С малко усилия и DRAG the BOMB се превръща в супер байк :-)

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Re: С малко усилия и DRAG the BOMB се превръща в супер байк :-)

Мнениеот donduche » Пет Фев 25, 2011 1:24 am

nonameee9 написа:Честито, много добре се е получило ! ЧНБ и само хубави моменти с него ! :peace:
:offtopic:
А, защо пише "down" и "hill" отделно ?!

Ами, защото от там минаваше една свинска опашка хахахахахахахахахахахахаха :rofl:
Аватар
donduche

Рейтинг: 1163

Мнениеот donduche » Пет Фев 25, 2011 1:26 am

:peace:
DragonG написа::bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: Малеееееее... Такава бомба не съм виждал никога! Останаха ми очите! Браво, много ме зарадва тоя байк, направо кърти! Честит да ти е и със здраве да си го караш! :)
Аватар
donduche

Мнениеот Watanabe » Пет Фев 25, 2011 10:28 am

Надписът "HONDA" бих заменил с "YAMAHA", но въпрос на предпочитания :agree:
Watanabe

Рейтинг: 1606

Мнениеот mtb_pm » Пет Фев 25, 2011 11:02 am

Watanabe написа:Надписът "HONDA" бих заменил с "YAMAHA", но въпрос на предпочитания :agree:

А аз с DRAG :deal:
Аватар
mtb_pm

Рейтинг: 965

Мнениеот BONESHAKER » Пет Фев 25, 2011 2:16 pm

Честито да си супер е станало ! Може ли да ми кажеш само какво ти е лостчето за задната спирачка ?
BONESHAKER

Рейтинг: 1065

Мнениеот donduche » Пет Фев 25, 2011 2:47 pm

ДЖУСИ 3 2011 на авит
Аватар
donduche

Мнениеот maritoto » Пет Фев 25, 2011 2:59 pm

donduche написа:
lorda1 написа:На живо изглежда много по-яко :evil: ЧНБ! :offtopic: Аз бях една събота и неделя момчето с клаймъра слонова кост :agree:

А да сетих се!!! :) пак ще се кара само малко да се махне калта. На състезанието ще ходиш ли? Ние сме там!!!

Първо честито :agree: много добре се е получило, да си го караш със здраве и безаварийно :beer: и ако мога да попитам какво ще е това състезание ?
Аватар
maritoto

Рейтинг: 1181

Мнениеот BONESHAKER » Пет Фев 25, 2011 3:57 pm

А може ли да ми кажеш от къде си го взе ?
BONESHAKER

Мнениеот donduche » Пет Фев 25, 2011 5:27 pm

BONESHAKER написа:А може ли да ми кажеш от къде си го взе ?

http://www.chainreactioncycles.com/
Аватар
donduche

Мнениеот donduche » Пет Фев 25, 2011 5:31 pm

Състезанието ще е за деца, но ще има и група "ЕЛИТ" които ще правят демонстративни спускания. Но важното е да се съберем повече хора и ще стане купон. :beer: Има тема за състезанието (мероприятия/състезание по мини даунхил)
Аватар
donduche

Мнениеот Bolverk » Пет Фев 25, 2011 8:28 pm

Аз ли ще съм доставчика на лошите новини ? Ми изглежда аз !

Първо: Поздрави за ентусиазмът и за желанието с, което си създал това колело. Те са похвални, но грешно насочени. Все пак имаш вкус към красивото и не ти го отричам. До тук с доброто.

Второ: Не пиша това мнение зареди теб. Казвам го за да не ме разбереш грешно ти вече си си направил това колело и дали аз ще го оплюя или похваля няма да го промени. Пиша това зареди малчуганите и другите начинаещи, който можеш да увлечеш след себе си.

Трето: Самата същност на поста ми. ТОВА колело е неправилно ! Радвам се че не си се плъзнал по онази пътечка, по която често налитат притежателите на Бомби и не си турил (думата е такава и носи още от значението на изпяскал) шок, който е ненормално дълъг за рамката. НО не си пропуснал да направиш другата масова грешка и да сложиш дългоходова вилка отпред. Така направено колелото макар и интересно и красиво губи доста от функционалноста си (която при Бомбата така или иначе не е голяма) и цялата идея за правилна геометрия. С други думи става неудобно за каране по какъвто и да е начин. Понеже сигурно ще има отзвук точно на предното ми изречение, а аз не пиша по 2 пъти в подобни теми ще ви кажа, че който кара такова колело може да привикне с неговите недостатъци и да не ги забелязва, но това не значи, че те ще изчезнат.

Четвърто: Накратко да разясня за колелото-рамката Drag The Bomb. Това коело е от типа Метро, Била, Илиенци и битпазар. Тоест гледайки едни огромни тръби едни масивни заварки и тн. аграрщини човек веднага си помисля "Аха колело за спускане" и там е грешката. Тази рамка има ход на задницата 100 мм. толкова колкото един ХС велосипед с задно окачване, но за сметка на това е направена да изглежда и да тежи колко DH велосипед. Отпред се произвежда с вилка с 130 ход и знаете ли какво - това е максимално допустимият за рамката. Всеки ще ми каже - то аз мога да сложа и повече. Няма да отрека, може да се сложи колкото си поискаш, какъвто е и случаят тук, но това няма да помогне на колелото. За жалост очите превъзхождат мозъка и така все още са намират хора, който да се опитват да карат такива рамки.

Пето и последно: Обърщам се към притежателя на колелото лично този път. Момче, смени тази вилка ! Освен изчекната геометрия (за сведение просто може да се погледне ъгълът под който е седалковата тръба) поставенето на такава вилка води до щети и по рамката и на самата вилка. Поради това че тя не е направена за такава конструкция и такъв челен ъгъл тя не само че не може да работи на 100 % а и се образува стрес на места, който не са предвидени и подсилени. Колкото до рамката предвид размерът на челният ъгъл би трябвало да си наясно, че освен ако няма да си държиш колелото в къщи като статуя за красота или да ходиш само по гладък асвалтиран път, челото ти ще се сцепи. Тоест ако смяташ да продължиш да го караш така просто си отделяй парички всеки месец в касичка понеже скоро, ще ти потрябва нова рамка.

Поздрави.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот donduche » Пет Фев 25, 2011 8:50 pm

[quote="Bolverk"]

Ехееееееееее направо ме уби с този изчерпателен анализ на "колелцето" ми. :peace: Малко по-назад споменавам, че карам от скоро т.е. 7-8 месеца. И тепърва разбирам коя част за къде е и за какво служи хаххаахаххахахаха и все още не знам почти нищо за DH. Но поне видях горе-долу кои марки какво предлагат и кои са лидерите на пазара... Всичко, което си описал е абсолютно вярно и съм съгласен, че Драг като фирма не може да се мери с които и да било световни пионери в този бизнес. Но все пак като за начинаещ (доста начинаещ) мисля, че като за 1-во колело нещата не са толкова безкрайно отчайващи. А и все пак с това тренирам и се уча. А за следващия сезон (ако байкчето оцелее до тогава ) съм избрал доста добри решения за съвсем друго колело. А и вече видях, че за едно добро изпълнение са необходими около 3500-5000 лв. Еми това е от мен, почвам да събирам пари и мерси за изчерпателното мнение и интереса. :beer:
Аватар
donduche

Мнениеот Joker_Here » Пет Фев 25, 2011 9:50 pm

donduche написа:
Bolverk написа:
Ехееееееееее направо ме уби с този изчерпателен анализ на "колелцето" ми. :peace: Малко по-назад споменавам, че карам от скоро т.е. 7-8 месеца. И тепърва разбирам коя част за къде е и за какво служи хаххаахаххахахаха и все още не знам почти нищо за DH. Но поне видях горе-долу кои марки какво предлагат и кои са лидерите на пазара... Всичко, което си описал е абсолютно вярно и съм съгласен, че Драг като фирма не може да се мери с които и да било световни пионери в този бизнес. Но все пак като за начинаещ (доста начинаещ) мисля, че като за 1-во колело нещата не са толкова безкрайно отчайващи. А и все пак с това тренирам и се уча. А за следващия сезон (ако байкчето оцелее до тогава ) съм избрал доста добри решения за съвсем друго колело. А и вече видях, че за едно добро изпълнение са необходими около 3500-5000 лв. Еми това е от мен, почвам да събирам пари и мерси за изчерпателното мнение и интереса. :beer:

Дано имаш хубава каска. ;) :beer:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот webster1102 » Пет Фев 25, 2011 10:01 pm

donduleche написа: ...все още не знам почти нищо за DH...

Тогава вместо да пишеш глупости и да дрънкаш празни приказки (визирам моята тема),вземи се понаучи кое какво е.Карай си колелото и се кефи без много да тръбиш...
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот did » Пет Фев 25, 2011 10:46 pm

@Bolverk:
Следях тъпотиите в темата и се чудех, кога ли някой ще каже истината (макар и с доста грешки)! :beer:

Имаме си колелце, което за катерене не става, понеже е тежко и с геометрия, която не става за катерене, а за спускане не става, понеже ще се разбие за по-малко от година, а и в този период с тази геометрия по-скоро ще изтезава колоездача, отколкото да му помага.

Имаме си добре боядисан скрап.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот crossenduro2 » Съб Фев 26, 2011 12:50 am

did написа:@Bolverk:
Следях тъпотиите в темата и се чудех, кога ли някой ще каже истината (макар и с доста грешки)! :beer:

Имаме си колелце, което за катерене не става, понеже е тежко и с геометрия, която не става за катерене, а за спускане не става, понеже ще се разбие за по-малко от година, а и в този период с тази геометрия по-скоро ще изтезава колоездача, отколкото да му помага.

Имаме си добре боядисан скрап.

Същата бангия като моя Cross Enduro, която изхвърлих преди 2 седмици и си сглобих ИСТИНАТА ! :beer: (нищо лично)
Инъче бравос за труда ! :agree:
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот donduche » Съб Фев 26, 2011 1:26 am

webster1102 написа:
donduleche написа: ...все още не знам почти нищо за DH...

Тогава вместо да пишеш глупости и да дрънкаш празни приказки (визирам моята тема),вземи се понаучи кое какво е.Карай си колелото и се кефи без много да тръбиш...

А ти пък кое човече беше, че не те видях :clap:
Аватар
donduche

Мнениеот royalracing » Съб Фев 26, 2011 7:59 am

Екстра си е колелото,на мен лично много ми харесва :agree:
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот BONESHAKER » Съб Фев 26, 2011 2:05 pm

Авторе може ли да ми кажеш с каква боя боядиса рамката ?
BONESHAKER

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Фев 26, 2011 2:38 pm

@did
@Bolverk

TeDo_BaPHa написа:
donduche написа:ГОТОВО имаме си един приличен байк за DH.

Имаме..... да, имаме байк :). Честито за сглобката, цветово е доста прилично :).

Пак съм останал неразбрах.... :crap: :evil:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот venci95 » Съб Фев 26, 2011 7:36 pm

Само за информация,искам да попитам хората които оплюват колелото те с какво са започнали в спорта,и сега какво карат,разбира се че колелото не е кой знае какво,но както казах по-горе помислете вие с какво сте започнали-това е и единствената причина да не пусна тема в радост на окото-заради гаднярските и подигравателни коментари!

п.п. Това го пише в описанието на подфорума "Продукти за спускане и фрийрайд"-"Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях. " =>хода го има 130 вилка + 100 отзад =230,а геометрията дали е подходяща,хубава и незнам какво си там-човека ще каже до колко му е удобно!

п.п.п.Добра работа,знам че колелото ти не е супер,но и аз съм начинаещ,и аз си сглобих такова!
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот psixopat » Съб Фев 26, 2011 7:47 pm

Първо всеки нормален начинаещ, който е чел малко теория е почнал с твърдак,за да се научи да кара и след това е меко колело, а не директно с 25 кила щайга :agree: За тия пари дето си си взел рамката можеше един Climber и една вилка Пайк 2-ра ръка, и същите части и щеше да имаш поне колело, дето няма да те откаже от карането.
DiD-че е скрап скрап е ама не е хич добре боядисан :D И тая седалка под какъв ъгъл е само... :crazy: Да не си падаш мазохист.Нормално трябва за е вирната отзад и да те подпира в задника, а не в таш*ците. :bawling:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот donduche » Съб Фев 26, 2011 9:40 pm

psixopat написа:Първо всеки нормален начинаещ, който е чел малко теория е почнал с твърдак,за да се научи да кара и след това е меко колело, а не директно с 25 кила щайга :agree: За тия пари дето си си взел рамката можеше един Climber и една вилка Пайк 2-ра ръка, и същите части и щеше да имаш поне колело, дето няма да те откаже от карането.
DiD-че е скрап скрап е ама не е хич добре боядисан :D И тая седалка под какъв ъгъл е само... :crazy: Да не си падаш мазохист.Нормално трябва за е вирната отзад и да те подпира в задника, а не в таш*ците. :bawling:

Абе професоре!!! Виж колко си кух!!! Клаймбъра е на половината пари на бомбъра бе и въобще двете колелета нямат нищо общо. 10 пъти казах, че не разбирам от колелета, велосипеди, триколки и тем подобни превозни средства. Просто ми хареса да се спускам на Витоша като нямам работа в офиса и т.н. затова си сглобих тва байкче и си се кефя. И съм сигурен, че с моите общо 15 спускания съм около 15 пъти по-бърз от теб. А седалката е така заради колчето не виждаш ли или само ей така ще си коментираш тъпотии, вместо да помпаш гаджето си (опаааа ти едва ли имаш гадже с тия колелета по цял ден :crazy: ) :clap: Ебати професорите :rofl: то човек да не сложи една снимка. Представям си ако бях публикувал някой изродски SCOTT - 11800.00 лв., сигурно щяхте да кажете, че не е много оранжев :crazy: или май гумите не са точно кръгли. За тия пичове, които се кефят НАЗДРАВЕ :beer: А за тия които не, да си карат "колелцата", защото май друго нищо не могат. :rofl:
Аватар
donduche

Мнениеот DEMON BOY 13 » Съб Фев 26, 2011 10:39 pm

Супер колело,стига го плувахте личи си,че е направено с много мерак и на мен лично много ми хареса. :beer:
Да ти е честито. :agree:
Аватар
DEMON BOY 13

Рейтинг: 1231

Мнениеот gesh0898 » Съб Фев 26, 2011 11:58 pm

И да плюеш другите, колелото ти по-свястно няма да стане. Bolverk го е казал много точно. Защо просто не признаеш, че си сбъркал? Човешко е, на всекиго се случва :agree:
Предлагам ти да отделиш малко време и да се поразровиш из форума. Парите, влагани в такива велосипеди, е в пъти по-разумно да се вложат в твърдаци. Ако не - карай и се кефи на живота. Никой не може да ти каже какво да правиш, как да го правиш и пр. :peace: Просто по този начин рискуваш здравето си.
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Мнениеот donduche » Сря Мар 02, 2011 9:15 pm

gesh0898 написа:И да плюеш другите, колелото ти по-свястно няма да стане. Bolverk го е казал много точно. Защо просто не признаеш, че си сбъркал? Човешко е, на всекиго се случва :agree:
Предлагам ти да отделиш малко време и да се поразровиш из форума. Парите, влагани в такива велосипеди, е в пъти по-разумно да се вложат в твърдаци. Ако не - карай и се кефи на живота. Никой не може да ти каже какво да правиш, как да го правиш и пр. :peace: Просто по този начин рискуваш здравето си.

Геш, ти какво караш? :eyebrow:
Аватар
donduche

Мнениеот gesh0898 » Сря Мар 02, 2011 9:28 pm

Имаш ЛС
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Мнениеот donduche » Чет Мар 03, 2011 10:33 am

gesh0898 написа:Имаш ЛС

http://images26.snimka.bg/006181558.jpg?r=0
:crazy: :rofl: :beer: :offtopic:
Аватар
donduche

Мнениеот donduche » Чет Мар 03, 2011 10:37 am

donduche написа:
gesh0898 написа:Имаш ЛС

http://images26.snimka.bg/006181558.jpg?r=0
:crazy: :rofl: :beer: :offtopic:

СТАВА, НО ДА РАЗНАСЯШ ПРАТКИ ИЗ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ, ИЛИ ВЕСТНИЦИ :rofl:
Аватар
donduche

Мнениеот Skittleslolz » Чет Мар 03, 2011 10:55 am

Би ли престанал, драги разбирачо? Неговото колело е мислено за конкретен стил каране. 19" рамка, 13ка вилка, 100мм лапа, обтегач дълго рамо и т.н.
То не е мислено за DH, но поне е балансирано и честно да ти кажа ми харесва повече от твоята бомба със гъзарското бомбърче 200мм отпред и 100мм отзад. :(!:
ПП: Уникален ъгъл на седалковата тръба :love:
ПП2: Извинявай ако съм те засегнал, но гледам темата без да пиша от началото и сега просто прекали ;)
"The most incomprehensible thing about the world is that it is comprehensible."
Skittleslolz

Рейтинг: 1215

ПредишнаСледваща

Назад към Радост за окото (видео и снимки)