От On One на On One

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

От On One на On One

Мнениеот moridinbg » Нед Апр 28, 2013 1:37 am

Миналото лято с доста мерак събирах един On One Inbred - 5 часа с автобус до Манчестър за рамката, 5 часа обратно, 1 ден играчка с 2 стари XTR М952 дерайльора, за да стане един работещ, първи стъпки в изправянето на капли и т.н.
В тъпата южна Англия, където живея от няколко години - Лондон, каране има само по някакви жалки хълмове и трябва да се пътува до Уелс и Шотландия за нещо по-адекватно, но го прибрах за няколко седмици в БГ и понаваксах

Изображение

В крайна сметка края на Януари ми го задигнаха, което беше и края на велосезона за мен, няколко месеца преди да е започнал - планирах едно пътуване из Южна Америка, което щеше да ми погълне парите до есента и след това... Впоследствие нещата се промениха на към жена :D и стана ясно, че няма да мога да духна за 3 месеца, а ще се прави някакво доста по-късо пътуване за двама лятото. Съответно се освободиха и едни събрани пари за усвояване :dontknow: A това, че един добър приятел си взе колело отново след доста години пауза и почна прекалено често да ме пита няма ли да взема пак колело на мястото на откраднатото само утежни нещата... Един друг пък само ме кара да гледам някакви Р2-ки да му поръчвам и нещата вече съвсем утекоха. И ето преди няколко дни взех да ровя singletrackworld (местното mtb-bg :lol: ) и пинкбайка.
Inbred-a ми беше първия досег с марката и определено бях доста впечатлен. Евтина стоманена рамка, доста добра изработка и легендарна здравина. Карбоновата модификация от самото начало ми беше интересна и беше част от дрийм твърдака (заедно с титаниевата (: ). Цяло титаниево не намерих, а и там цените са прекалено прекалени, дори и за английската ми заплата. Титаниева сглобка имаше със сравнително неизвестна рамка Handsome Dog, но окомлектовката беше относително посредствена, а рамката без никакво инфо. Карбонови 456-ци имаше повече, отново сравнително посредствени, един ми грабна окото и доста се бях навил да го взимам, но беше в Нюкасъл, което си е почти в Шотландия...

Long story short,
преди няколко дни попаднах на това, което впоследствие стана новото ми колело :love:

Изображение

В резюме
Тегло: ~10.5кг
Рамка: One One 456 Carbon 18"
Вилка: Rock Shox Revelation 140mm U-Turn
Сирачки: Avid XX + 185\160 HSX
Команди и дерайльор: SRAM X.0
Курбели: Shimano XT
Шини: Mavic XM819 UST Tubeless
Главини: Hope PRO II
Гуми: Bontrager XR2 Tubeless
Кормило: Sunline V-One 711мм
Колче: Ritchey Carbon Pro

Любов от пръв поглед! За сега съм го покарал само по крайбрежната алея в Борнмут от където го взех и малко из Лондон. Но то това колело работа в града няма и утре ще му търся по-интересни места в района.
Единствените забележки са, че тоя ревелейшън грам не ми харесва как работи... Другото колело беше с един ретро Rock Shox Pilot от 2оо5, която, като не броим по-късия ход беше значително по-приятна. Другата седмица ще взема моторджийски масла за окачване и помпа и ще си поиграя. Ако не - поне държат цена и сравнително лесно може да пробвам какво толкова им харесват на тия Fox-ове ;)
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Re: От On One на On One

Мнениеот mariko » Нед Апр 28, 2013 9:24 am

moridinbg написа:... Впоследствие нещата се промениха на към жена :D и стана ясно, че няма да мога да духна за 3 месеца

Тц, тц, тц :P
Ся по темата: много е яко колелцето! Да си го караш с кеф!
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот DEMON BOY 13 » Нед Апр 28, 2013 12:59 pm

Освен да кажа УНИКАЛНО,няма какво повече... :bigeyes: :beer:
Аватар
DEMON BOY 13

Рейтинг: 1231

Мнениеот PtD » Нед Апр 28, 2013 10:03 pm

:clap: :clap: :clap:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот icemanlovers » Нед Апр 28, 2013 11:36 pm

Честито,много радва,повече детаелни снимки ако може :) да си го караш с кеф :beer:
Аватар
icemanlovers

Рейтинг: 1030

Мнениеот VeNk( )_vD » Пон Апр 29, 2013 10:55 am

Уникално е!!!!И си е доста леко!!Не мога да го опиша!Страх ме е ако напрая някакво сравнение (още не е измислено за такъв дзвер) да не го обидя (колелото де :D )Със здраве да си го караш и много безаварийни километри! :beer:
Drag Climber Rider
Аватар
VeNk( )_vD

Рейтинг: 925

Мнениеот le_baiser » Пон Апр 29, 2013 2:15 pm

дай повече и по детайлни снимки , много ме кефи :beer:
Аватар
le_baiser

Рейтинг: 1195

Мнениеот moridinbg » Пон Апр 29, 2013 2:31 pm

Малко снимки от обявата на предния собственик, че не съм го наснимал аз още:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Впечатлен съм от зорът, който си е дал да събере всичките оранжеви елементи, та чак и болтовете и спейсърите... Никога не съм си давал зор да съчетавам цветово компоненти, но тук нямам избор, грехота ще е да го разваля.

Само моите педали са едни гадни пластмаски, докато си чакам платформите. Макар че след лекцията, която ми изнесе човекът за клипсовете съм зарибен и аз да пробвам по-натам.

Вчера ходих да го покарам в Epping Forest и да видя от каква поддръжка се нуждае на първо време. Еб@си лекото колело :bigeyes: ! Направо ми се промениха представите за каране. И с тези шини и липса на вътрешна гума е най-лекото за въртене колело, на което съм се качвал.
Иначе като за начало седалката е твърда като пейка и най-вероятно ще я сменя. Просто не е за моя гъз. Жилото на скоростите е разхлабено и не превклчва като хората, а спирачките са пълни с въздух. Вилката пък е напомпана за сигурно +30кг. Изпуснах малко двата вентила на ръка, колкото да мога да го карам, но ще трябва да си намеря шок помпа от някъде.
Те тия спирачки макар и ХХ, от прочетеното като ревюта и мнения, излиза че са бая проблемни и трябва да се ходи едва ли не навсякъде с обезвъздушителна система в раницата... Ще ги пробвам няколко седмици и ако е така ще заминат и те по борсата.
Аватар
moridinbg

Мнениеот le_baiser » Пон Апр 29, 2013 7:42 pm

радва окото , със здраве да го караш . за това минах на механични спирачки , минимална поддръжка :D
Аватар
le_baiser

Рейтинг: 1195

Мнениеот windv » Сря Май 01, 2013 10:27 pm

ревалейшън развалейшън...не ти трябва тая пръчка.

Препоръчвам ти да прегледаш моделите на X fusion.
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот Анелия » Пет Май 03, 2013 7:09 am

И аз не мога да разбера какво не му харесваш на ревълейшъна, според мен работи супер. Защо не пробваш първо да си поиграеш с въздуха и помпата, а ако няма резултат, да го профилактираш.
Всъщност се включих, за да кажа, че колелото е уникално :bowdown: :bowdown:
Аватар
Анелия

Мнениеот jd » Пет Май 03, 2013 9:00 am

Винаги се радвам, като видя хубав On-One сглобен и в действие! :)
С радост да си го караш! :beer:
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот moridinbg » Сря Май 22, 2013 7:11 pm

Малко освежаване, малко ъпгрейди, няколко нови снимки:

Изображение
Изображение
Изображение

Иначе отворих рева, разкарах калното масло, смених малко уплътнения и стана чудна вилка. Единствно спирачките са голямото зле, ама нещо никой не иска да ги купува :dontknow:
Аватар
moridinbg

Мнениеот exiteyes » Сря Май 22, 2013 7:55 pm

Че кой си иска беля на главата? :D
Най-много да си ги оставиш за резервни части, защото може да ти се наложи отнякъде..
Въпреки всичко трябва да си радостен, че колелото като цяло освен спирачките работи изрядно? Ако е така, значи едните спирачки все ще ги пренебрегнеш някак, не се безпокой - знам каква им е цената като нови, ама щом не ги бива тя не е такава реално вече. :)
Като цяло доста стабиляшко колелце, гледах го преди да го купиш хвана ми окото. Да те радва много! :beer:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот Andy3 » Сря Май 22, 2013 8:44 pm

И каква е цената на спирачките? :)
Аватар
Andy3

Рейтинг: 1659

Мнениеот moridinbg » Сря Май 22, 2013 9:10 pm

http://www.pinkbike.com/buysell/1336662/
Нови, без ротори и адаптери = х2
Аватар
moridinbg

Назад към Радост за окото (видео и снимки)