное 02, 2009 8:02 am

@Ride_or_Die
Здрасти, не съм я препоръчвал, защото не бях сигурен за какво каране точно ти трябва - само ти казах да я обмислиш като вариант.
Принципно, тази рамка и колелото ми в този му вид, не са за спускане и фрийрайд. Самият производител й дава АМ предназначение, т.е. става за всичко, но в разумни граници. Не можеш да й сложиш вилка с повече от 150-160 мм ход. Иначе за здравина мисля, че няма причини да се притесняваш, но пак - ако ще се ползва само за спускане и фрийрайд, не е това рамката за теб.
Иначе аз лично не съм почитател на твърди рамки със 180-200 мм ход отпред, поради което смятам, че ако ще е DH/FR твърдак, вилка със 150-160 мм ход е всичко, което му трябва на човек. В този случай рамка като моята вече може да влезе в играта, като трябва да прецениш кой размер ще е най-добър за твоя ръст, тъй като горната тръба е сравнително дълга.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Antares » Пон Ное 02, 2009 9:07 am

Баси грозната рамка! И при Нахи ми се видя грозна, и тук ми се вижда грозна. Ама както PtD го каза - на тема твърдаци принадлежа към една определена религия :D

Любчо, кажи сега сега кога ще ги сбием? Да видим чие кунг-фу е по-добро?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Ное 02, 2009 9:55 am

Admin написа:Благодаря за пожеланията, ще се старая да го карам достатъчно, особено в оставащия безснежен месец. :beer:
За да не ставам причина за слухове... рамките са внесени от: http://boycottcycles.com/ Но ще ги има и на други места, например при Нахи.

Браво, цените са много добри : - )
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот biker_bg » Пон Ное 02, 2009 10:45 am

Честито !!
Админе да те радва дълги години,ама и ти да го задоволяваш със неравни терени :D :agree: :beer: :beer: :beer: много е хубаво :evil: :evil:
Аватар
biker_bg

Рейтинг: 1046

Мнениеот nikitoMTB » Пон Ное 02, 2009 11:06 am

Mммм страшна стойка има.Честито. :beer:
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот Ride_or_Die » Пон Ное 02, 2009 3:18 pm

@Admin-e
Здравей,
Мерси за отговора. Много се чудя дали да си взема типично DH байкче или по-скоро AM. За ход 200мм и дума да не става на твърдак. Аз също не съм почитател на тези крайности но да си призная харесва ми как изглежда някой Клаймбър с 200мм ход. Мислиш ли да направиш статия за това байкче в раздел Изпробвано.
Честито и най-вече ти пожелавам да си го караш с кеф и здраве. И най-важното без инцидентно.
Ride_or_Die

Рейтинг: 992

Мнениеот fall_out » Вто Ное 03, 2009 4:12 am

Мен лично ме радва как изглежда,със здраве да го караш и да споделиш впечатленията си от рамката. И понеже не се вижда от нито едни снимки да попитам сменя ли и се ухото на тая рамка, и изобщо наложително ли е да е сменяемо при стоманените рамки?
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот marsa » Вто Ное 03, 2009 10:57 am

fall_out написа:наложително ли е да е сменяемо при стоманените рамки?
Сменяемото ухо пази не само рамката, а и самия дерайльор, от тази гледна точна всяка съвременна рамка трябва да разполага с тази опция.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Admin » Сря Ное 04, 2009 1:19 am

Ride_or_Die написа:Мислиш ли да направиш статия за това байкче в раздел Изпробвано.

Рамката ми е предоставена точно с такава цел. Статията обаче - след някой и друг месец. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот fall_out » Сря Ное 04, 2009 2:23 am

@marsa
Има много други рамки които също нямат сменяеми уши, при това са алуминиеви. Предполагам го знаеш много по-добре от мен, на мен въпроса ми беше специално за стоманените, и още по-специално за тази рамка защото лично аз подозирам,че не се сменя. Какво не разбрахте от въпроса ми, може би трябва малко да си оправя словореда и правописа? Или просто са верни някой от форумните подписи за Американския, Българския и т.н. форуми...
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот momtchil » Сря Ное 04, 2009 9:01 am

fall_out написа:@marsa
Има много други рамки които също нямат сменяеми уши, при това са алуминиеви. Предполагам го знаеш много по-добре от мен, на мен въпроса ми беше специално за стоманените, и още по-специално за тази рамка защото лично аз подозирам,че не се сменя. Какво не разбрахте от въпроса ми, може би трябва малко да си оправя словореда и правописа? Или просто са верни някой от форумните подписи за Американския, Българския и т.н. форуми...

http://www.on-one-shop.co.uk/acatalog/4 ... eason.html
Ухото, както може да видиш на снимката е не сменяемо, то е една част с "dropout-a" изработена от ковано желязо, след което заварена към рамката. Като цяло не виждам място за притеснение. Този начин на изработка е достатъчно здрав, да понесе сериозен тормоз :)
Аватар
momtchil

Рейтинг: 1220

Мнениеот mario 02 » Нед Ное 15, 2009 6:28 pm

Честито.
Малко на патерица ама. :dontknow:
:beer:
Аватар
mario 02

Рейтинг: 1090

Мнениеот THEZOGGO » Чет Мар 04, 2010 10:21 pm

@Админ
В показаната от теб конфигурация (със 140 мм вилка), какво е междуосието в мм?
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Admin » Пет Мар 05, 2010 6:00 pm

1125 мм.
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Радост за окото (видео и снимки)